Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bacaklardaki morarma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44511
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 15:23

Konu: Bacaklardaki morarma
Mesajı Yazan: kubrapasha
Konu: Bacaklardaki morarma
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 22:51
Hocam merhaba,

Kızım Zeynep 4 yaşında. Bundan 1 hafta önce ateşli bir grip geçirdi. Çok şükür atlattık ama son 2 gündür her iki bacağında da sıralı aşağıdan yukarıya doğru halka halka morluklar çıktı. Önce çarptı falan dedik ama çoğalınca çok endişenmeye başladık. 

Nedir bunlar hocam , gribe bağlı olabilir mi ?

Foto yüklemeye çalışacağım.

Teşekkürler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 23:09
http://i.hizliresim.com/38QB8M.jpg

http://i.hizliresim.com/1PqmnN.jpg

http://i.hizliresim.com/59bro5.jpg

Hocam foruma yüklemeyi beceremedim. Linkleri koydum umarım görebilirsiniz.  Cry

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 23:20
Hocam birde hastalığı boyunca bactrin şurup ve bricanly kullandık.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 11:24
Linkleri acamadim.. Baska bir yol la gonderebilirmisiniz? Moderator arkadaslar yardimci olabilir.. Bu arada bir kan sayimi yaptirin ve sonuclari bana gonderin.

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 19:07

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 19:11

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 19:14
Hocam üstteki dün akşam çektiğim foto. alttakinide az önce çektim. solmaya başladılar sanki. parkata koşup oynuyor bu aralar çok ama düşmeye benzer bir şey değil. 1 hafta önce çok yüksek ateşli grip geçirmişti.

Bir şey ifade edermi bilemedim hocam ama ocak ayında geçirdiği grip sonrası aldığımız tahlil sonuçları var . Onları da gönderiyorum hocam. 

TEST ADI                                               TEST SONUCU         BİRİM      REFERANS

Laktat dehidrogenaz (LD), (LHD)                 560                          U/L              315/720

ALT (SGPT) Alanin Aminotrans.                   20                           U/L                5-31

Ig E                                                                  17                            IU/ml              <52

CRP                                                                *29                           mg/L                <8

WBC                                                               10,5                         10 3/mm3        4,5-13

LYM                                                               2,41                         10 3/mm          2,3-14,4

MONO                                                            0,49                         10 3/ul           

GRA                                                                7,11                         10 3/mm          2,5-7,5

LY%                                                               *24                            %                    46-76

MONO%                                                          4,9                           %

GR%                                                              *70,7                          %                     20-45

RBC                                                                *4,96                        10 6/mm3          3,9-4,9

HGB                                                                12,4                          g/dl                 11,2-13,5

HCT                                                                 38,3                          %                     34-40

MCV                                                               77,1                          micro-m3          75-87

MCH                                                                25                              pg                    24-30

MCHC                                                             32,5                          g/dl                   32-38

RDWc                                                              14,3                            %                    10-15

RDWs                                                              30,6                                                    20-42

PLT                                                                  260                           10 3/mm3         150-350

PCT                                                                   0,15                           %

MPV                                                                 *5,6                             fl                      8-15

PDWc                                                                34,2                            %

PDWs                                                                17,1

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2014 Saat 09:20
1-Tahlillerde bir sey yok, hepsi yasina gore; NORMAL... Eriskin "Referans degerleri" kullanildigindan, bazi degerler farkli gozukebilir, sizi yaniltmasin..
2- KESINLIKLE; bir darbe sonucu olmus morartilar. Ya 3 tekerlekli bisiklete biniyor veya oturdugu mama sandalyesine carpiyor. Hicbir sey yapmaniz gerekmiyor, nereye carpiyorsa, ona gore tedbir alin.
3- Dizleri yanyana geldiginde, ayak bilekleri birlesmiyor.. Resmen: X-Bacak mevcut.. BU araz, D vitamin eksikliginin ilk belirtilerinden biridir. 1 ay ara ile 2 defa; birer ampul, Dvit3 icirin. Eylul basi tekrar o pozisyonda resim cekip gonderin, Bu yaz bol gunes gorsun.

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2014 Saat 10:52
Mama sandalyesi kullanmıyor ama bir tane ufak bisikleti var son günlerde evde ona biniyor. Onu kontrol ederim hocam. Tahliller Ocak ayının olması önemli değil dimi hocam. Tekrar tahlile gerek var mı ?

# X bacak durumu için endişelenmelimiyim hocam. Güneş gören bir çocuk. 1,5 ay kadar önce 1 ampul dvit3 vermiştim hocam. 6-7 ayda bir kez veriyorum. Onun dışında uzun zamandır vitamin kullanmıyoruz.

Başka bir problem olabilir mi ? Kalça çıkığı gibi. Zamanında onun için kontroller yaptırmıştık.temiz çıkmıştı.

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2014 Saat 11:39
Hocam birde güneş alıyor ama mesela denize giderken 50 faktör güneş kremi kullanıyoruz. Çocuklar için olan. Ne kullanmalıyız. 

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2014 Saat 09:27
Kalca cikigi ne alaka????
Tahlil filan gerekmez. Kan hastaligi olsa, govdesinde de cikardi.

Hemen 1 ampul Dvit3 daha icirin.. Gunes kremini sadece hassas bolgelerine surun, her yerine degil. Eylul'de tekrar bakilir.

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2014 Saat 10:12

Belki onla alakalı bir durumdur diye sordum hocam. insanın aklına her şey geliyor. 

1-) bugün 1 ampül daha vereceğim. Temmuzda da 1 hafta tatilde bol bol güneş görecek zaten hocam. Yüz ve omuzlarına 50 faktör kullanıp diğer bölgelere hiç mi sürmeyeyim yoksa 8 faktör falan mı kullanalım hocam. 

2-)Eylüle kadar başka dvit kullanmıyoruz değil mi ? 

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2014 Saat 10:40
1-Gunes icin, illaki "Tatil" sart degil, acik penceredende alir, sokaktada alir. Bulabildiginiz en dusuk faktorlu kremi kullanin.
2- Baska vitamin kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2014 Saat 11:08

Çok teşekkürler hocam. 

Dediklerinizi yapıp Eylül'de aynı pozisyonda fotoğraf göndereceğim size. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat