Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 aylık(gelişim,monovit,uyku)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44770
Tarih: 12 Ağu 2025 Saat 11:00

Konu: 3 aylık(gelişim,monovit,uyku)
Mesajı Yazan: de-met
Konu: 3 aylık(gelişim,monovit,uyku)
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2014 Saat 16:20
Merhaba Kadir bey,

1- 3 aylık oğlumun bugün kontrolü vardı. 3200 doğum kilosu ve şu anda 5700 kilo. Kilo alımı bana az geldi. 1.ayda 4100 idi, 2.ayda 5050. 3.ayda 5700. 1 ayda 650 gr almış hocam. Dr anne sütüne devam dedi. Malum İstanbul çok sıcak bu ara gelen bebeklerin çoğu az kilo alımı ile geliyor dedi?? Olabilir mi? Ayrıca Maşallah çok hareketli bir bebek. Ben sadece emmesi taraftarıyım sizin de önerdiğiniz gibi.

2- Dr D vitamini damlasını ısrarla 3 damla vermemi öneriyor. MONOVİT D3 kullanıyorum ve günde 5 damla veriyorum. Onu da direk ağıza damlatamıyorum çay kaşığı ile veriyorum. Biliyorum siz 5 damla diyorsunuz fakat neden hep 3 damla diyor Türk doktorları?

3- Oğlum geceleri kesintisiz 5 saat uyuyor sonra emmek için uyanıyor 1,5 saatte bir. Sabah olduğunda bezi kupkuru oluyor hocam. Daha sonra dolduruyor bezi. Gün içinde çiş ve kaka yapımı iyi ama gece sanki büyük çocuk gibi yapmıyor. Normal mi acaba?

Teşekkür ederim iyi tatiller..

-------------
Anne

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2014 Saat 16:52
1- Dogum kilosuna gore ayarlandiginda, 100 gram bir eksigi var, cok muhim degil. Anne sutune devam edin, gun icinde, fazladan bir ogun daha emzirebilirseniz, bu acigi kapatir.
2- Tamamen; geri zekaliligini gosteriyor. Ilacin prospektusu dahil, hicbir yerde, 3 damla lafi gecmez. Bu aptallar, Dvit3'un 3'une takildilari icin 3 damla diyorlar.. Yoksa, cocuklardaki kullanim: 5-30 damladir.. HIC kafanizi takmayin ve o doktor musvettesine, ilacin icini okumasini soyleyin..Soke olacak, aptal...Bu doktorlar; okuyarak degil, derslerde "Molla" hocalari dinleyerek mezun oldujklarindan, boyle abuk-subuk bilgilere sahiptirler ve birde geri zekali gibi yanlista, israr ederler..Etrak; Bi-izan, bi-idrak...
3- Eger zor olmayacaksa, gece bir ogun emzirin. Bu hem kilosunu arttiracak, hemde idrarini. Esasinda, bu sekilde idrar yapmasinin ona bir zarari yok...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat