Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vücutta kırmızılık ve kaşıntı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44448
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 07:52

Konu: vücutta kırmızılık ve kaşıntı
Mesajı Yazan: nilcey
Konu: vücutta kırmızılık ve kaşıntı
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 10:06

merhabalar. cuma akşamı bacağının arkasından bir şey ısırmış kızımı.kaşınıyordu.cumartesi de pikniğe gittik.kaşıntı arttı kollarını sivrisinek ısırmıştı ama sadece oraları kaşıyordu.pazar günü tüm vücut kaşınmaya ve kızrmaya başladı.pazar akşamı üniversite çocuk acile gittik. alerji iğnesi yaptılar.yarım saat bekleyin döküntüler azalırsa gidersiniz dediler ve azaldı biraz eve geldik. alerji şurubu avil verdi ilacı henüz alamadık bugün alacağız.aynı zamanda badamcikleri bembeyaz olmuş ateş var.pazar sabahı antibiyotiğe başladık.400/57 augmentin şase. çocuk berbat durumda yani.hem kaşınıyor hem ateş hem yutkunamıyor ve halsiz.ne oldu böyle hocam. piknik mi alerji yaptı.çok otlara yatmıştı.ısıran sivrisinek veya başka birşey mi ısırdı bilmiyoruz o mu alerji yaptı. çekilen resimler alerji iğnesi olduktan 45 dk sonra çekilen resimler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 10:07

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 10:32
KIZIL olabilr, HEMEN, bir "Strep-A Testi" yaptirin... (+) gelirse, kesin KIZIL demektir, tedaviyi ayrica konusuruz..Hemen gidin ve sakin "Bogaz Kulturu" yaptirmayin.. Strep-A Testi olacak, 15 dakikada sonuc cikar, 2 gun kultur sonucunu bekleyemeyiz.. Bekliyorum!!

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 14:31
hocam strep a testi negatif çıktı. bu durumda alerji mi oldu bizim çocuk. antibiyotik devam edelim mi. avil şurup vermişti akşam çocuk dr u. onu kullanalım mı. bademcikleri düzelmiş gibi. dili kırmızı. pas yok. dün biraz beyazdı dili ve bademcikleri de iltihaplıydı gözle görünen beyazlıklar vardı. kızım 3 yaş 9 aylık. 15 kg. bir de cildi aşırı kuru. önerebileceğiniz bir nemlendirici varmı yoksa herhangi bir nemlendirici olur mu.

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 15:59
Alerji, bu sekilde, muntazam ve silme olmaz. Avuc ici buyuklugunde, yer yer kizarik alanlar seklinde olur.
Acaba, antibiyotik kullandigi icinmi test (-) oldu? Bir tedbir olarak, en az 10 gun antibiyotigi kullanin.

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 16:07
hocam pikniğe gittiğimiz diğer ailenin de aynı yaşta erkek çocuğu var. onda da kızarıklıklar olmuş. benim diğer kızım da 8 yaşında onda çok şükür bir şey yok. bugün baktım dili de normal görünüyor hasta olan kızımın. kbb dr u da baktı boğazında birşey yok dedi. boğaz iyileşmiş zaten. ama kaşıntılar azalmış olsa da yer yer devam ediyor. peki alerji şurubu verelim mi. avil verdi dün dr. antibiyotik te augmentin 400/57 klavunat la karışık bir antibiyotik. şu an evde olduğu için tam adını yazamıyorum. doğru antibiyotik mi.isterseniz akşam eve gittiğimde boğazının resmini koyabilirim. hastalanmadan 2 gün önce de ben size dilini resmini göndermiştim harita dil demiştiniz. acaba bağlantılı olabilir mi. sorunun linki aşağıda. bir de antibiyotik ve alerji şurubu aynı anda kullanılır mı.

http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44421

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 16:12
Atesi varsa, antibiyotigi kullanin, yoksa, Avil kullanin.

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 16:16
hocam çok başınızı ağrıttım ama ben beta dan çok korktum.ben de küçükken romatizma geçirmiştim. hani genetik birşeyse falan diye.bugün ateş hiç olmadı. ya kızıl sa diye korkuyorum. siz herhalde boğazı düzeldi deyince kızıl ihtimalini sildiniz. eğer kızıl değildir derseniz alerji şurubuna geçeyim. kusura bakmayın çok yordum sizi ama sabahtan beri internet başında cevap bekliyorum sizden. ve kızıl hakkında araştırıyorum. korktum o yüzden. yanlış yapmak istemem. çok teşekkür ederim ilginize. ateş yoksa antibiyotiği kesiyorum varsa kullanıyorum bu durumda. ama ilk cevabınızda 10 gün kullan dediniz ya takıldım ben orda  Tongue

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 22:17
Emin degilim, antibiyotik baslamis oldugunuzdan, "Strep-A" testinede cok guvenemiyorum.
Eger; antibiyotik baslamadan evvel, dilinde pas ve agizinda pis bir koku vardi diyorsaniz, Antibiyotik baslamaniz sarttir.
Yok, herseyi temizdi derseniz, allerji surubunu kullanin.

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 09:46
dr bey kırmızılıklar sadece kasığında kaldı azıcık. orayı da sanki birşey ısırmış gibi.sırtında vs hiç yok.akşam sadece ayak bileklerini kaşıdı.kızıl bu kadar çabuk iyileşmezdi herhalde değilmi.dün yine antibiyotik verdik ama bugün vermedik.ateş dün hiç olmadı.gayet keyfi yerinde. çok teşekkür ederim sabırla cevapladığınız için sorularımızı. bir hastalığı daha öğrenmiş oldum.eğer kızıl olursa bundan sonra daha rahat teşhis edebilirim. dilinde paslı tabaka ve koku ilk şart.bizim dilimiz pembe idi ama bademcikler bembeyazdı. orada yanılttım sizi. çok teşekkürler ilginize.

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 12:46
Kizil dokuntusu; antibiyotik baslandiktan, 12 saat sonra, kaybolur. VE tamamiyle de iyilesir. Ne bogazinda bir araz kalir, ne dokuntu, nede ates kalir...

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 09:34
hocam gece mide bulantısıyla uyandı 2,30 da ve sabaha kadar mızıklayarak döndü durdu.sabah 37,7 ateş vardı.ve yine sol kasığını, dizinin arkasını ve ayak bileklerini kaşımaya başladı.geçen sefer de ilk oraları kaşımıştı ve dizinin arkasından da sinek ısırığı vardı. sabah yine antibiyotik verdim acaba antibiyotiği bitirmedik ondan mı oldu diye.ne oluyor hocam bizim çocuğa.kızılda kaşıntı olurmu.kaşıdıkça kızartıyor çünkü.önce kaşıntı sonra kırmızılık oluşuyor.boğazı temiz.dili temiz.

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 10:54
12 saat gectikten sonar bile arazlar devam ediyorsa, teshis, kesinlikle:KIZIL degildir...Baska bir doktora gidin.VE, bana danismadan hicbir tedavi vermeyin.

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 11:01
alerji demişti ilk gittiğimiz dr. başka ne olabilir ki hocam. endişelendim şimdi. antibiyotik verdim tekrar sabah.vermeyelimmi.

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 11:10
Allerji desek, atesi nereye koyacagiz???

Acaba, Kawasaki hastaligimi??? Tekrar gosterin derim..

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 11:18
hocam bizim doktorlar ne anlarki bu hastalıktan.teşhis için ne yaptıralım.kan tahlili yeterli mi. 2 gündür çok iyiydi hocam.akşam o kadar oynadı ki çok neşeliydi.gece tekrar hastalandı.aradaki iki günlük iyileşme neden oldu acaba. bu arada 37,7 lerde kalmış.çıkmamış.az öncede kusmuş. eşim bakıyor ben işyerindeyim.

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 22:04
Bir "Kan sayimi" cok yardimci olur.

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 09:26
http://hizliresim.com/glBRZQ">

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 09:26
http://hizliresim.com/GnlXRv">

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 09:31
dün akşam yaptırdık tahlili.dr ateşin boğaz enfeksiyonundan kaşıntıların alerjiden olduğunu söyledi.antibiyotik 10 gün kullanın dedi.alerji içinde avil vermişti zaten ilk dr.onu kullanın dedi.ateş gece hiç olmadı.kaşıntı devam ediyor.kansızlık yok değil mi hocam.bir de ige total normal çıktı.sizin yorumunuz ne olur. benimde bacak ve kollarımda hafif ağrılar boğazımdada beyaz iltihaplar var.banada bulaşmış olabilirmi acaba.bende antibiyotik kullansam mı. hangi antibiyotiği almam gerekir.

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 10:34
Antibiyotik gereken bir durum VAR... Anemi; YOK.. IgE tabiiki normal cikacak, zira Allerji YOK... O doktorda herhalde, her hastaliga Allerji deme illeti var.

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 10:36
peki kaşıntı neden oluyor hocam.birde ben boğazıma ne kullansam. bademciklerim beyaz beyaz ve her yerim ağrıyor. bir antibiyotik ismi yazabilir misiniz alayım kendime.çok kötü hissediyorum kendimi.otururken bile yoruluyorum şu an.

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 13:14
Siz kendinize bir "Kan Sayimi' yaptirin, WBC degerine bir bakalim, ondan sonar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat