soğuk havale
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44340
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 18:42
Konu: soğuk havale
Mesajı Yazan: selege
Konu: soğuk havale
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2014 Saat 16:49
|
İyi günler Kadir Bey dilerim iyisinizdir,komşumuzun 3aylık bebeği dün evde birden gözleri yukarı kaymış ve morarmış aile hemen ambulans çağırıyor aynı şey ambulansta ve hastanede tekrarlıyor çekilen ekg sonucu beyinde biraz hasar tespit edilmiş,soğuk havale neden olur hocam birde hasar kalıcımı olmuştur aile perişan oldu saygılar..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2014 Saat 18:34
Soguk Havale diye bir sey YOKTUR... Yeni yetme doktorlarin uydurmalarindan biridir.
Ya atese bagli "Havale" dir, yada, "Sara" nobetidir. Pek 6 Aydan evvel, atese bagli havale olmayacagi icin, Sara nobeti daha cok ihtimal dahilindedir. Bazende, dogumda ( zor dogumlarda) olan bir "beyin harabiyeti" sonrasinda da olabiliyor.
Atese bagli havalelerde; EEG normaldir, Sara nobetlerinde, EEG bozuk cikar. Tedavi gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2014 Saat 21:53
|
Henüz 3 aylık ve prematüre doğmuştu ikizdi biri ölmüştü,yalnız drlar soğuk havele deyip onun tedavisi yapılıyor hastanede şimdi o zaman yanlış tedavi görmüyor mu ? Bu nasıl iş sare ise nolcak şimdi?...
|
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2014 Saat 09:38
Ne tedavi verdiklerini bilmiyorum(yazilmamis)...
Ama, aile "Sara" lafindan gicik kapar ve baska doktorlara kacar diye, Sara yerine, "soguk havale" terimini kullaniyor olabilirler.Eminim, Sara, yani Epilepsi tedavisi veriyorlardir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2014 Saat 20:58
|
Bebek nöroloji bölümünde yatıyor dr beyinde dalgalanmalar gözleniyor demiş soğuk havele demiş dr ısrarla nasıl tedavi görüyor bilen yok..
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2014 Saat 21:56
Hastaligin, "latince" ismini bir sorsunlar bakalim, ne diyecek!!!
Acaba, West Sendromu mu??
|
|