Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

broşiolit dedi ventolin verdi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44286
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 00:27

Konu: broşiolit dedi ventolin verdi?
Mesajı Yazan: cennettekus
Konu: broşiolit dedi ventolin verdi?
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2014 Saat 11:58
Kadir bey 27 aylık oglum dün fenalastı birden nefes alamadı gece boyunca kustu hırıltı öksürük ates (38) dereceydi.. bu sabah doktora gittik daha önce hic ilac kullanmadan atlattık sayenizde gripleri fakat cigerlerini üştmüs sanırım gecemiz berbat gecti devamlı uyku hali halsizlik istahsizlık doktor antibiyotiklik durum yok bogazı ve kulagı temiz fakat bronşiolit olmus dedı gercektende nefes alıp veremiyor hic ilacta kullamadık sayeizde bal limon ile atlattık bu defa durum farklıydı mecburen götürdük orda acilde nefes darlıgı ıcın ıgne yaptılar birde iesef yaptılar ıkı bacagından igne oldu evde kullanmam icin verilen ilaclar ise ;

Azro 5 ml 200 Mg
izotonik nacl pvc 100 ml
ventolin nebules 2,5 ml 20 doz
Prednol l 20 mg 

dedimki ilacsız atlatamazmıyız dediki doktor ventolin zararlı ama cocuk zature olur vermezsenız sonrada kalp yetmezligi olur bended kalp yetmezligi var ve kulak arkasında bezelet var kucukken zature gecirmisim oglumdada aynısı olur dıye korkuyorum..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2014 Saat 13:30
O sahtekarin, hicbir dedigine inanmayin, hicbir dediginide yapmayin.. Hele Prednol denilen Kortizon, tamamen gozunuzu boyamak icin. Sahte bir iyilik hakli olusacak ama cocuk ayvayi yiyecek..
Ilacsiz atlatacaksiniz.....

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2014 Saat 14:04
Rahat nefes alması icin tavsiye edebileceginiz birsey varmı peki? Hıtrıltı ve agrı kesici  için dolven veriyimmi cok kötü durumu inliyor devamlı ıslık calar gibi nefesi ve kustu gece boyunca bronşiolitin tedavisi nedir ne yapalım sizce? Cigerlerinin röntgenini cektirelimmi? birde bu üşütmeylemi olmus sizce yoksa bulaşmışmı birinden?

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2014 Saat 14:13
1- Usutme lafi, safsatadan baska bir sey degildir.. Usutmekle hastalik olsa idi, tedavisi; isitma olurdu.Eski mailer okuyun.
2- Bronsiolit; Gribin goguse inmis halidir, ayni Grip gibi tedavi edilir. Tabi, benim anlattigim sekli ile. Cok okumaniz lazim, cok...   

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2014 Saat 14:19
Affınıza sıgınarak birsey daha sormak istiyorum hastanede acilde nefes darlıgı için bir igne yaptılar adını bilmiyorum bide iesef bunların zararı olurmu aceba? Yada azda olsa rahatlatırmı aceba?

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2014 Saat 22:16
Muhtemelen, gozunuzu boyamak icin, Kortizon ignesi yapmislardir. Iesef: Antibiyotik..
Hem sanki Alerjik Astimmis gibi Kortizon yaparlar, hemde, Antibiyotik ignesi yaprlar...Hangisi denk gelirse.. Basir bir Gribi bile teshis etmekten aciz, zavalli bir doktor.
Sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2014 Saat 15:39
Kadir bey oğlum dipcik gibi o gün doktordan geldikten sonra hiç bi ilaç vermememe rağmen birden iyilestı sadece inatçı öksürük oluyor arada oda günde bi iki defa hiç birşeyi kalmadı bal limon  bile vermeme gerek kalmadı o iğneler gözümüzü boyadı galiba ama yemezler birdaha doktora gitmek yok ilaçlarıda çöpe attım çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2014 Saat 19:45
Aradaki farki, goreceksiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat