Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kan sayımı, dvit hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44273
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 23:58

Konu: kan sayımı, dvit hk.
Mesajı Yazan: ebrua
Konu: kan sayımı, dvit hk.
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2014 Saat 11:41
Hocam Merhabalar,

kızımı genel kontrol için doktora götürdük.
şu anda tam 18 aylık. boyu: 82 cm. kilosu: 12 kg.

doktorun söylediklerini aynen maddeler halinde yazıyorum size;

1-gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi.anne sütü almaya devam ediyor.
bundan 4 ay önce dvit ampul kırıp içirmiştik, yalnız kafasındaki çukurun tam kapanmadığını söyledi.
bir dvit ampul daha içirin dedi, siz senede 1 kırıp içirin demiştiniz , vermemiz doğru olur mu ?

2- tam kan sayımı istedi, TSH ve Free T4 yazmış reçeteye.bunu d vitamini için veriyorum bakılsın dedi.
yapılması gerekir mi hocam ?

3- kızım yürüyor şu anda, yürümesine baktı, ayakları biraz dışarı doğru basıyor dedi.ortopediye götürün yinede bir baksın dedi. ortopedik ayakkabı vermiyoruz artık dedi.

saygılar hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2014 Saat 12:24
1-Gelisimi iyi. 3cm boy, 2kg agirlik fazlasi var. Dvit3, vitamin olarak, senede bir defa verilir. Dvit3 eksikliginde, birden fazla verilebilir, ama bunun icin, dogru durust bir doktor olmak gerekir.Sirf bingildak kapatmak icin, Dvit3'u bir tek bunun gibi (!) doktorlar verir. Dvit3 zehirlenmesinde, bingildak erken kapanir diye bir bilgi vardir ama, bingikdak kapamak icin, cocukta, Dvit3 zehirlenmesi yapmak, ne cins bir kafa yapisidir bilemem...
2- TSH ve T4 'un Dvit3 ile hicbir alakasi yoktur..Hersey yarim-yamalak bilen bir doktor oldugundan bunuda yuzune gozune bulastirmis..
Onun duyupta anlayamadigi husus: Evet, Hipotiroidi durumlarinda, bingildak daha uzun surede kapanir ve onun icin, TSH ve T3,T4 bakilir.. AMA, Hipotiroidili bir cocuk, bu kadar mukemmel gelisemez. Gelisme geriligi DAIMA vardir...Sakin, kan filan aldirmayin, resmen sacmalamis.
3- Ortopediye filan gerek yok..

Mesajı Yazan: ebrua
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2014 Saat 21:59
çok teşekkür ederim ilginize hocam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat