Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÇİLEK DİL

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44319
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 09:30

Konu: ÇİLEK DİL
Mesajı Yazan: ebruarda
Konu: ÇİLEK DİL
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2014 Saat 11:19
Hocam merhaba 4,5 yaşındaki oğlum yaklaşık üç-dört hafta önce rahatsızlandı gece acile Bezm-i Alem'e doktora gittik boğaz iltihabı dedi antibiyotik verdi şu an adını hatırlamıyorum ilacın. Boğazında beyazlıklar vardı doktor bakarken gördüm. Öncesinde ateşlendi bir iki gün ama önemsemedim takip edelim düşmezse doktora gideriz diye düşündüm. ( Bu arada hastalanmadan bir süre önce de sarıldığımda veya dokunduğumda vücudu normalden sıcak geliyordu bana ölçüyordum ateşini normal çıkıyordu) Doktora gittiğimizin ertesi günü yüzünde özellikle yanaklarında kızarıklıklar ve vücudunda döküntüler ve dilinde kabarcık şeklinde döküntüler olmaya başladı ilaca tepki verdiğini düşünüp ertesi gece yine acile gittik bu sefer başka bir nöbetçi doktor kızıl dedi ve neyle uğraştığımızı bilelim diye boğaz kültürü aldı antibiyotiği kesmeyin 10 gün devam edin dedi. 3 gün sonra sonuçlarda "a grubu beta hemolitik streptokok bakterisi üredi" yazıyordu bu sonuçla kendi doktoruna gittik. O antibiyotiği değiştirdi ve Pen-Os ile 10 günü tamamladık okula göndermedim bu süre zarfında. 10 gün önce yine halsizleşti, dili önce beyaz pas tabakası ile kaplandı, vücudu sıcak ama ölçüyorum yine ateş normal görünüyordu. Geçtiğimiz pazar dilindeki tabaka biraz silinmeye başladı dilinde yine kabarcıklar olduğunu gördüm ve beta bakterisini ya atamadık yada tekrar aldık diye düşündüm ve yine acile gittik. Doktor Klavunat diye bir antibiyotik verdi 5 gündür onu kullanıyoruz. Boğaz kültürü almadı akşam baktım boğazında geçen seferki gibi beyazlıkta yok. Bu arada halsiz değil, hopluyo zıplıyo, okula gidiyor iştahı iyi, döküntüde olmadı vücudunda sadece gece horluyor ve burnundan konuşuyor gibi. Yine betamı kaptık yada atamadık mı bilmiyorum.
Biraz uzun oldu ama her zaman giremiyorum foruma bir sorum daha olacak. Oğlumun burnu geçtiğimiz aylarda çok sık kanadı geçtiğimiz yazda olmuştu. Yazın gittiğimizde doktor kan tahlili yaptı ne olur ne olmaz diye değerleri normal çıktı. Bu sefer yine tahlil yaptı ve aptt değeri 36.3 çıktı. 3 gün sonra tekrarlandı tahlil hem de iki kez bakıldı bu sefer sonuç 36 çıktı. Hastanedeki değerlere göre üst sınır bu görünüyor. Doktoru burun kanaması ile alakası yok önemli değil ama başka bir laboratuarda testi tekrar ettirin dedi. Bu beta bakterisi de çıkıca tahlil yaptıramadık geçmesini bekledik. Bu sefer içimiz rahatlasın diye kan hastalıkları uzmanına gidip testi tekrar ettirip ona baktıralım derken yine antibiyotiğe başladık. Ne yapmamızı önerirsiniz hem şu anki durum hem de bu aptt değeri ile ilgili ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2014 Saat 20:27
Bunlarin tumu, SAHTEKAR...
Antibiyotik kullanmis olan bir cocuga, hangi akla hizmetle "Bogaz kulturu" yaparlarki!!!
Sahtekar laboratuvarda, bu sekilde, suc-ustu yakalanmis oldu..Antibiyotik alan bir cocukta, hemde 2 gun sonra, ASLA, bogaz kulturunde, "A-grubu, Beta Hemolitik Streptokok" UEYEMEZ... Aptal bunlar..
Ayricada, Bogaz kulturu, ureyen Streptokok'un, "A-Grubu" olup olmadigini, SOYLEYEMEZ...Hastalik yapmayan, saprofit Streptokoklarda urerler.
O assagilik Laboratuvara soyleyin, biraz kucuk atsinlarda, "civcivler" de yesin..
SAKIN, hicbir ilaci kullanmayin, Grip gecirmissiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat