bebeğinizin burcu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4439
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 11:08
Konu: bebeğinizin burcu
Mesajı Yazan: hilal
Konu: bebeğinizin burcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2008 Saat 22:11
AKREP BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 24 Ekim - 22 Kasım
Bu burçta doğan çocuk, neşeli, hareketli, enerjik, cana yakın bir kişiliğe sahiptir. Zekası sayesinde her şeyi çabuk kavrayıp öğrenir. Eğitilmesi de zor değildir. Tam aksine bu cesur çocuk problemlerden, zorluklardan hoşlanır ve bunları ortadan kaldırmak ister. Onun için de derslerinde başarılı olur. Ancak o gizlilikten hoşlanan ve biraz da sinsi bir karektere sahiptir. Kendisine verilmeyen şeyi hileye kaçarak elde etmeyi ister. Buna da yine fazla zeki ve cesur olması yol açar. İşte çocuğun bu zeka ve cesaretini uygun alanlara yöneltmek gereklidir. Böylece o hislerini daha kolay açıklar ve gizli kapaklı işlere de kalkmaz. Böylece ileride hayatta çok başarılı da olur. Ona haşinlik, çekingenlik ve içine kapanmanın doğru olmadığını öğrenirken büyük bir sevgi ve şefkat gösterin. Çocuk sevildiğini anlayınca kendine de size de güvenir ve bu sayede mutlu olur.
ASLAN BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 23 Temmuz- 23 Ağustos
Aslan burcunda doğan çocuk cesaretli, başkalarını idare etmeye eğilimli, çok hareketli, gözü pek, cana yakın, konuşkan ve zeki karekterlidir. O, açık havayı, sporu, gezip eğlenmeyi çok sevecektir. Daha küçük yaşta arkadaşlarının başına geçip onları idare etmek isteyecektir. Bu fazla kabiliyetli ve kendini beğenen çocuk başı boş bırakılırsa kibirli, etrafındakileri aşağı gören, kendini beğenmiş, gürültücü, haşin biri olabilir. Onun için daha erken çağlarda onu iyi eğitmeniz, doğruyla yanlışı öğretmeniz gerekir.Çalıştığı, verilen görevleri iyi yaptığı zaman da onu övmelisiniz. Böylece çocuk, övünebilmek için kendine düşen işleri dikkatle yapacak ve tembel olmayacaktır. Çocuğun büyük enerjisini harcamaması için gayret göstermelisiniz. Onunla arkadaş olun. Dertlerini dinleyin ve hayallerini paylaşarak kendisini teşvik edin. Böylece vakti gelince hayatta çok ilerleyecek, başarıya erişecek ve ideal bir insan olacaktır.
BALIK BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 20 Şubat - 20 Mart Balık burcunda doğan çocuk; çekingen, mahçup ve utangaçtır. Aslında resim, müzik edebiyat gibi konularda kabiliyeti olan çocuk bir hayal aleminde yaşar. Onun için her masal bir hakikat sayılabilir. Çocuk, kendi haline bırakılırsa daha da içine kapanır ve hayalleriyle baş başa kalmayı tercih eder. Anne ve babanın ona büyük sevgi göstermesi, yaşına uygun çocuklarla arkadaşlık etmesini sağlaması lazımdır. Çocuk, neşeli ve dostluk seven bir kişilikte olduğu için böyle ilişkiler onun yavaş yavaş mahçupluktan sıyrılmasını sağlar. Çocuk, okulda zekası sayesinde derslerini çabuk kavrar. Ama sert bir söz veya bakış onun kırılmasına ve derslerden soğumasına yeterlidir. Öğretmeninin de çocuğu anlayarak yumuşak davranması gereklidir. Böylece çocuk hem öğretmenini hem de derslerini sever. Çocuk, küçük yaşta güzelliklere olan düşkünlüğünü de belirtecektir. Resim yapması, kitap okuması müzik dinlemesi için onu teşvik etmek çok yerinde olur. Böylece çocuk, güzellik arzusunu tatmin eder ve özelliklerini de yavaş yavaş ortaya koyar. Bu çocuk aynı zamanda kıskançtır. Kardeşlerini ona tercih etmek de onun huzurunu kaçırır.
BAŞAK BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 24 Ağustos - 23 Eylül
Bu burçta doğan çocuk, daha küçük yaşlarda zekasını ortaya koyar. O herşeyi merak edip sorarak sizi bezdirir. Fakat bu küçüğün her sorusuna cevap vermek ve duyduğu ilgiyi sarsmamak gerekir. Okulda da merakı ve zekası sayesinde başarılıdır. Üstelik fazla çalışmadan başarı gösterir. Fakat onun sabırsız, çabuk bıkan huzursuz bir karekteri vardır. Çocuğun parlak zekası bu duruma yol açmaktadır. Onun için de anne ve baba, çocuğun kafasını oyalayacak konular bulmalı, onun derslerini sevmesi için çareler düşünmelidirler. Daha küçük yaşta paranın değerini anlayan çocuk böylece kendisini derslerine verecektir. Dersleri dışında da yine onu oyalayacak şeyler bulmak şarttır. Çocuk, tabiatı çok sever. Bu arada bakıp besleyeceği bir kedi, köpek gibi bir hayvan alın. Böylece onun his tarafını da geliştirirsiniz. Başak burcunda doğan çocuk, küçük yaşta sevgiyi öğrenirse hisleri de uygun şekilde gelişir. Hem böylece ileride sevgiden de korkmaz.
BOĞA BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 21 Nisan - 21 Mayıs
Boğa burcundan olan çocuk, sessiz ve sakindir. Onun diğer bebekler gibi ağlamadığını, huysuzluk etmediğini düşünerek memnun olursunuz. Fakat en ummadığınız anda o feryadı basar. Hem inanılmayacak kadar yüksek sesle haykırmaya başlar. Bu ağlama da nedensiz değildir. Bebek, daha birkaç aylıkken rahatsız edilmek istemediğini size açıklamaktadır. Israr etmek, kendisini zorlamak hiç de iyi sonuç vermez. Çünkü o bütün boğalar gibi inatçıdır. Yalnız boğa burcunda doğan bebeklerin çok da özel olduklarını ekleyelim. Hem daha küçük yaştan itibaren de inanılmayacak kadar kuvvetlidir onlar.
Boğa burcunda doğan çocuk, çok sevgi ister. Ona daima şefkat ve sevgi göstermeniz şarttır. Azarlamak, tenkit etmek, cezalandırmakla bebeği terbiye edemezsiniz. Fakat sevgi ve şefkatiniz sayesinde ona her istediğinizi yaptırmanız kabildir. Çocukla aranızdaki ahenk pek çok problemi çözmenizi sağlayacaktır. Boğa burcundan olan çocuk çalışmayı sevmez. Okumaya da pek meraklı değildir. Onu bu konuda teşvik etmeli, zekasını geliştirmek için güzel resimler, çiçeklerden yararlanmalı, merakını tahrik etmelisiniz. Çocuk güzelliklere düşkün olduğu için böylece bunlarla ilgili şeyleri okuyacak, öğrenecek ve yavaş yavaş eğitime de alışacaktır.
İKİZLER BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 21 Mayıs-21 Haziran |
Çift karakterli ikizler burcunda doğan çocuk sizi hem mutlu edecek, hem de şaşırtacaktır. Çünkü onu anlamakta güçlük çekeceğiniz için ne yapmanız gerektiğini bilemeyecek, fakat neşeli neşeli güldüğünü görünce büyük bir zevk duyacaksınız.
Merküri'nin idaresindeki çocuğun çok hareketli olacağını söylememize gerek bile yok tabii. O daha bebekken beşiğinin kenarına tırmanıp dışarıya atlamayı deneyecektir. Kendisine daima dikkat etmenizin gerekli olduğunu da hatırlatalım.
İkizler burcunda doğan çocuk küçük yaşlarda resim, dans veya müzik kabiliyetini de ortaya koyacaktır. Okulda da zekası sayesinde öğretmenlerini memnun edecektir. Yalnız ikizler burcunda doğan çocukların genellikle fazla hareketli, sinirli ve kolay kolay rahat edip dinlenemeyen bir tip olduğunu da bilmelisiniz. Sinir sistemi hassas olduğu için onu sevgi ve şefkatle yatıştırmak gerekir. Bu arada çocuk, geniş hayali yüzünden mübağalaya kaçacak ve yalan da söyleyecektir. Ona yalanın iyi bir şey olmadığını tatlılıkla anlatmalısınız. Ayrıca o her şeyden çabucak sıkılıp bıkacaktır. Fazla zeki olması diğer çocuklar gibi bir konuyu uzun uzun incelemesini engeller. Ona dikkatli olmasını öğretmeli ve sevdiği bir konuya ilgisini çekerek, yavaş yavaş sabretmesini de öğretmelisiniz.
KOÇ BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 21 Mart-20 Nisan
Koç burcu çocuğu dünyaya gelir gelmez çığlığı basar. Böylece daha doğduğu andan itibaren ilgiyi üstüne çeker. O daha ilk andan itibaren evin hakimi olduğunu anlatmaya çalışmaktadır. Çocuk biraz büyüyüp mama yiyecek çağa geldiği zaman da idareyi tamamıyla ele almaya kalkar. Onu kısa süre yalnız bırakacak olursanız mama kaşığını tabağına vurarak avaz avaz haykırır. Daha o çağda zevklerini de kesinlikle belirtir. Verdiğiniz mamayı beğenmezse bunu yemek yerine, başına yüzüne gözüne sürmesi an meselesidir. Aceleci, sabırsız Mars'ın etkisindeki çocuk çok erken çağda ayağa kalkar ve yürür. Onda herşeyi kendi başına yapma arzusu vardır. Sanki hayatta geç kalmış gibi çabucak yürümesi de bundandır. Bir an önce harekete geçerek bildiklerini yapmalıdır.
Çocuğunuz biraz büyüyünce derin sevgisini ortaya koyacaktır. Gelip size sıkı sıkı sarılacak ve bırakmak istemeyecektir. Mars'ın etkisindeki küçük, sevme ve sevilme arzusunu böylece ortaya koyacaktır. Bu sevgiyle birlikte müthiş bir inat da ortaya çıkacaktır. Bu inadı yumuşaklıkla gidermeye çalışın. Hoş bu söz işe yaramayabilir çünkü ceza, ne kadar hafif olursa olsun o kişilik sahibi küçüğe indirilen ağır bir darbe sayılacaktır. En iyisi yumuşaklıkla ve tatlı sözlerle onu yola getirmektir.
Koç burcunda doğan çocuk öfkelenip bağırır ve yüzü bir anda mosmor kesilir. Bu durum gözünüzü korkutmasın. O kısa süre sonra sakinleşecek ve eskisi gibi melek yüzlü olacaktır. Ancak onun epey muzip, hareketli, gürültücü bir melek olduğunu da ilave etmeliyiz. Çocuğunuz çok erken çağda okuma ve yazmaya merak duymaya da başlayacaktır. Ona engel olmamalı ve uygun bir eğitim seçmelisiniz. Dahi çocukların en fazla bu burçtan çıktıklarını söylersek ne demek istediğimizi anlarsınız.
Cazibe, savaş yıldızının etksindeki küçük, çok gururlu, inatçı, cesur, atılgan ve hayalperesttir. Yalan söylerse kendisini cezalandırmamalı ve renkli hayali dolayısıyla olayları başka türlü gördüğünü bilmelisiniz. Ama bir taraftan da ona hakikatlerle hayallerin birbirlerinden çok farklı olduklarını yavaş yavaş anlatmalısınız.
Bu değerli çocuğun hayal alemini daha geliştirmek ve böylece yalanları önlemek için kendisine masallar anlatınız. Masal kitapları alınız. Neticede Hans Andersen gibi renkli hayalleri olan bir yazarın, o eşsiz masalları böyle şirin ve zeki Mars çocukları için yazmış olduğunu da unutmamalısınız.
KOVA BUCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 21 Ocak - 19 Şubat
Bu burçta doğan çocuk , daha erken yaşlarda sizi bilgisi ve başkalarından farklı görüşleriyle şaşırtabilir. O diğer çocuklar gibi her gün okula gitmeyi de istemeyebilir. Uygun bulmadığı şeyler yüzünden sizinle ciddi ciddi tartışabilir. Fakat çocuk, dünyayı, insanları çok seven bir kişiliğe sahiptir. Ona, ileride insanlara yardım edebilmesi için okuması, iyi bir eğitim görmesi gerektiğini anlatmalı ve ilgisini çekecek misaller vermelisiniz. Bir hayli merakı olan çocuk, ünlü kimselerin hayatlarını incelemeye başlayacak ve sonra kendi kendine hayaller kuracaktır. Onu daima desteklemeli, cesaret vermelisiniz. Zamanla okulu, arkadaşlarını çok sevecektir. Çünkü konuşmak, arkadaşlık ve oyundan zevk alacaktır. Kısa süre içinde de bütün arkadaşlarını etkilemesi kabildir. Çocuk, daha erken çağda yapacağı iş veya seçeceği meslek hakkında karar verecek kadar da kafalıdır. Ona sevgi ve şefkat gösterin ama daha da önemlisi kendisine yaşıtınızmış gibi davranarak problemlerini halledin. Böylece çocuk, kendisine güvendiğinizi de anlayacak ve buna daima layık olmaya çalışacaktır.
OĞLAK BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 22 Aralık - 20 Ocak
Bu burçta doğan çocuk, çekingen, içine kapalı, kolay kolay gülmeyen bir karektere sahiptir. Zaten bu burçta doğanlar çocukluk çağlarından itibaren olgunlaşırlar ve orta yaştan sonra da gençleşmeye başlarlar. Çocuk dikkatli, sabırlı ve inatçı olacaktır. Bu yüzden derslerine dikkat etmesi ve sabırla çalışması kabildir. Çok daha zeki öğrencilerden daha da fazla başarı gösterecektir o. Kafası gelişince de daha planlı ve metodlu hareket etmeye başlayacaktır. Ancak bu çocuğun hislerini anlamak, onu duyduğu güvensizlikten kurtarmak gerekir. Anne ve baba, ona sevgi, anlayış ve şefkat göstererek her problemiyle ilgilenirse çocuk değişebilir. Hislerini daha kolay açıklayabilir. Oğlak burcunda doğan çocuk, küçüklüğünde oldukça sıhhatsizdir ve kızamık, su çiçeği, kabakulak gibi hastalıkları sırayla geçirebilir. Onun sağlığına itina edilirse daha sonra hemen hemen hiç hastalanmaz ve çok sağlam olur. Bu çocuğun, büyük ilgi, şefkat ve sevgiye ihtiyacı olduğunu da vurgulamak gerekir.
TERAZİ BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 24 Eylül - 23 Ekim |
Bu burçta doğan çocuk çok yönlü ve epey çekingendir.O hislerini kolay kolay açıklamaz, fakat çok sevilmeyi ister. Anne ve babanın çok anlayışlı ve sabırlı olması çocuğun yavaş yavaş mahçupluktan sıyrılmasını sağlar. Çocuk güzelliklere düşkün, hisli, kafasını kullanabilen, nazik, terbiyeli bir karektere sahiptir. Erken yaşta onun hangi konuya kabiliyeti olduğunu anlamak ve onun bu yönünü geliştirmek çok yararlıdır. Özel ilgi gösterin. Özellikle anne, çocuğuna çok iltina etmeli ve gelişme çağında ona sevgi, seks, vs. gibi konularda bilgi ve öğüt vermelidir. Böylece çocuk hisleriyle kafası arasında daha iyi denge kurabilir. Bu sayede yeni geliştiği yaşta iş konularında hata yapması da önlenir. Terazi burcunda doğan çocuk iyi yetiştirilirse övünülecek bir insan olur.
YAY BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 23 Kasım - 21 Aralık
Yay burcunda doğan çocuk ailesi tarafından çok sevilir. Bu güzel, neşeli cana yakın, hareketli çocuk ayrıca çok da dürüsttür. O daha çok küçük yaşta farkına varmadan doğru hareket etmesini öğrenir. Ancak daima güler yüzlü, neşeli olan çocuk asla emir dinlemez. Ona ısrar etmek ve onu cezalandırmak hatalıdır. Çünkü bu çocuk doğuştan bağımsızdır. Bu bağımsızlığını da korumaya kararlıdır. Onun için çocuğa, güler yüz, sevgi ve şefkatle davranmalı ve yumuşaklıkla her şeyi öğretmelidir. Çocuk, kendisine ısrar edilmediğini görünce büyük bir ciddiyetle sorumluluklarını anlar. Böylece eğitim konusunda da zorluk çıkarmaz. Bütün mesele onun fazla enerjisini uygun bir alana yöneltebilmektedir. Bu çocuğun bol bol oynaması, spor yapması ve böylece oyalanması da şarttır.
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: poyraz
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2008 Saat 22:30
Biz Teraziyiz
------------- http://lilypie.com" rel="no follow"> http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]
|
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2008 Saat 22:49
aaaaa bizde yengeç'iz ama burda yokmuş farketmemiştim
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: ılgının annesi
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2008 Saat 23:23
biz balığız yükseleni terazi ikiside aynı ama ılgına hiç uymuyo mahcup ve utangaç cocuklarmış balık ve teraziler...mahcup mu çekingen mi cadının teki bizimki
------------- ılgının annesi gökçen
http://lilypie.com" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2008 Saat 23:36
Yengeç nerde...? Oğluşum yengeç burcu ablası küsecek sana valla... 
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2008 Saat 12:31
Boğa çok doğruuuuu
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2008 Saat 13:26
benim oğlum başak. ve yukarıda yazılanların hepsini yaşıyoruz.
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2008 Saat 15:41
benim oglum aslan burcu ve yazilanlar cok dogru tesbitler.... oglum cok hareketli nasil yetisicem bilmiyorum bu oglusumun enerjisine...
------------- Omrum
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2008 Saat 15:52
İKİZLER BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR
21 Mayıs-21 Haziran
Çift karakterli ikizler burcunda doğan çocuk sizi hem mutlu edecek, hem de şaşırtacaktır. Çünkü onu anlamakta güçlük çekeceğiniz için ne yapmanız gerektiğini bilemeyecek, fakat neşeli neşeli güldüğünü görünce büyük bir zevk duyacaksınız.
Merküri'nin idaresindeki çocuğun çok hareketli olacağını söylememize gerek bile yok tabii. O daha bebekken beşiğinin kenarına tırmanıp dışarıya atlamayı deneyecektir. Kendisine daima dikkat etmenizin gerekli olduğunu da hatırlatalım.
İkizler burcunda doğan çocuk küçük yaşlarda resim, dans veya müzik kabiliyetini de ortaya koyacaktır. Okulda da zekası sayesinde öğretmenlerini memnun edecektir. Yalnız ikizler burcunda doğan çocukların genellikle fazla hareketli, sinirli ve kolay kolay rahat edip dinlenemeyen bir tip olduğunu da bilmelisiniz. Sinir sistemi hassas olduğu için onu sevgi ve şefkatle yatıştırmak gerekir. Bu arada çocuk, geniş hayali yüzünden mübağalaya kaçacak ve yalan da söyleyecektir. Ona yalanın iyi bir şey olmadığını tatlılıkla anlatmalısınız. Ayrıca o her şeyden çabucak sıkılıp bıkacaktır. Fazla zeki olması diğer çocuklar gibi bir konuyu uzun uzun incelemesini engeller. Ona dikkatli olmasını öğretmeli ve sevdiği bir konuya ilgisini çekerek, yavaş yavaş sabretmesini de öğretmelisiniz. ..kiziminki
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2008 Saat 15:53
BALIK BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR
20 Şubat - 20 Mart
Balık burcunda doğan çocuk; çekingen, mahçup ve utangaçtır. Aslında resim, müzik edebiyat gibi konularda kabiliyeti olan çocuk bir hayal aleminde yaşar. Onun için her masal bir hakikat sayılabilir. Çocuk, kendi haline bırakılırsa daha da içine kapanır ve hayalleriyle baş başa kalmayı tercih eder. Anne ve babanın ona büyük sevgi göstermesi, yaşına uygun çocuklarla arkadaşlık etmesini sağlaması lazımdır. Çocuk, neşeli ve dostluk seven bir kişilikte olduğu için böyle ilişkiler onun yavaş yavaş mahçupluktan sıyrılmasını sağlar. Çocuk, okulda zekası sayesinde derslerini çabuk kavrar. Ama sert bir söz veya bakış onun kırılmasına ve derslerden soğumasına yeterlidir. Öğretmeninin de çocuğu anlayarak yumuşak davranması gereklidir. Böylece çocuk hem öğretmenini hem de derslerini sever. Çocuk, küçük yaşta güzelliklere olan düşkünlüğünü de belirtecektir. Resim yapması, kitap okuması müzik dinlemesi için onu teşvik etmek çok yerinde olur. Böylece çocuk, güzellik arzusunu tatmin eder ve özelliklerini de yavaş yavaş ortaya koyar. Bu çocuk aynı zamanda kıskançtır. Kardeşlerini ona tercih etmek de onun huzurunu kaçırır...oglumunku sagol canim
-------------
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2008 Saat 21:08
saolun kıslar
ayşegülcüm ben bakınayım bi yengeç burcunu bulursam ekleyim 
|
Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2008 Saat 13:08
Kzım koç burcu.Tam tamına kızımı anlatıyor
|
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 17:56
KÜÇÜK YARAMAZI BURCUNDAN TANIYIN!
Seçtiğimiz yöntem her ne olursa olsun, her gün kendimize, çocuklarımıza, hayata dair bir şeyler öğreniyoruz…Astroloji de bu yöntemlerden sadece biri… Çocuğunuzu keşfetmeye çalışırken, onun astrolojik haritasını da yabana atmamalısınız…
KOÇ "Ben var ya ben, varım, ben buyum, istiyorum" şeklindeki sözler Koç burcunu tanımlayan sözlerdir… Uğurlu günü Salı, uğurlu sayısı 9, gezegeni Mars'tır.
Çocuğunuz Koç ise, hiç durmadan "Bu ne, bu ne?" diye sormasına şaşırmamalısınız. Tarzı, kısa yoldan öğrenmektir, amacına ulaşmaya çalışırken kestirmeden gider. Sabırsız ve acelecidir. Erkenden ayağa kalkıp, yürür. Buna rağmen deneyerek öğrenmeyi sever. İstekleri olmadığında hırçınlaşır ve yeri göğü inletir. Bitmeyen istekleri yerine getirilirse ondan mutlusu ve tatlısı yoktur. Ya ağlayarak ya da şirinlikler yaparak, etrafındakileri tavlar… Koç burcu çocuğunu küçük yaşlardan itibaren spora yönlendirmek yerinde olur, aksi taktirde enerjisini kavga ederek harcamak isteyecektir. Dahi çocuklar en fazla bu burçtan çıkar. Her işte ilk ve öncü olmayı sever. Koç burcunun baş bölgesi hassastır; baş ağrısı, ateş yükselmesi ve migrene sıkça rastlanabilir.
BOĞA "Benim, ben buna sahibim, sahip olmak için beklerim" gibi sözler, Boğa burcunu anlatan sözlerdir. Uğurlu günü Cuma, uğurlu sayısı 6, gezegeni Venüs'tür. İnatçı ve mücadeleci bir bebekken; kaprisli, dediğim dedik, isteklerini zorla yerine getirtmeye çalışan bir çocuk olur. Genelde sessiz ve sakin olarak tanımlansa da, sınırları zorlandığında feryadı basar. Oyuncaklarını ve evini sahiplenir. Israr ve tahakkümden hoşlanmaz. Bebekliğinden itibaren güçlü ve sağlıklı olan küçük Boğa'nın tek isteği sevgi ve şefkattir. Azarlayarak, eleştirerek ve hele de cezalandırarak onu terbiye edemezsiniz. Ayrıca Boğa çocuğu, bilmesi gereken her şeyi yeri ve sırası geldikçe öğrenir. O nedenle ona yeni şeyler öğretirken hırslı ve ısrarcı bir tutum sergilemeyin. Tam tersi yumuşak bir tutum izleyin. Boğa burcunun boyun ve ense bölgesi hassas olduğundan, boğaz ve kulakla ilgili sağlık sorunları görülebilir.
İKİZLER "Bence, düşünüyorum, şüphe ediyorum, öyleyse araştıracağım, düşüneceğim" İkizler burcunun sözleridir. Uğurlu günü Çarşamba, uğurlu sayısı 6, gezegeni Merkür'dür. Astrolojinin Peter Pan'ı olarak tanımlanır ve bu burçtakiler asla büyümek istemezler. Bununla birlikte İkizler bebeği erkenden konuşmaya başlayacak ve hep hareket halindeki haliyle sizi şaşırtacaktır. Sanki bir değil, birden fazla çocuk doğurduğunuzu düşünebilirsiniz. Öylesine gürültülü, öylesine değişkendir ki, bağıra çağıra ağlarken aniden gülmeye başlayabilir. Üstelik, söylediğiniz her sözü, yaptığınız her hareketi anlar. Herkesi ilgiyle izler ve çabuk öğrenir. Okulda zekası ile ilgiyi kendine çeker, dersi derste öğrenenlerdendir. Yaramazdır ve kafasına estiğini yapmakta üstüne yoktur. Baskıya gelemez, azarlarsanız hemen küser, suçluysa şirinlikler yaparak kendisini affettirmeye çalışır. İkizler burcunun omuzları, kolları ve elleri hassastır. Bu bölgelerde ağrılar görülebilir.
YENGEÇ "Hissediyorum, yine aşık oldum" Yengeç burcunu anlatan sözlerdir. Uğurlu günü Pazartesi, uğurlu sayısı 2, gezegeni Ay'dır. Her bebek gibi tatlı, şirin ama duygusal, söz dinlemez, anlaşılmaz ve alıngandır Yengeç bebeği… Hassas ve içlidir. Ona gereken ilgi ve şefkati gösterip, ilk günlerden itibaren güven ilişkisi kurarsanız ne ala… Aksi taktirde, küçük Yengeç'iniz içine kapanacak, ileride de insanlarla yakın ilişkiler kurmaktan çekinecek ve hırçınlaşacaktır. Çünkü Yengeçler ya hep, ya hiç duygusallığı ile hareket ederler. Ya birdenbire en yükseğe çıkmak ya da yerinden kıpırdamamak… Kızdığında veya küstüğünde, ona sevgiyle yaklaşarak, kucaklayıp, öperek, saçlarını okşayarak gönlünü alabilirsiniz. Aşırı yemeye başlamışsa, anlayın ki duygusal bir kırgınlık ya da tatminsizlik yaşamıştır. Abur cubur yemesine engel olmanız yerinde olur, çünkü Yengeç'in en hassas bölgesi midesidir. Alerji yapan yiyeceklerden de uzak durması gerekir, zira cildi hassastır, çabuk etkilenir.
ASLAN "İstiyorum, yaratırım; geldim, gördüm, yendim; ben yöneteceğim" tipik Aslan burcu cümleleridir. Uğurlu günü Pazar, uğurlu sayısı 1 ve 4'tür. Gezegeni Güneş'tir. Küçük Aslan'ınız ateş parçası gibi bir bebektir, sanki içi güneşle dolmuş gibi. Hızlı, kavrayan, hareketli ve sıcacık… Sonrasında da sıcakkanlı, duygusal, özgüvenli, güçlü, enerjik ve atılgan bir çocuk… Dikkate alınmak onun için çok önemlidir ve ilgi odağı olmak için her şeyi yapar. Duygularını ve düşüncelerini anlatırken abartılı, hatta dramatiktir. Bir yanlışını söyleyecekseniz, bunu gururunu kırmadan başarmalısınız. Aslanlar yönetmeye çocukken ve ev halkından başlarlar. Büyüdüklerinde acımasız bir güç kullanıcısı haline gelmemeleri için küçük yaşlarda doğru ile yanlışı öğretmenize ihtiyaçları vardır. Ancak, baskı ve zorlamalar isyan etmesine neden olur. Okul hayatında genellikle başarılı ve liderdir. Güçlü bir zekaya sahip olduklarından kolay öğrenir ve başarılı olurlar. Aslan burcunun kalp ve sırt bölgesi hassastır.
BAŞAK "Ben bu şekilde analiz ettim, ayrıştırıyorum, araştırıyorum" şeklindeki sözler Başak'ı tanımlar. Uğurlu günü Çarşamba, uğurlu sayısı 5, gezegeni Merkür'dür. Zeki bakışlı, hareketli bir bebektir; aynı zamanda da isteklerinin sonu olmayan dediğim dedik bir bebek… Büyüdükçe, utangaç ama meraklı bir çocuk olur. Uyumlu gibi gözükse de istekleri yerine gelmediğinde ya da hayal kırıklığı yaşadığında öfke seline kapılıp ortalığı birbirine katabilir. Ayrıca, mızmızlanmak ve mükemmelliyetçilik de Başak çocuğunun tipik özelliğidir. Detaycıdır ve hayatının belli bir düzende gitmesini ister. Yemek konusunda da çok seçicidir. Okul hayatında zekası ve merak duygusu sayesinde başarılı olur. Bebekliğinden itibaren kendi kendine yetebilen bir tip olmasına rağmen, sosyalleşmeyi ve paylaşmayı da sever. Başak burcunun sindirim ve merkezi sinir sistemi hassastır.
TERAZİ "Dengeliyorum, bağdaştırıyorum, barıştırıyorum, barıştırırım ve tartarım" Terazi'yi ifade eden söylemlerdir. Uğurlu günü Cuma, uğurlu sayısı 6'dır. Gezegeni Venüs'tür. Biraz çekingen ve uyuşuk, fakat çok sevimli bir bebektir. Daha bebekken bile tehlikelerden uzak durur ve çok az ağlar. Yaramazlık onun uzağından bile geçmez, sevilmek için yaratılmıştır. Büyüdüğünde de akıllı, uslu, sevimli, alımlı, ilgi odağı bir çocuk olur. Kendisini geliştirebileceği her alana rahatça kanalize eder. Yetenekli ve iyimserdir; doğru yönlendirilirse çok başarılı olur. Üstelik, konuşmayı ve sosyalleşmeyi olduğu gibi paylaşmayı da çok sever. Estetik ve adalet, küçük Terazi için çok önemlidir. Çevresini güzelleştirmeye çalışır, eksiklik gördüğünde eleştirir. Adil olmadığına inandığı bir davranış karşısında, isyankar yanı ön plana çıkabilir; ya düzeltir ya da oradan uzaklaşır. Terazi burcunun böbrekleri ve bel bölgesi hassastır.
AKREP Ben isterdim ki, şüpheleniyorum, inceliyorum" şeklindeki sözler Akrep burcunu anlatır. Uğurlu günü Salı, uğurlu sayısı 9, gezegeni Plüton'dur. Çalışkan, becerikli, başarılı, kararlı; ancak kaprisli, gizemli ve ilginç bir çocuktur. "Çocuğum laf dinlemiyor, bir köşeye çekilip kendi kendine düşünüyor, bildiğini okuyor gibi" cümleler Akrep ebeveynlerininindir. Çünkü Akrep, uçların insanıdır. Her an kendini aşmaya çalışır. Ve bu sırada da gel-gitler yaşar. Minicikken bile insanları yönlendirmeye bayılır ve çevresindeki enerjiyi emmesiyle tanınır. Ağlamaya başladığında nedenini tahmin etmek sizin için zordur, çünkü küçük Akrep'iniz gizeminden de ödün vermez. İktidar çatışmaları ise onunla kaçınılmazdır, çünkü çevresindeki herkesin kendi plan ve kurallarına uymasını bekler. Ne istediğini bilir ve bunu da açıkça ifade eder. Dilerse okulun en başarılı öğrencisi olur, ama istemezse onu yerinden bile kıpırdatamazsınız. Onunla anlamlı bir iletişim için, güvenini kazanmanız ve derin duygularını sezebilmeniz gerekir. Akrep burcunun üreme ve genital organları hassastır.
YAY "Anlıyorum, inanıyorum, görüyorum, bana göre çok açık" Yay burcunun cümleleridir. Uğurlu günü Perşembe, uğurlu sayısı 3 ve gezegeni Jüpiter'dir. Bembeyaz karlara yansıyan güneş ışığı gibi cıvıl cıvıl ve göz alıcı bir bebektir. Yaramaz mı yaramaz, hareketli mi hareketli… Emeklemeye, hele de yürümeye başladığında onu dikkatle takip etmeniz ve koruma altına almanız gerekir. Çünkü keşfetmeyi sevdiğinden bulduğu her deliğe girmek isteyecektir. Büyüdüğünde de zeki ve yardımsever bir çocuk olur, onu görenler "cin gibi maşallah" demeden geçemezler. Arkadaş edinmeyi iyi bilir ve bir sürü de arkadaşı olur. İstediği engeli aşması hiç zor değildir. Ayrıca, küçük Yay'ınız bir sakin ve çekingen, bir hareketli ve öfkeli davranışlar sergileyebilir, sakın şaşırmayın. Çünkü o çift kişilik taşır. Ancak, asla gölgede kalmaz. Çalışkanlığıyla, yaramazlığıyla, hoş sohbetiyle mutlaka öne çıkar. Yay burcunun karaciğeri hassastır.
OĞLAK "Ben kullanırım, yararlanıyorum, ihtiyacım var, tamamlarım, sorumluluğum var" şeklindeki sözler Oğlak burcunu iyi anlatır. Uğurlu günü Cumartesi, uğurlu sayısı 8 ve gezegeni Satürn'dür. Bebekken bile ciddidir, gülümsemesi belli belirsizdir. Sessiz, sakin, sanki bir şeyler söylemek istiyormuş da, hemen ardından vazgeçiyormuş, gibi tavırlar sergiler. Oğlak bebeğinin doğduğu günden itibaren bir planı olur ve bu plana bağlı kalır. Disiplinli, metodik ve son derece düzenlidir. İnsanda büyümüş de küçülmüş hissi uyandırır. Macerayı sevmez. Dersini iyi anlayabilmek için yavaş yavaş ama sindirerek çalışır. Küçüklüğünden itibaren kendini önemli hisseder. Bu nedenle ona sorumluluk vermekten kaçınmayın. İşini her zaman sağlama almayı tercih eder ve yaptığı her işin hakkını verir. Fakat, bu arada kişiliklerini buluncaya kadar sakinliklerinin arkasında isyankar bir ruh taşıdıklarını da bilmelisiniz. Oğlak burcunun kemikleri ve cildi hassastır.
KOVA "Hiçbir şey bilmediğimi biliyorum, icat ediyorum, keşfediyorum" Kova burcunu en iyi tasvir eden sözlerdir. Uğurlu günü Pazar, uğurlu sayısı 4 ve gezegeni Uranüs'tür. Küçük Kova'nız zeki mi zekidir. Daha bebekken bir yerlerden atlayıp zıplamaya, kuytu köşelere saklanmaya bayılır. Ve iyi ya da kötü gördüğü her şeyi taklit etmek ister. Her şeyi erkenden ve farklı şekillerde algılayıp öğreneceği için, başkalarına öğretecek çok şeyi vardır. Ayrıca, öğrendiği her bilgiyi analiz etmek ister. Asi bir bebektir, beklenmedik davranışlar göstermesine ne kadar erken uyum sağlarsanız o kadar iyi olur. Pek belli etmese de dost canlısıdır; içine kapandığı dönemlerde kendi dünyasında yaratıcı fikirlerle meşguldür. "Daha çocuk, ne anlar ki" diye düşünmeden, onunla büyük insanla konuşur gibi iletişim kurmalısınız. Şefkatle ve bilinçle yaklaşmanız da, zaman zaman gel-gitler yaşayan güven duygusuna iyi gelecektir. Kova burcunun adaleleri ve dolaşım sistemi hassastır.
BALIK "İnanıyorum, düşlüyorum, seziyorum, seviyorum" şeklindeki sözler Balık'ların ağzından dökülür. Uğurlu günü Perşembe, uğurlu sayısı 7 ve gezegeni Neptün'dür. Afacan, inatçı, zeki, sulu gözlü, gerektiğinde heybetli, kararsız, sezgisel, konuşkan, dik kafalı ve bağımsızdır. Ele avuca sığmayan, çabuk hastalanan, yerli yersiz ağlayıp arada bir gülen, arada hayallare dalan, değişken ruh halleri sergileyen ilginç bir bebektir. İçindeki sıkıntıyı dışarı atmaktansa, içine atmayı tercih eder. Feryat ederek ağlamak yerine sızlanır. Aile içindeki tartışmalardan çok kolay etkilenir, hatta bunları önceden sezer. Doğuştan hassas olan Küçük Balığınıza ilgi ve şefkati yoğun olarak vermeniz, onu mutlu eder. Büyüdüğünde de yoğun değişimler yaşamasına, standartlardan farklı bir kişilik çizmesine hazırlıklı olun. Bu tatlı ırmağın akmasına izin verin. Ona güvenirseniz, okul hayatında tahmin edemeyeceğiniz kadar başarılı olur. Balık burcunun ayakları ve sinir sistemi hassastır. gerçekten de iki oğlumunda karakterine çok uyuyor ...hakan yay ve kağan boğa
|
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 22:05
TERAZİ "Dengeliyorum, bağdaştırıyorum, barıştırıyorum, barıştırırım ve tartarım" Terazi'yi ifade eden söylemlerdir. Uğurlu günü Cuma, uğurlu sayısı 6'dır. Gezegeni Venüs'tür. Biraz çekingen ve uyuşuk, fakat çok sevimli bir bebektir. Daha bebekken bile tehlikelerden uzak durur ve çok az ağlar. Yaramazlık onun uzağından bile geçmez, sevilmek için yaratılmıştır. Büyüdüğünde de akıllı, uslu, sevimli, alımlı, ilgi odağı bir çocuk olur. Kendisini geliştirebileceği her alana rahatça kanalize eder. Yetenekli ve iyimserdir; doğru yönlendirilirse çok başarılı olur. Üstelik, konuşmayı ve sosyalleşmeyi olduğu gibi paylaşmayı da çok sever. Estetik ve adalet, küçük Terazi için çok önemlidir. Çevresini güzelleştirmeye çalışır, eksiklik gördüğünde eleştirir. Adil olmadığına inandığı bir davranış karşısında, isyankar yanı ön plana çıkabilir; ya düzeltir ya da oradan uzaklaşır. Terazi burcunun böbrekleri ve bel bölgesi hassastır.
teşekkürler canım 
------------- [
|
Mesajı Yazan: yagmurerim
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 22:14
BOĞA "Benim, ben buna sahibim, sahip olmak için beklerim" gibi sözler, Boğa burcunu anlatan sözlerdir. Uğurlu günü Cuma, uğurlu sayısı 6, gezegeni Venüs'tür. İnatçı ve mücadeleci bir bebekken; kaprisli, dediğim dedik, isteklerini zorla yerine getirtmeye çalışan bir çocuk olur. Genelde sessiz ve sakin olarak tanımlansa da, sınırları zorlandığında feryadı basar. Oyuncaklarını ve evini sahiplenir. Israr ve tahakkümden hoşlanmaz. Bebekliğinden itibaren güçlü ve sağlıklı olan küçük Boğa'nın tek isteği sevgi ve şefkattir. Azarlayarak, eleştirerek ve hele de cezalandırarak onu terbiye edemezsiniz. Ayrıca Boğa çocuğu, bilmesi gereken her şeyi yeri ve sırası geldikçe öğrenir. O nedenle ona yeni şeyler öğretirken hırslı ve ısrarcı bir tutum sergilemeyin. Tam tersi yumuşak bir tutum izleyin. Boğa burcunun boyun ve ense bölgesi hassas olduğundan, boğaz ve kulakla ilgili sağlık sorunları görülebilir
işte benim oğlumu tanımlayan burç yorumu e bültende geldi çıktı yapmıştım
teşekkürler özlemcim 
------------- http://ticker.7910.org/eng">
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 22:16
YENGEÇ "Hissediyorum, yine aşık oldum" Yengeç burcunu anlatan sözlerdir. Uğurlu günü Pazartesi, uğurlu sayısı 2, gezegeni Ay'dır. Her bebek gibi tatlı, şirin ama duygusal, söz dinlemez, anlaşılmaz ve alıngandır Yengeç bebeği… Hassas ve içlidir. Ona gereken ilgi ve şefkati gösterip, ilk günlerden itibaren güven ilişkisi kurarsanız ne ala… Aksi taktirde, küçük Yengeç'iniz içine kapanacak, ileride de insanlarla yakın ilişkiler kurmaktan çekinecek ve hırçınlaşacaktır. Çünkü Yengeçler ya hep, ya hiç duygusallığı ile hareket ederler. Ya birdenbire en yükseğe çıkmak ya da yerinden kıpırdamamak… Kızdığında veya küstüğünde, ona sevgiyle yaklaşarak, kucaklayıp, öperek, saçlarını okşayarak gönlünü alabilirsiniz. Aşırı yemeye başlamışsa, anlayın ki duygusal bir kırgınlık ya da tatminsizlik yaşamıştır. Abur cubur yemesine engel olmanız yerinde olur, çünkü Yengeç'in en hassas bölgesi midesidir. Alerji yapan yiyeceklerden de uzak durması gerekir, zira cildi hassastır, çabuk etkilenir.
seham yengeçtir ama hepsi tam uymamış bize çünkü seha asla öpülmeyi okşanmayı sevmez ben hasretimki seha bana böle sarılsın öpsün yada izin versin ben öpeyim ama yok asla sevmez bide herhalde ben doğru bi şekilde yaklaşıyorum oğluma çünkü çok sosyaldir her ne kadar bazen çocuklarla anlaşamasada o kadarıda olur ama büyüklerle çok iyi anlaşıyo
teşekkürller ablacım 
|
Mesajı Yazan: fistiktuanam
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 22:26
AKREP Ben isterdim ki,
şüpheleniyorum, inceliyorum" şeklindeki sözler Akrep burcunu anlatır.
Uğurlu günü Salı, uğurlu sayısı 9, gezegeni Plüton'dur. Çalışkan,
becerikli, başarılı, kararlı; ancak kaprisli, gizemli ve ilginç bir
çocuktur. "Çocuğum laf dinlemiyor, bir köşeye çekilip kendi kendine
düşünüyor, bildiğini okuyor gibi" cümleler Akrep ebeveynlerininindir.
Çünkü Akrep, uçların insanıdır. Her an kendini aşmaya çalışır. Ve bu
sırada da gel-gitler yaşar. Minicikken bile insanları yönlendirmeye
bayılır ve çevresindeki enerjiyi emmesiyle tanınır. Ağlamaya
başladığında nedenini tahmin etmek sizin için zordur, çünkü küçük
Akrep'iniz gizeminden de ödün vermez. İktidar çatışmaları ise onunla
kaçınılmazdır, çünkü çevresindeki herkesin kendi plan ve kurallarına
uymasını bekler. Ne istediğini bilir ve bunu da açıkça ifade eder.
Dilerse okulun en başarılı öğrencisi olur, ama istemezse onu yerinden
bile kıpırdatamazsınız. Onunla anlamlı bir iletişim için, güvenini
kazanmanız ve derin duygularını sezebilmeniz gerekir. Akrep burcunun
üreme ve genital organları hassastır.
offf offf gercekten cogu dogru simdiden inatci olucagi belli yandik yandik 
TESEKÜRLER
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 22:39
BOĞA "Benim, ben buna sahibim, sahip olmak için beklerim" gibi sözler, Boğa burcunu anlatan sözlerdir. Uğurlu günü Cuma, uğurlu sayısı 6, gezegeni Venüs'tür. İnatçı ve mücadeleci bir bebekken; kaprisli, dediğim dedik, isteklerini zorla yerine getirtmeye çalışan bir çocuk olur. Genelde sessiz ve sakin olarak tanımlansa da, sınırları zorlandığında feryadı basar. Oyuncaklarını ve evini sahiplenir. Israr ve tahakkümden hoşlanmaz. Bebekliğinden itibaren güçlü ve sağlıklı olan küçük Boğa'nın tek isteği sevgi ve şefkattir. Azarlayarak, eleştirerek ve hele de cezalandırarak onu terbiye edemezsiniz. Ayrıca Boğa çocuğu, bilmesi gereken her şeyi yeri ve sırası geldikçe öğrenir. O nedenle ona yeni şeyler öğretirken hırslı ve ısrarcı bir tutum sergilemeyin. Tam tersi yumuşak bir tutum izleyin. Boğa burcunun boyun ve ense bölgesi hassas olduğundan, boğaz ve kulakla ilgili sağlık sorunları görülebilir.
Aynı Kaan ı anlatıyor bu kadar olur yani  Ellerine sağlık canım 
------------- Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
|
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 22:45
senacım Yazdı:
Aynı Kaan ı anlatıyor bu kadar olur yani  Ellerine sağlık canım  |
isimleri ,tipleri ve burçları aynı ikisinin de 
|
Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 22:56
YENGEÇ "Hissediyorum, yine aşık oldum" Yengeç burcunu anlatan sözlerdir. Uğurlu günü Pazartesi, uğurlu sayısı 2, gezegeni Ay'dır. Her bebek gibi tatlı, şirin ama duygusal, söz dinlemez, anlaşılmaz ve alıngandır Yengeç bebeği… Hassas ve içlidir. Ona gereken ilgi ve şefkati gösterip, ilk günlerden itibaren güven ilişkisi kurarsanız ne ala… Aksi taktirde, küçük Yengeç'iniz içine kapanacak, ileride de insanlarla yakın ilişkiler kurmaktan çekinecek ve hırçınlaşacaktır. Çünkü Yengeçler ya hep, ya hiç duygusallığı ile hareket ederler. Ya birdenbire en yükseğe çıkmak ya da yerinden kıpırdamamak… Kızdığında veya küstüğünde, ona sevgiyle yaklaşarak, kucaklayıp, öperek, saçlarını okşayarak gönlünü alabilirsiniz. Aşırı yemeye başlamışsa, anlayın ki duygusal bir kırgınlık ya da tatminsizlik yaşamıştır. Abur cubur yemesine engel olmanız yerinde olur, çünkü Yengeç'in en hassas bölgesi midesidir. Alerji yapan yiyeceklerden de uzak durması gerekir, zira cildi hassastır, çabuk etkilenir  
çok doğru gerçekten bir çok şey uyuyor helede alerji yapan yiyeceklerden uzak durması ve cildinin hassaslığı çok doğru.. 
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: tugbayusuf
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 23:49
BAŞAK "Ben bu şekilde analiz ettim, ayrıştırıyorum, araştırıyorum" şeklindeki sözler Başak'ı tanımlar. Uğurlu günü Çarşamba, uğurlu sayısı 5, gezegeni Merkür'dür. Zeki bakışlı, hareketli bir bebektir; aynı zamanda da isteklerinin sonu olmayan dediğim dedik bir bebek… Büyüdükçe, utangaç ama meraklı bir çocuk olur. Uyumlu gibi gözükse de istekleri yerine gelmediğinde ya da hayal kırıklığı yaşadığında öfke seline kapılıp ortalığı birbirine katabilir. Ayrıca, mızmızlanmak ve mükemmelliyetçilik de Başak çocuğunun tipik özelliğidir. Detaycıdır ve hayatının belli bir düzende gitmesini ister. Yemek konusunda da çok seçicidir. Okul hayatında zekası ve merak duygusu sayesinde başarılı olur. Bebekliğinden itibaren kendi kendine yetebilen bir tip olmasına rağmen, sosyalleşmeyi ve paylaşmayı da sever. Başak burcunun sindirim ve merkezi sinir sistemi hassastır.
gerçkten sinirli ve mızmız ilerdede çok titiz olurmu acabaa  
|
Mesajı Yazan: meral75
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 00:21
tesekkürler canim
|
Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 11:14
yengeç bebeği ne zormuş yahuuuuuuuuuuuuu  
------------- http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)
|
Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 11:34
Benim İkizler  yengeç burcu...Evcimen olurlarmışAyyy inşallah...
------------- İkizlerim Azra ve Arda
|
Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 11:37
Benim oğluşumda yengeç burcu... 07.07.2007 doğumlu
------------- http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum
|
Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 14:07
Eline sağlık canım. Bazı özellikleri gerçekten uyuyor özellikle de kızımınki. Kızım boğa, oğlum yengeç. Yengeçler de çok duygusal olurlarmış yandık yani...
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 17:12
Teşekkürler Özlemciğim, benim kızım balık burcu, ellerine sağlık   
|
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 19:31
Kızımda tam bir akrep, özellikler uyuşuyor. Paylaşımın için teşekkürler.
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 20:06
teşekkürler canım oğlak bizim kızda yükselenimiz aynı kızımla
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2008 Saat 13:29
Ah ne kadar dogru yazilan özellikler. Hemen hemen hepsi benim büyük oglana uyuyor. Benim iki oglumda basak burcu. Büyük oglum cok titiz, cok mükemmelliyetci. Inanin ben tek basima gidip ona kiyafet almiyorum. Onunla birlikte gidiyoruz ve o kendisi seciyor. Kaybetmeyi hic sevmez ve hemen sinirlenir. Herseyi en iyi yapmak istiyo, yenilgiyi kabullenemiyo. Bence tam tipik bir basak. Bakalim ufaklik nasil olucak.
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: gülay
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2009 Saat 19:09
ben buçlarla fazla ilgilemmem ama benim oğlum yay gerçektende yazılanların hepsi doğru ve yaşıyoruz
------------- http://www.caption.it/">
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2009 Saat 20:46
Kizim; Kova
Oglum; Terazi...
Daha kucukler ama Elifin felaket merakli birsey oldugunu soyleyebilirim.
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2009 Saat 21:19
KOÇ BURCUNDA DOĞAN ÇOCUKLAR 21 Mart-20 Nisan
Koç burcu çocuğu dünyaya gelir gelmez çığlığı basar. Böylece daha doğduğu andan itibaren ilgiyi üstüne çeker. O daha ilk andan itibaren evin hakimi olduğunu anlatmaya çalışmaktadır. Çocuk biraz büyüyüp mama yiyecek çağa geldiği zaman da idareyi tamamıyla ele almaya kalkar. Onu kısa süre yalnız bırakacak olursanız mama kaşığını tabağına vurarak avaz avaz haykırır. Daha o çağda zevklerini de kesinlikle belirtir. Verdiğiniz mamayı beğenmezse bunu yemek yerine, başına yüzüne gözüne sürmesi an meselesidir. Aceleci, sabırsız Mars'ın etkisindeki çocuk çok erken çağda ayağa kalkar ve yürür. Onda herşeyi kendi başına yapma arzusu vardır. Sanki hayatta geç kalmış gibi çabucak yürümesi de bundandır. Bir an önce harekete geçerek bildiklerini yapmalıdır.
Çocuğunuz biraz büyüyünce derin sevgisini ortaya koyacaktır. Gelip size sıkı sıkı sarılacak ve bırakmak istemeyecektir. Mars'ın etkisindeki küçük, sevme ve sevilme arzusunu böylece ortaya koyacaktır. Bu sevgiyle birlikte müthiş bir inat da ortaya çıkacaktır. Bu inadı yumuşaklıkla gidermeye çalışın. Hoş bu söz işe yaramayabilir çünkü ceza, ne kadar hafif olursa olsun o kişilik sahibi küçüğe indirilen ağır bir darbe sayılacaktır. En iyisi yumuşaklıkla ve tatlı sözlerle onu yola getirmektir.
Koç burcunda doğan çocuk öfkelenip bağırır ve yüzü bir anda mosmor kesilir. Bu durum gözünüzü korkutmasın. O kısa süre sonra sakinleşecek ve eskisi gibi melek yüzlü olacaktır. Ancak onun epey muzip, hareketli, gürültücü bir melek olduğunu da ilave etmeliyiz. Çocuğunuz çok erken çağda okuma ve yazmaya merak duymaya da başlayacaktır. Ona engel olmamalı ve uygun bir eğitim seçmelisiniz. Dahi çocukların en fazla bu burçtan çıktıklarını söylersek ne demek istediğimizi anlarsınız.
Cazibe, savaş yıldızının etksindeki küçük, çok gururlu, inatçı, cesur, atılgan ve hayalperesttir. Yalan söylerse kendisini cezalandırmamalı ve renkli hayali dolayısıyla olayları başka türlü gördüğünü bilmelisiniz. Ama bir taraftan da ona hakikatlerle hayallerin birbirlerinden çok farklı olduklarını yavaş yavaş anlatmalısınız.
Bu değerli çocuğun hayal alemini daha geliştirmek ve böylece yalanları önlemek için kendisine masallar anlatınız. Masal kitapları alınız. Neticede Hans Andersen gibi renkli hayalleri olan bir yazarın, o eşsiz masalları böyle şirin ve zeki Mars çocukları için yazmış olduğunu da unutmamalısınız.
|
Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2009 Saat 23:54
Benim ogullarimin ikisi de basak ve yazilanlar en azindan büyük ogluma cok uyuyor. Ufakta henüz bilemiyorum ama bildigim tek sey ufak oglum beni bitiriyo. Cok fena, sinirli, yaramaz, aksi. Büyük oglum böyle degildi. Atakan bizim canimiza okuyo valla.
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Ege Berk
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 21:23
egeberk 8 kasım akrep bebeği demek çok cesaretli demek bize yaptıramadıklarını sinsice kendi yapacak veya bize yaptıracak da biz farkında olmayacağız amanınnnnn yandık vallahi şimdi çok sakin bir bebek gibi görünüyo ama
|
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 01:15

Koç burcu
çocuğu dünyaya gelir gelmez çığlığı basar. Büylece daha doğduğu andan
itibaren ilgiyi üstüne çeker. O daha ilk andan itibaren evin hakimi
olduğunu anlatmaya çalışmaktadır. Çocuk, biraz büyüyüp mama yiyecek
çağa geldiği zaman da idareyi tamamiyle ele almaya kalkar. Oku kısa
süre yanlız bırakacak olursanız avaz avaz haykırır. Daha o çağda
zevklerini de kesinlikle belirtir. Aceleci, sabırsız Mars'ın
etkisindeki çocuk çok erken çağdaayağa kalkar ve yürür. Onda her şeyi
kendi başına yapma yapma arzusu vardır. Sanki hayatta geç kalmış gibi
çabucak yürümesi de bundandır. Bir an önce harekete geçerek
bildiklerini yapmalıdır.
Biraz
büyüyünce derin sevgisini ortaya koyacaktır. Gelip size sıkı sıkı
sarılacak ve bırakmak istemeyecektir. Mars'ın etkisindeki küçük, sevme
ve sevilme arzusunu böylece ortaya koyacaktır. Bu sevgiyle birlikte
müthiş bir inat da ortaya çıkacaktır. Koç burcunun çocuğunun inadını
geçirmek hemen hemen imkansız gibidir. Ona ceza da verilmemelidir.
Çünkü ceza, ne kadar hafif olursa olsun o kişilik sahibi küçüğe
indirilen ağır bir darbe sayılacaktır. En iyisi yumuşaklıkla ve tatlı
sözlerle onu yola getirmektir.
Koç
burcunda doğan çocuk öfkelenip bağırır ve yüzü bir anda mosmor
kesilebilir. Kısa süre sonra sakinleşecek ce eskisi gibi melek yüzlü
olacaktır. Ancak, onun epey muzip, hareketli, gürültücü bir melek
olduğuda unutulmamalıdır. Çok erken çağda okuma ve yazma ya merak
duymaya da başlayacaktır. Dahi çocukların en fazla bu burçtan
çıktıkları söylenebilir. Cazibeli, çok gururlu, inatçı, cesur, atılgan
ve hayalperesttir.

Boğa
burcundan doğan çocuk, sessiz ve sakindir. Onun diğer bebekler gibi
ağlamadığını, huysuzluk etmediğini düşünerek memnun olursunuz. Fakat
ummadığınız bir anda o feryadı basar. Hem inanılmayacak kadar yüksek
sesle haykırmaya başlar. Bu ağlamada sebepsiz değildir. Bebek, daha bir
kaç aylıkken rahatsız edilmek istemediğini size açıklamaktadır. Boğa
burcundan olan çocuğa ısrar etmek, kendisini zorlamak hiç de iyi netice
vermez. Çünkü o bütün Boğalar gibi inatçıdır. Yalnız Boğa burcunda
doğan çocukların çok da güzel oldukları söylenebilir. Hem daha kücük
yaştan itibaren de inanılmayacak kadar kuvvetlidir onlar.
Boğa
burcunda doğan çocuk, çok sevgi ister. Ona daima şevkat ve sevgi
göstermeniz şarttır. Azarlamak, tenkid etmek, cezalandırmakla bebeği
terbiye edemezsiniz. Fakat sevgi ve şevkatiniz sayesinde ona her
istediğinizi yaptırmanız mümkündür. Çocukla aranızdaki ahenk pek çok
problemi önlemenizi sağlıyacaktır. Boğa burcundan olan çocuk çalışmayoı
sevmez. Okumaya da pek meraklı değildir. Onu bu konuda teşvik etmeli,
kafasını geliştirmesi için güzel resimler, çiçeklerden yararlanmalı,
merakını, tahrik etmelisiniz. Çocuk güzelliklere düşkün olduğu için
böylece bunlarla ilgili şeyleri okuyacak, öğrenecek ve yavaş yavaş
eğitime de alışacaktır.

Çift
karakterli ikizler burcunda doğan çocuk sizi hem mutlu edecek hemde
şaşırtacaktır. Çünkü onu anlamakta güçlük çekeceğiniz için ne yapmanız
gerektiğini bilmeyecek, fakat neşeli neşeli güldüğünü görünce büyük
zevk duyacaksınız. Merküri'nin idaresindeki çocuğun çok hareketli
olacağını söylememize bile gerek yok. O daha bebekken beşiğinin
kenarına tırmanıp dışarıya atlamayı deneyecektir. Kendisine daima
dikkat edilmelidir.
İkizler
burcunda doğan çocuk küçük yaşlarda resim, dans veya müzik kabiliyetini
de ortaya koyacaktır. Okulda da zekası sayesinde öğretmenlerini memnun
edecektir. Yalnız ikizler burcunda doğan çocuğu fazla hareketli,
sinirli ve kolay kolay rahat edip dinlenemeyen bir tip olduğunuda
bilmelisiniz. Sinir sistemi hassas olduğu için onu sevgi ve şevkatle
yatıştırmak lazımdır. Bu arada çocuk, geniş hayali yüzünden mübalaya
kaçacak ve yalan da söyleyecektir. Ona tatlılıkla yalanın iyi bir şey
olmadığı anlatılmalıdır. Ayrıca o herşeyden çabucak sıkılıp bıkacaktır.
Ona dikkatli olması öğretilmeli ve sevdiği bir konuya ilgisi çekilerek
yavaş yavaş sabretmesi de aşılanmalıdır.

Yengec
burcunda doğan çocuk, çok hassas, içli, neşeli, kah kederli, sevilmeye
büyük ihtiyacı olan bir tiptir. Ona gereken şefkati gösteriri, böylece
güven duymasını sağlarsanız kolaylıkla terbiye edip büyütürsünüz. Aksi
halde çocuk hislerini içine atacak, bir kenara çekilecek ve kandisini
yalnız hissedecektir. Bu da onun küçük alemini altüst edecek mutsuz
olmasına yol açacaktır.
Bu
çocuğun hayal gücü fazladır. Özellikle annesinin anlatacağı güzel
masallar onu çok etkileyecektir. Zaten o daima anne şefkatini ve
ilgisini atayacaktır. Ona hakettiği sevgiyi vermez, ilgiyi
göstermezseniz çocuk büyüyünce, insanlardan çekingen şüpheci bir tip
olur. Anne ve babasından görmediği sevgiyi eşinde arar. Ama hislerini
gizlemeye alışık olduğu içinde arzularını, sevgisini açıklamaktan
çekinir. Sevdiğini şiddetle kıskanır ve onu da kendisinide mutsuz eder.
Kişilik sahibi olabilmesi için bu burcun çocuğuna yol göstermeniz
şerttır.

Aslan
burcunda doğan çocuk cesaretli, başkalarını idareye kalkan, çok
hareketli, gözü pek, cana yakın, konuşkan, zeki bir tiptir. O açık
havayı, sporu, gezip eğlenmeyi çok sevecektir. Daha küçük yaşta
arkadaşlarınınbaşına geçip onları yönetmeye kalkacaktır. Bu fazla
kabiliyetli ve kendini beğenen çocuk başı boş bırakılırsa kibirli,
etrafındakileri aşağı gören, kendini beğenmiş, gürültücü haşin bir tip
olabilir.
Daha
erken çeğlarda onu iyi eğitmeniz, doğruyla yanlışı öğretmeniz lazımdır.
Çalıştığı, verilen görevleri iyi yaptığı zaman da onu övmelisiniz.
Böylece çocuk, övülebilmek için kendine düşen işleri dikkatle yapacak
ve tembel olmayacaktır. Çocuğun büyük enerjisini ziyan etmemesi için
gayret göstermelisiniz. Onunla arkadaş olun. Dertlerini dinleyin ve
hayallerini paylaşarak kendisini teşvik edin. Böylece vakti gelince
hayatta çok ilerliyecek, başarıya erişecek ve ideal bir insan olacaktır.

Başak
burcunda doğan çocuk, daha çok küçük yaşlarda zekasını ortaya koyar. O
her şeyi merak edip sorarak sizi bezdirir. Fakat küçüğün her sorusuna
cevap vermek ve doyduğu ilgiyi sarsmamak lazımdır. Okulda da merakı ve
zekası sayesinde başarılıdır. Üstelik fazla çalışmadan başarı gösterir.
Yalnız o
sabırsız, çabuk bıkan huzursuz bir tiptir. Duyduğu ilgi çabuk söner.
Çocuğun parlak zekası bu duruma yol açmaktadır. Onun içinde anne ve
baba, çocuğun kafasını oyalıyacak konular bulmalı, onun derslerini
sevmesi için çareler düşünmelidir. Başarılı olduğu zaman da onu
mükafatlandırmalıdır. Daha küçük yaşta paranın değerini anlayan çocuk
böylece kendisini şevkle derslerine verecektir. Dersleri dışında da
yine onu oyalıyacak şeyler bulmak şarttır. Çocuk, doğayı çok sever. Bu
arada bakıp besleyeceği bir kedi, köpek, kuş gibi bir hayvan alın.
Başaklar ev hayvanlarını severler. Böylece onun duygularını da
geliştirirsiniz. Başak burcunda doğan çocuk, küçük yaşta sevgiyi
öğrenirse uygun şekilde gelişir. İleride sevgiden de korkmaz.

Terazi burcunda
doğan çocuk çok yönlü ve epey çekingendir. O hislerini kolay kolay
açıklamaz, fakat çok sevilmeyi ister. Anne ve babanın çok anlayışlı ve
sabırlı olması çocuğun yavaş yavaş mahçupluktan sıyrılmasını sağlar.
Çocuk güzelliklere düşkün, hisli, kafasını kullanabilen, nazik,
terbiyeli bir tiptir. Erken yaşta onun hangi konuya kabiliyeti olduğunu
anlamak ve onun bu yönünü geliştirmek çok yararlıdır. Özellikle anne,
çocuğuna çok itina etmeli ve gelişme çağında ona sevgi, sex vs. gibi
konularda bilgi ve öğüt vermelidir. Böylece çocuk hisleriyle kafası
arasında daha iyi denge kurabilir. Bu sayede yeni geliştiği yaşta his
konularında hata yapması da önlenir. Terazi burcunda doğan çocuk iyi
yetiştirilirse övünülecek bir insan olur. 
Akrep
burcunda doğan çocuk, neşeli hareketli, enerjik, cana yakın bir tiptir.
Zekası sayesinde herşeyi çabuk kavrayıp öğrenir. Onun için eğitilmesi
de zor değildir. Tam aksine bu cesur çocuk problemlerden, zorluklardan
hoşlanır ve bunları ortadan kaldırmak ister. Onun için derslerinde
başarılı olur.
Ancak o
gizlilikten hoşlanan ve biraz da sinsi bir tiptir. Kendisine verilmeyen
şeyi hileye kaçarak elde etmeyi ister. Buna da yine fazla zeki ve cesur
olması yol açar. İşte çocuğun bu zeka ve cesaretini uygun alanlara
yöneltmek gereklidir. Böylece o hislerini daha kolay açıklar ve gizli
kapaklı işlere de kalkmaz. Böylece ileride hayatta çok başarılı olur.
Ona haşinlik, çekingenlik, ve içine kapanmanın doğru olmadığını
öğretirken büyük bir sevgi ve şevkat gösterin. Çocuk sevildiğini
anlayınca kendisine de size de güvenir ve bu sayede mutlu olur.

Yay burcunda
doğan çocuk ailesi tarafından çok sevilir. Bu güzel, neşeli, cana
yakın, hareketli çocuk ayrıca çok da dürüsttür. O daja çok küçük yaşta
farkına varmadan doğru hareket etmesini öğrenir. Yalnız daima güler
yüzlü, neşeli olan çocuk asla emir dinlemez. Ona ısrar etmek,
cezalandırmaya kalkmak hatadır. Çünkü bu çocuk doğuştan bağımsızdır. Bu
bağımsızlığıda korumyaya kararlıdır. Onun için çocuğa, güler yüz,
sevgi, ve şevkatle davranılmalı ve yumuşaklıkla her şeyi öğretmelidir.
Çocuk, kendisine ısrar edildiğini görünce büyük bir ciddilikle
sorumluluklarını anlar. Böylece eğitim konusunda da zorluk çıkarmaz.
Bütün mesele onun fazla enerjisini uygun bir alana yöneltebilmektir. Bu
çocuğun bol bol oynaması, spor yapması ve böylece oyalanması da şarttır. 
Oglak
burcunda dogan çocuk, çekingen, içine kapalı, kolay kolay gülmeyen bir
tiptir. Zaten bu burçta doğanlar çocukluk çağlarından itibaren
olgunlaşırlar ve orta yaştan sonra da gençleşmeye başlarlar. Çocuk
hırslı, dikkatli, sabırlı ve inatçı olacaktır. Bu yüzden derslerine
dikkat etmesi ve sabırla çalışması mümkündür. Çok daha zeki
öğrencilerden daha da fazla başarı gösterecektir o. Kafası gelişince de
daha planlı ve metodlu hareket etmeye başlayacaktır. Ancak bu çocugun
hislerini anlamak, onu duyduğu güvensizlikten kurtarmak lazımdır.
Anne ve
baba, ona sevgi, anlayış ve sefkat göstererek her problemiyle
ilgilenirlerse çocuk değişebilir. Hislerini daha kolay açıklayabilir.
Oğlak burcunda doğan çocuk, küçüklüğünde epey sıhhatsizdir ve kızamık,
su çiçeği, kabakulak gibi hastalıkları sırayla geçirebilir. Onun
sağlığına itina edilirse daha sonra hemen hemen hiçhastalanmaz ve çok
sağlam olur. Bu çocuğun, büyük ilgi, şevkat ve sevgiye ihtiyacı
olduğuda hiç unutulmamalıdır.

Kova
burcunda doğan çocuk daha erken yaşlarda sizi bilgisi, başkalarının
kinden farklı görüşleriyle şaşırtabilir. O diğer çocuklar gibi her gün
okula gitmeyi de istemeyebilir. Uygun bulmadığı şeyler yüzünden sizinle
ciddi tartışabilir. Yalnız çocuk, dünyayı, insanları çok seven bir
tiptir. Ona, ileride insanlara yardım edebilmesi için okuması, iyi bir
eğitim görmesi gerektiği anlatmalı ve ilgisini çekecek misaller
verilmelidir. Bir hayli meraklı olan çocuk, ünlü kimselerin hayatlarını
incelemeye başlayacak ve sonra kendi kendine hayaller kuracaktır. Onu
daima desteklemeli, cesaret vermelisiniz. Zamanla okulu, arkadaşlarını
çok sevecektir. Çünkü konuşmak, arkadaşlık ve oyundan zevk alacaktır.
Kısa süre içinde de bütün arkadaşlarını etkilemesi mümkündür. Çocuk
daha erken çağda yapacağı iş veya seçeceği meslek hakkında karar
verecek kadar kafalıdır. Onu sevin ve şefkat gösterin ama daha önemlisi
kendisine yaşıtınızmış gibi davranarak problemlerini halledin. Böylece
çocuk, kendisine güvendiğinizi de anlayacak ve buna daima layık olmaya
çalışacaktır.

Balık
burcunda doğan çocuk, çekingen, mahçup ve utabgaçtır. Aslında resim,
müzik, edebiyat gibi konularda kabiliyetli olan çocuk bir hayal
aleminde yaşar. Onun için her masal bir gerçek sayılabilir. Çocuk kendi
haline bırakılırsa daha da içine kapanır ve hayalleriyle başbaşa
kalmayı tercih eder. Anne ve babanın ona büyük sevgi göstermesi, yaşına
uygun çocuklarla arkadaşlık etmesini ve dışa dönmesini sağlamaları
lazımdır. Çocuk neşeli ve dostluk seven bir tip olduğu için böyle
ilişkiler onun yavaş yavaş mahçupluktan sıyrılmasını sağlar.
Çocuk,
okulda zekası sayesinde derslerini çabuk kavrar. Ama sert bir söz veya
bakış onun kırılmasına ve derslerden soğumasına yeterlidir. Öğretmenin
da çocuğu anlayarak yumuşak davranması lazımdır. Böylece çocuk hem
öğretmenini hem derslerini sever. Çocuk küçük yaşta güzelliklere olan
düşkünlüğünü de blirtecektir. Resim yapması, kitap okuması, müzik
dinlemesi için onu teşvik etmek çok yerinde olur. Böylece çocuk,
güzellik arzusunu tatmin eder ve yeteneklerini de yavaş yavaş ortaya
koyar. Bu çocuk aynı zamanda kıskançtır. Kardeşlerini ona tercik etmek
de onun huzurunu kaçırır.
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 04:23

Yengec
burcunda doğan çocuk, çok hassas, içli, neşeli, kah kederli, sevilmeye
büyük ihtiyacı olan bir tiptir. Ona gereken şefkati gösteriri, böylece
güven duymasını sağlarsanız kolaylıkla terbiye edip büyütürsünüz. Aksi
halde çocuk hislerini içine atacak, bir kenara çekilecek ve kandisini
yalnız hissedecektir. Bu da onun küçük alemini altüst edecek mutsuz
olmasına yol açacaktır.
Bu
çocuğun hayal gücü fazladır. Özellikle annesinin anlatacağı güzel
masallar onu çok etkileyecektir. Zaten o daima anne şefkatini ve
ilgisini atayacaktır. Ona hakettiği sevgiyi vermez, ilgiyi
göstermezseniz çocuk büyüyünce, insanlardan çekingen şüpheci bir tip
olur. Anne ve babasından görmediği sevgiyi eşinde arar. Ama hislerini
gizlemeye alışık olduğu içinde arzularını, sevgisini açıklamaktan
çekinir. Sevdiğini şiddetle kıskanır ve onu da kendisinide mutsuz eder.
Kişilik sahibi olabilmesi için bu burcun çocuğuna yol göstermeniz
şerttır.
|
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 07:22
benım 2 side oğlak , büyüğü 9 ocak,ufaklıkta 20 ocak
Oglak burcunda dogan çocuk, çekingen, içine kapalı, kolay kolay gülmeyen bir tiptir. Zaten bu burçta doğanlar çocukluk çağlarından itibaren olgunlaşırlar ve orta yaştan sonra da gençleşmeye başlarlar. Çocuk hırslı, dikkatli, sabırlı ve inatçı olacaktır. Bu yüzden derslerine dikkat etmesi ve sabırla çalışması mümkündür. Çok daha zeki öğrencilerden daha da fazla başarı gösterecektir o. Kafası gelişince de daha planlı ve metodlu hareket etmeye başlayacaktır. Ancak bu çocugun hislerini anlamak, onu duyduğu güvensizlikten kurtarmak lazımdır.
Anne ve baba, ona sevgi, anlayış ve sefkat göstererek her problemiyle ilgilenirlerse çocuk değişebilir. Hislerini daha kolay açıklayabilir. Oğlak burcunda doğan çocuk, küçüklüğünde epey sıhhatsizdir ve kızamık, su çiçeği, kabakulak gibi hastalıkları sırayla geçirebilir. Onun sağlığına itina edilirse daha sonra hemen hemen hiçhastalanmaz ve çok sağlam olur. Bu çocuğun, büyük ilgi, şevkat ve sevgiye ihtiyacı olduğuda hiç unutulmamalıdır.

------------- haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
|
Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 11:20
Benim oğluşumda Yengeç....
------------- http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum
|
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 11:28

Yengec burcunda doğan çocuk, çok hassas, içli, neşeli, kah kederli, sevilmeye büyük ihtiyacı olan bir tiptir. Ona gereken şefkati gösteriri, böylece güven duymasını sağlarsanız kolaylıkla terbiye edip büyütürsünüz. Aksi halde çocuk hislerini içine atacak, bir kenara çekilecek ve kandisini yalnız hissedecektir. Bu da onun küçük alemini altüst edecek mutsuz olmasına yol açacaktır.
Bu çocuğun hayal gücü fazladır. Özellikle annesinin anlatacağı güzel masallar onu çok etkileyecektir. Zaten o daima anne şefkatini ve ilgisini atayacaktır. Ona hakettiği sevgiyi vermez, ilgiyi göstermezseniz çocuk büyüyünce, insanlardan çekingen şüpheci bir tip olur. Anne ve babasından görmediği sevgiyi eşinde arar. Ama hislerini gizlemeye alışık olduğu içinde arzularını, sevgisini açıklamaktan çekinir. Sevdiğini şiddetle kıskanır ve onu da kendisinide mutsuz eder. Kişilik sahibi olabilmesi için bu burcun çocuğuna yol göstermeniz şerttır.
bu tam benim oğlum 
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: ceylinsu
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 15:09

Çift karakterli ikizler burcunda doğan çocuk sizi hem mutlu edecek hemde şaşırtacaktır. Çünkü onu anlamakta güçlük çekeceğiniz için ne yapmanız gerektiğini bilmeyecek, fakat neşeli neşeli güldüğünü görünce büyük zevk duyacaksınız. Merküri'nin idaresindeki çocuğun çok hareketli olacağını söylememize bile gerek yok. O daha bebekken beşiğinin kenarına tırmanıp dışarıya atlamayı deneyecektir. Kendisine daima dikkat edilmelidir.
İkizler burcunda doğan çocuk küçük yaşlarda resim, dans veya müzik kabiliyetini de ortaya koyacaktır. Okulda da zekası sayesinde öğretmenlerini memnun edecektir. Yalnız ikizler burcunda doğan çocuğu fazla hareketli, sinirli ve kolay kolay rahat edip dinlenemeyen bir tip olduğunuda bilmelisiniz. Sinir sistemi hassas olduğu için onu sevgi ve şevkatle yatıştırmak lazımdır. Bu arada çocuk, geniş hayali yüzünden mübalaya kaçacak ve yalan da söyleyecektir. Ona tatlılıkla yalanın iyi bir şey olmadığı anlatılmalıdır. Ayrıca o herşeyden çabucak sıkılıp bıkacaktır. Ona dikkatli olması öğretilmeli ve sevdiği bir konuya ilgisi çekilerek yavaş yavaş sabretmesi de aşılanmalıdır.
-------------

|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 16:20
Ikisinde de ayvayi yemisim Terazi (Eymen) ve Kova (Elif)...
Eymen'e gore Elif daha iyi bu yazilara gore 
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: sedaumut
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2010 Saat 17:26
bizde boğayız gerçektende özelliklerini taşıyoruz
|
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2010 Saat 23:00
Yakışıklı oğlum başak, prensesim akrep ...özelliklerini taşıyorlar.
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
|