Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Reflu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44134
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 07:46

Konu: Reflu
Mesajı Yazan: NURSENGOK
Konu: Reflu
Mesaj Tarihi: 24 May 2014 Saat 15:09
Hocam merhaba, 
Kizim 7 aylik. Anne sutu ile besleniyor sadece. Altini islattiginda ya da kakasini yaptiginda belden asagisini yikiyorum. Ve yikarken belden kavriyorum haliyle biraz baski yapmis oluyorum midesine. Bu hareketim onun reflu olmasina yol acar mi? Hayirsa reflu olmamasi icin nelere dikkat etmek lazim. Mesela emzirdikten sonra karnini sikan kiyafetlerden kaciniyorum.
Kolayliklar hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 May 2014 Saat 10:45
Meslek hayatim boyunca, hicbir cocukta; Reflu gormedim... Bu davranis, son 10 yilin en sahtekar modalarindan biridir...
Dilediginiz sekilde bebeginizi yikayin, siz Reflusu olmayan bir bebegi, ASLA, Reflu hastasi yapamazsiniz...

Bebeklerde, asiri kusma; "Pylor spazmi" sonucu olur, cok yedirmekten olur, gazi cikmadigi icin olur, ama ASLA Reflu nedeni ile kusma olmaz..

Ayricada, bazi "kerizlerin" size anlattiklari gibi, Reflu hastalarinda; Kusma, YOKTUR... Midedeki gidalar, yemek borusuna kacar ve gerisin geriye giderek yutulur..Bu surec icinde mide asiti daha uzun sure yemek borusunda kaldigindan, "Reflu" olusur..Kusma hadisesinde, asit yemek borusunu yakacak kadar uzun sureli kalmadigindan, Reflu olusamaz.. Siz bizdeki "aptallara" kulak asmayin..    

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat