Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yoğurt ve kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44867
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 05:06

Konu: yoğurt ve kabızlık
Mesajı Yazan: Arelinko
Konu: yoğurt ve kabızlık
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2014 Saat 20:27
Hocam bir kaç soru sormak istiyorum. Oğlumuz 9 ay 21 günlük. kilo 9. ay aşısı yapılırken 9600 gr. boy 74 cm ölçüldü. (+- 2 cm diyorum zira ölçüm şekilleri çok sağlıksız geliyor)
1) hocam oğlumuz 7. ayına kadar emdi ve bıraktı malesef sonra. ek gıdaya geçiş yaptıktan sonra kakası baya sertleşti ve çocuk yaparken çok fazla ıkınıyor yüzü kıpkırmızı oluyor. hergün mutlaka 1 kase(bizim çorba kaselerimziden) kendi mayaladığımız yoğurttan yiyor. büyüklerimiz önce ek gıdadan sonra da yoğurttan olur dediler. yoğurdu azaltalım mı? çok mu veriyoruz acaba diye düşünmeye başladım. yeşil ve sert olması (top top değil) hala bu aylarda da az beslendiğini mi gösterior acaba.
( ve günde genelde sabah uyandığında kaka yapmış oluyor. bazen gündüz de çok küçük bir parça yapmış oluyr, ama büyük insan kakası şeklinde sert ve yeşile yakın bir renkte.)

2.) hergün sabah 5.5 ta uyandıktan sonra kutu süt veriyoruz hocam. lakin sulandırmadan içmiyor. 2süte  1 su  oranda 150 ml. hazırlıyoruz 100 ml. en fazla içebiliyor. sulandırmanın bi zararı var mıdır.

3) hocam 9 .ayda iilla kan değerlerine baktırmak gerekir mi.  etrafımızdakiler büyüklerimiz hep baktırın diyor ama ben çocuğumda bi sıkıntı yokken boş yere strese sokmak istemiyorum. gerekli midir ?

Değerli vaktinizi ayırıp cevaplarsanız sorularımı minnettar olurum. İyi ki varsınız.

-------------
Rahat bırakın büyüsün

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2014 Saat 23:55
1- 600gram agilik fazlasi var. Yogurt verirken, kaymaginida vermeniz gerekir. Daha olmazsa, yogurduna 1-2 cay kasigi Zeytinyagi ilave edin.
2- Hergun; sulandirma suyunun miktarini azaltarak tam sute gecin. Gunde, sulandirilmamis 600ml sut almasi gerekir.
3- Boyle bir sey yok. Bunlari Aile Hekimleri ve Saglik ocaklari, Devletten daha fazla para tirtiklayabilmek icin uydurdular. Zaten son zamanlardaki "Demir" sevdasi da hep bu yuzden, bu sayede ikide bir kan sayimi yapmalari gerekiyor. Yerseniz. Buyuklerin, simdiye kadar hic "ise yarar" bir sey soylediklerini duydunuzmu?? Bayilirlar sahtekarliklara.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat