Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

el ayak ağız hastalığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45181
Tarih: 14 Ağu 2025 Saat 06:38

Konu: el ayak ağız hastalığı
Mesajı Yazan: srdrgkdmr
Konu: el ayak ağız hastalığı
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 20:25
Hocam el ayak agız hastalığı teşhisi kondu, kızım 10.ay içinde. kızarıklıklar vucudunun hemen hemen her yerinde var, yüksek ateşli bir gün ve gece sonunda ateşimiz düştü peşine kızarıklık oldu kızarıklıklar 2.gününde daha da yayıldı ve su toplu uçlarla geniş ve daha kötü bi görüntü oldu. önceki maillerinizi okudum ama bulamadıgım sorular şöyle: -banyo (şampuan sabun) zararlı olur mu?
-rahatlatmak ve su toplayan yerleri daha cabuk iyileştirmek için yapabilecegimiz birşey var mı?
-agızda olan yaralara yetişkinler için olan tantumverde den kullanabilecegimizi söyledi dr kullanmalımıyım?
-d vit ve kan ilacını kullanmaya devam edeyim mi? (agızdaki yaralara bi zararı olur mu)
-izler nezaman geçer
saygılar iyicalısmalar herşey için çok teşekkürler hocam

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 20:47
Birde hocam geniz akıntımız var, limon-bal, serum fiz, cold-mıx kullanmamızda bır sakınca var mı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 22:19
Bu hastalik, sadece: Avuc iclerinde, ayak tabanlarinda ve Agiz icinde dokuntu yapar.
Agiz icinin, cildinin ve avuc ve ayak tabanlarinin resimlerini gonderebilirmisiniz?

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 22:48
hocam cep tel.dan giriyorum ve bir türlü resim girmeyi beceremedim el ayak dudak ve agız içindede kızarıklar var ancak vücudunda özellikle popo kısmında ayak üstünde olanlar daha belirgin ve su toplamış bi şekilde, dr özellikle agız içine bakar bakmaz bu teşhisi koydu bende başka birşey olasın diye ısrarla sordum ama cevabı degişmedi sadece agızdaki yaralar için tantumverdeyi kullanabilecegimi başka hiçbirşeye gerek olmadıgını söyledi dün. ama bugün kızarıklar dahada artıp su toplamasıda beni endişelendirdi? ve bugün hiç ateşimiz olmadı.

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 23:57
http://hizliresim.com/2vzWYd"> [/IMG]

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 00:01

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 00:09
http://i.hizliresim.com/0bJWE8.jpg

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 00:22
http://i.hizliresim.com/Y3Z8yA.jpg
moderatör arkadaslar kusura bakmayın bir türlü resim yükleyemedim yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin teşekkürler

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 00:36
1- El ve ayaktakiler farkli... Bunlar sinek isiriklari, bazisi mikrop kapmis.
2- Popo ve govdedekiler; isilik, sicaktan olmus.
Ici cerahatli olanlarin uzerine, kulak cubugu ile, Battikon surun.
Kasinan bolgelerede; Fenistil jel suru.
El,Ayak ve Agiz hastaligi ile yakindan-uzaktan, hicbir alakasi yok, Allahtan, ozel bir tedavisi yok, yoksa basiniza cok isler acilirdi.

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 01:18
sıcaktan su toplarmı hocam? kafam iyice karıştı kusura bakmayın ondan soruyorum yüksek ateş ve peşine vucudunun cogu yerinde kızarıklık ve birkısmıda böyle su toplaması agız içinde dudakta ufak şişlik alerjimi sıcakmı viralmi yoksa hepsi karıştımı:( içi cerahatlı derken hocam patlamış açık olan yerlerede batikon sürebilirmiyiz? kızarıklar dahada ilerlermi nezaman gecer rahatlatmak ve iyilestirmeyi hızlandırmak için başka yapmamız gereken varmı inşlh iz kalmaz ve iyiki varsınız

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 05:12
O su toplamalari; sinek isirigi. Park-Bahce gibi bir yerde bulunmus. Bilhassa, patlamis olanlara Batticon surun.
Agiz resmi gonderse idiniz iyi olurdu. Birde karnin ve sirtinin resmini. Resimlerin hepsi ayak resmi idi.

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 08:56
hocam kusura bakmayın hep aynı resimleri yüklemişim şun işteyim yanımda 1resmi daha var poponun hemen yanı eklemeye çalışıcam çok sagolun herşey için

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 18:47
Tam belli degil, ama ister sinek isirigi olsun, ister isilik olsun, zaten belli bir tedavileri yok. Fenistil jel surmek iyi gelir.
Isi garantiye almak isterseniz, acaba Allerjimi diye birde; gunde 1 defa Zyrtec suruptan 1 olcek verin.. 5-6 gun bir kullansin.

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2014 Saat 20:01
Hocam herşey için çok teşekkürler, dün tekrar başka bir doktora gittik dediginiz gibi ayaktakilere sinek vucutta genel olanlara viral oldugunu mudahale edecek birşey olmadıgını sizinde söyledgnz fenistil jel ve ayaktaki yaralara antibiyotikli krem yada rif ampul yarayı kurutmk için kullanabilirsnz dedi bugün su topları inmiş kızarıklıklar daha soluk inşlh enkısa zamanda geçer iyiki varsınız saygılar

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2014 Saat 22:09
Aklin yolu birdir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat