Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kaka sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44664
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 00:06

Konu: kaka sorunu
Mesajı Yazan: melisela
Konu: kaka sorunu
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2014 Saat 23:07
hocam merhaba, size daha öncelerde yazdım ve sizin cevaplarınız sayesinde geçen kışı ilaçsız çok hasta olmadan atlattık. bu nedenle size minnettarım. şimdi ise başka sorundan dolayı size yazıyorum.
kızım bu ay 27 aylık olacak ve 1 ay öncesinde tuvalete alıştırmaya başladık çok şükür hallettik bir ayda, yalnız kakada sorun yaşamaya başladık öncesinde altına yaptı sonra tutmaya başladı ve kabız oldu, her gün yapan çocuk iki günde bir bağıra bağıra altına yapmaya başladı. ben artık yeter ki yapsında altına yapsın moduna girdim. kakası çok sert ve kakanın kenarlarında kan gördüm. herhalde içte tahriş oldu. Bunun için krem ne kullanmalıyım? kabızlık içinde okuduğum kadarıyla duphalac aldım ve veriyorum her gün. Ne zamana kadar devam etmeliyim? her kaka öncesi 15-20 dk öncesinden ağlamalar başlıyor, herhalde o yere dokunup acıtıyor, bunun için nereye götürmem gerekir? lütfen yardım edin çok çaresiz hissediyorum kendimi..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2014 Saat 11:33
Butun bunlara, sizin; "tuvalete alistirma" gayretkesliginiz sebep oldu.. Tuvalet egitimi; "kedi-kopek" yavrularina verilir. Insanlarda bu isler, icgudusel olarak halledilir. Bu sekildeki "egitimler" daima problemlere sebep olur. Oyle bir hale geleceksinizki, bezli gunlerinizi bile arayacaksiniz. Kabizligi icin sadce Duphalac kullanin, kanamsi onemli degil, krem filan bir ise yaramaz. Devamli kaka degen barsak cidarina krem nasil surulurki!!!!
Verilen kremlerin teki bile bir ise yaramaz.

Mesajı Yazan: melisela
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2014 Saat 13:08
hocam teşekkür ederim cevabınız için ama ben alıştırmak için zorlamadım bakıcım açalım dedi bende kabul ettim. Böyle olacağını bilseydim hiç açar mıydım? peki duphalac'ı ne kadar süre kullanabilirim?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2014 Saat 21:07
Duphalac bir mushil ilaci degildir. Sadece "Prebiyotik seker" ihtiva eder. Istediginiz sure kullanabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat