3 yaşındaki çocuk gelişimi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44836
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:02
Konu: 3 yaşındaki çocuk gelişimi
Mesajı Yazan: gulcangulcan
Konu: 3 yaşındaki çocuk gelişimi
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2014 Saat 07:12
Iyi günler hocam, bu kez arkadaşımın kızı için soruyorum. Çocuk. 3 yaşında boyu yaklaşık82 cm, kilo 13-14 civarı. Annesinin tedirgin olduğu hususlar, çocuk tek başına merdiven inip çıkamıyor, çıksa da çok yavaş ve oturarak çıkmaya çalışıyor baya zorlanarak. Yaşıtlarının arasında bebek gibi duruyor ve onlarla oyun oynayamıyor. Dil gelişimi ise, çok sınırlı " anne süt, ayakkabı çıkar " dışında pek bişey söylemiyor ve birşey sorulduğunda mesela " nasılsın ya da bu elbiseyi sana kim aldı " gibi sadece bakıyor ve algılayamıyor. Bir de Dışarı çıkmayı sevmiyor, Park'ta salıncak, kaydırak tan vs. Den çok korkuyor, sadece kum oynuyor. Elektronik oyuncaklardan ve asansörden aşırı şekilde korkuyor ve ağlıyor. Birde çok fazla çizgi film düşkünlüğü var, nerdeyse akşama kadar bilgisayardan çizgi film izliyor, izleyemediğinde huzursuzluk çıkarıyormuş.. Sizce bir problem var mı hocam?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2014 Saat 18:50
Gormeden bir sey soylemek zor. Muhim bir sey olsa idi, 3 yasina kadar gittigi doktorlar bir sey soylerdi diye umuyorum. Bir Cocuk Norologu gorsun, ama sonucuda bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2014 Saat 21:16
Hocam açıkçası bu yaşa kadar doktora gitmedi, aşılarını da henüz olmadı, 10 aylıktan beri yurtdışında olduklarından gidemediklerini söylediler ama 2 ay sonra Türkiye'de gidecekler
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2014 Saat 19:37
Mutlaka gorulmesi SART.. Bu yasa kadar doktorsuz olurmu??? 2 ay sonrasini beklemesinler. Hemen asilarina da baslanmasi SARTtir.
|
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2014 Saat 00:04
Peki hocam, bu mesajınızı ileteceğim, eminim acilen doktora gidecekler. Çok teşekkürler, iyi bayramlar hocam...
|
|