Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vıtılıgo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44955
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 23:27

Konu: Vıtılıgo
Mesajı Yazan: iremis
Konu: Vıtılıgo
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2014 Saat 19:56
Hocam 3aylık bebegımın koltuk atı kısmında buyukce beyaz leke var ıkı ayrı doktora goturdum bı tanesı wood ısıgıyla baktı vıtılıgo dedı dıgerı once kalemle o bolgeyı cızdı kızarıp kızarmadıgına baktı vıtılıgo degıl dedı depigmente nevus bu dedı.wood ısıgında ıkı sı aynı gozukur karıstırmıslar dedı tek bı tanesınde leke mevcut. Sızce bu ayrım nasıl olmalı hangısıne ınanalım bılemedım acıkcası:(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2014 Saat 20:05
Wood isigi ile; bir tek; Tinea Versicolor belli olur. VITILIGO DENEMEZ... Vitiligo ve Depigmente nevus'de, Wood isigi kullanilmaz. Neyse... Wood isigi kullanildi diye ayri bir ucret almadi insallah!!!

Pityriasis Alba olabilir. KASINTi vardir...Bebeklerde cok nadirdir.
Vitiligo ve Depigmente Nevus de olus mekanizmasi aynidir, ayird edilmelerinin bir onemi yoktur. KASINTI OLMAZ... Muhtemelen, "Depigmente nevus" ...
Bunlarin hepsi, (cocuklarda) zamanla duzelir. Sadece; Vitiligo'nun duzelme ihtimali biraz azdir. Ilaclari yoktur.

Mesajı Yazan: iremis
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2014 Saat 20:38
 Verdıgınız bılgıler cok kıymetlı tesekkur ederım ancak vıtılıgo cogalabılır dıye bılıyorum endısem oyuzden depıgmente nevus ıse ne buyucek ne gececek oldugu gıbı kalck dedı bu yuzden netlesmesı onemlı benım ıcın ılk dotor vıtılıgo dedı (wood ısıgına ayrıca ucret almadı)hafıf kortızonlu krem yazdı .dıgerı ıse hıcbır kreme gerk yok durumunuz depıgmente nevus dedı.
Kasıntı dedıgınız durumu bebegımde anlamam mumkun degıl sanırım,?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2014 Saat 22:54
Eriskinlerde cogalabiliyor. Cocuklarda zaten cok nadirdir ve olanlarda,zaten; "Depigmente Nevus" dirler. Bu nevusler,zaman icinde, gecebiliyor. Krem ile tedavileri yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat