acil lütfennn(ateş,ishal)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44156
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 01:08
Konu: acil lütfennn(ateş,ishal)
Mesajı Yazan: tunc
Konu: acil lütfennn(ateş,ishal)
Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 07:12
kadir bey merhaba 19 aylık oğlum 2 gündür ateşli 39 derce falan ateşi müdehale etmedim ama ishalde eklenince korkmaya başladım bugün 3.gün hala aynı ateşide ishalide gecmedi hastaneye götürmeyi düşünüyorum ama delik deşik edecekler şimdi ne yapmam gerek bana yardımcı olurmusunuz hangi tahlilleri yaptırayım burnu falan akmıyor grip değil yani sadece ateş ve ishal fikiir verirmisiniz
------------- uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 07:51
size yazdıktan sonra eski meilleri inceledim domuz gribini cok gördüm yazılarda ama benim oğlumda ateş ve ishal var sadece kusma öksürük burun akıntısı vs.yok hocam.bunlar olmadıgına göre domuz gribi değil anladıgım kadarıyla,cok beyaz tenli oldugundan dolayıda yüzü al al sanki sanırsınızki 40 ın üzerinde ateşi var ama az önce ölçtüm 39.3 yinede yüksek gibi geldi bana ve cok mız mız iştahı yok :( doktora götürmemek için direniyorum ama götürüncede özellikle hangi testi yaptırıp neye baktırmam gerek şimdiden teşekkürler
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 13:39
|
Hicbir teste gerek yok, yedigi -ictigi bir gidadan mikrop kapmis, ishal ile bu mikroplari atinca kendiliginden duzelir. SAKIN; ilac/antibiyotik vermeyin..Bol su/sivi verin.
|
Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 16:40
çok teşekkür ederim hocam,3 gündür ishalden dolayı fena pişik oldu resmen trıklar oluştu ve kanıyor,eczaneye ultaran pomat almaya gitmişken eski meillerde gördüğüm asit borik denilen şeyide alayım yada yaptırayım dedim ama eczacı bana 10 yıllık eczacıyım ama öyle bişi duymadım dedi benmi yanlış bişey söyledim acaba tam adı nedir ve nasıl nekadar hazırlatmam gerekiyor yada başka tavsiyeniz varmı bu pişik için.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2014 Saat 09:40
%3'luk Eau Borique. 300ml dediginizzde, Eczaci olanlar bilir.. En azindan, benim zamanimda bilirlerdi.. Simdi artik Eczacilik fakultelerinden, "Bakkal" ciktigindan, bilmeyebilirler..
En iyisi bunu o beceriksizlere birakmayin, evde kendiniz hazirlayin..
100ml su(1 cay bardagi eder)icine, 3gram( 3 cay kasigi eder)toz Asit Borik ilave edin ve calkalayarak eritin... Steril olmasida sart degildir, alt tarafi; cocugun kicina surulecek, damardan verilmeyecek..
Goruyorsunuz; Turkiye de saglik ne hallere dustu...
|
|