Ateş ve beta bakterisi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44477
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 12:26
Konu: Ateş ve beta bakterisi
Mesajı Yazan: goncagulk
Konu: Ateş ve beta bakterisi
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 17:24
Hocam merhaba, oğlum ocak 2011 doğumlu 99,5 cm boy, 13,5 kg ağırlığında. Kreş gidiyor. Bugün öğlen krelten aldığımda gayet iyi idi. Fakat saat 15:00 gibi halsiz görünüyordu ateşi 39 derecenin biraz üstünde idi. Bu arada bir kaç gündür kollarında, yüzünün bir kaç yerinde bacağında kızarıklar mevcut. Bu kızarıklıkları sinek ısırığı olarak yorumladık. Dilinde pas gibi bir tabaka yok. Doktora gittiğimizde tahlil yapmadı ama beta bakterisi olduğunu bu kızarıklıklarından bu yüzden olduğunu söyledi. Sefdinir/sefalosporin grubu etken maddeli antibiyotik ve ibuprofen verdi. Bu ilaçları aldım ve henüz kullanmadım. Şu an ateşi 38,2. Öneriniz nedir. Kanda bir streptekok A baktırmalı mıyım? Bu arada hocam oğlumun 1,5 yaşından beri bir ağız kokusu var. Önceki muayenelerinde geniz akıntısı olmadığı, reflüden kaynaklı olduğu söylendi. Ağız kokusu hep vardı. Bugün dr ağız kokusunun da bu bakteriden kaynaklı olduğunu söyledi. Önerileriniz nedir? Ne yapmalıyım? Teşekkürler..
------------- Goncagul
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 17:42
Hocam, bu encef adlı ilacı 12 saatte bir vermemizi söyledi. Üç gün ateş geçmezse antibiyotiği değiştiririz dedi.
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 18:17
http://hizliresim.com/8njj8W">
http://hizliresim.com/rLGG11">
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 18:21
http://hizliresim.com/38kklO">
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 18:23
Hocam, kızarıklıkların fotolarını yüklemeye çalıştım ama umarım görünüyordur. Yorumlarsanız sevinirim. Tekrar teşekkürler.
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 20:14
Hocam birşey daha eklemek istiyorum. Kışın da iki kere böyle ateşlenme oldu. Hiç ilaç falan vermedim ve 2-3 gün sonra düzeldi. Birinde yine buna benzer fakat bundan daha az kızarıklıklar vardı ben pek kuşak asmadım. Kızacaksınız ama şimdi ben netten bikaç yazı okudum. Bu beta mikrobu tedavi edilmezse kalp romatizması, kapakçıklarda gevşeme gibi rahatsızlıklar oluşuyormuş. Bu ağız kokusu da kafama takıldı. Reflü deyip geçildi ama bu mikroptan kaynaklı olabilirmi? Vücut direnci zayıflayınca da böyle ateşlenme ve döküntü mü yapıyor? Hala iş vermedim ve sizden gelen cevaba göre hareket edeceğim. Konuyu çok uzattım hocam tekrar sağolun..
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 20:15
Hala ilaç vermedim hocam.
------------- Goncagul
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 20:57
SAKIN, verilen hicbir ilaci kullanmayin, bunlarin hepsi; sinek isirmasi. Streptokok ile hicbir alakasi yok...
Streptokoklar, kalp zarina ve yeya bobrege oturmazlar, boyle bir sey YOK... Hadise: bu bakteriye karsi olusan bagisiklik maddeleri, bakteri sanarak kalp zarina veya bobrek zarina saldirirlar, ve o hastaliklar o sekilde olusur... BU YUZDEN, EN AZ 20 GUN tedavi veriyoruz..
Yoksa, en basit Ampisilin'in tek dozu ile bile (Kizil dahil) her turlusunun koku 12 saatte kazinir. Cok okumaniz lazim, simdiki doktorlar cok enteresan bir sekilde cahiller..
Ama haklarini yemeyeyim, en azindan; "Beta virusu" dememis... Bakterri oldugunu ogrenmisler.
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 21:06
Hocam oğlum şimdi viral enfeksiyon mu geçiriyor?? Ateş şuan 39,2 uyuyor ve hiç bir müdahelede bulunmadım. Sadece su içiyor. Bal limon içmeyi reddediyor. Kanda beta mikrobuna veya başka bir değere baktırmalımıyım? Hocam değerli vaktinizi bize ayırdığınız için çok teşekkürler.
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2014 Saat 21:12
Evet, muhtemelen, Grip geciriyor. 4-5 gun atesi olacak.
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 06:31
Hocam ateşimiz 39,5 altına inmedi. Ilık su ile vücudunu yıkadım 1 derece düştü sonra tekrar 39,5 üstüne çıktı. Bir kan tahlili yaptırayım mı? Bu haline dayanmak çok zor gerçekten ısrarla ilaç vermiyorum. Baba ile çatışıyoruz şu an baba ateş düşürücü verelim diyor. Hiç birşey yediremedim. Kustu. Endişeniyorum. Bu durumu sizinle paylaşmak istedim. Yorumunuzu bekliyorum. Saygılar.
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 10:50
Ates ile ugrasmayin, soguk tatbiki yapmayin.. Ates sizin dostunuz ve vucudun savunma mekanizmasidir..
Kan tahliline gerek yok.. Yaptiracaksaniz; "kan sayimi" yaptirin...WBC dusuk ciktiginda, (17'nin altinda ise) antibiyotik gerekmiyor ve Grip geciriyor demektir..
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 14:23
Hocam dün gece ateş 40,2 oldu ve çok huzursuzlandı 1 ölçek calpol verdim. Onun dışında başka ilaç vermedik ve şuan ateşi yine çıktı 39,2. Tahlil yaptırdık sonuçları değerlendirmeniz mümkün mü? Saygılar..
http://hizliresim.com/lYVGVp">
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 10:29
Lokosit:8.66.... Simdi inandinizmi, Grip ( veya viral bir hastalik) gecirdigine!!! Sakin Antibiyotik vermeyin, basladiniz isede hemen kesin...10 gunden evvel kesmeyin diyen bir "keriz" olursa, onda lutfen sorun..."-Cocukta hastalik yapan bir bakteri yok iken, hangi bakteri direnc kazanacak??-" O andaki surat ifadesini iyi inceleyin..
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 10:58
Hocam çok teşekkürler sizin sözünüzü dinledim ve kesinlikle hiç bir ilaca başlamadım. Bir kereye mahsus 1 ölçek calpol verdim. Dün gece 40 kadar çıktı. Ateş düşürücü bile vermedim. Babanne anneanneyi ikna etmek için tahlili yaptırdık gerçekten de grip geçiriyormuş. İyi ki varsınız hocam. Hocam diğer bazı değerlerin düşük veya yüksek olması geçirdiği gribal enf. dan dolayı sanırım. Bir de bu hemoglobin değerinin 11,8 olmasına takılmalımıyım. Çok iştahsız 13 kilo 3,5 yaşında. Kanı alt sınıra yakın. Hergün yumurta ve kırmızı et yediririm ama yinede düşük galiba. Tekrar tekrar teşekkürler..
------------- Goncagul
|
|