Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kotu kokulu sumuksu ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44228
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 13:22

Konu: Kotu kokulu sumuksu ishal
Mesajı Yazan: kubish87
Konu: Kotu kokulu sumuksu ishal
Mesaj Tarihi: 31 May 2014 Saat 10:33
Merhaba Kadir Bey,
Dun oglum 38.2 atesle ateslenince daha once bir havale gecirmis oldugu icin paranox fitil verdim. Ates disinda kaka yaparken agladi ve iki uc sefer yapti. İshale yakin bi kivami vardi ve sumuksuydu hatta kirmiziliklar vardi; ama yedigi karpuzdan olabilir mi diye dusundum. Aglayarak kaka ypinca ve karnini tutunca acile doktora goturduk. Yanimiza bezini de goturunce tahlil yaptirdi doktor.
Bir tahlilin sonucunda; boyasiz mikroskopik inceleme, basit
Gaita mikroskoposi: lokosit, eritrosit gorulmedi yaziyor.

Yapilan diger tahlilde de
Gaita analizleri
Gizli kan(diski) pozitif cikmisti.

Doktor da bunun uzerine iltihapli ishal, mikrop kapmis dedi be Suprax yazdi, 1 hafta boyunca kullanmamiz icin. Ayrica ishali daha artarsa diye gerektiginde kullanmamiz icin Reflor sachet verdi.
Supraxi dun gece verdik. Bugun ishali biraz daha fazla gibi; ama agrisi yok.

Sizin burda yazdiklarinizi okuyunca antibiyotigi gereksiz yere mi verdi doktor diye dusundum. Eger gereksizse kesmemiz halinde bi sıkıntı olur mu ve sadece sivi takviyesiyle atabilir mi mikrobu?

Simdiden tesekkur ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2014 Saat 12:54
SAKIN, hicbir ilaci vermeyin, hicbir seyde yapmayin. Evet, mikrobik ishal ama hicbir antibiyotik, barsak icindeki kakalarin arasindaki bakterilere ERISMEZ...Antibiyotikler, damar yolu ile yayilirlar..
Eger, bu ishallere Antibiyotik kullanirsaniz, "ISHALI ARTAR"... Zira antibiyotikler, damar yolu ile ancak barsak cidarlarina kadar gelirler ve orada yapisik olan yararli bakterileri oldurerek, ishali dahada agirlastirirlar.
Antibiyotigi HEMEN KESIN...

Mesajı Yazan: kubish87
Mesaj Tarihi: 31 May 2014 Saat 21:26
Cok tesekkur ederim Kadir Bey.. Tek bir doz vermistim dun. Vermeyecegim, cope atiyorum siseyi de. Dediginiz gibi dune nazaran daha cok ishal oldu bugun.. Bol bol emzirmekten ve su icirmekten baska yapilacak bir sey yok anladigim kadariyla. Ates yaparsa calpol ve ibufen veririm sadece.. Cok uzun surmez insallah.. Tekrar tesekkur ederim size..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2014 Saat 15:01
Cok rahatsiz degilse, atesini bile dusurmeyin. Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat