Parantez bacak
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45193
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 23:07
Konu: Parantez bacak
Mesajı Yazan: Luya
Konu: Parantez bacak
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 16:38
Hocam merhabalar, oğlum 22 aylık. Eklediğim resimde görüldüğü üzere bacakları o biçiminde. 14 aylıkken yürümeye başladı ve biz bu durumu farkedip 15 aylıkken ortopediste götürdük, fizyolojik olabileceğini beklememizi 2 yaşında tekra getirmemizi söyledi. Ben 2 yaşını beklemeden geçen hafta başka bir ortopediste götürdüm, kendiliğinden düzelmeyeceğini mutlaka o baine ortezi takması gerektiğini belirtti. Emin olmak için bir başka doktora daha gösterdim, o da 2 ay daha beklememizi, gözlemlememizi, eğer kendiliğinden düzelme olmuyorsa ortez tedavisine başlamamızı belirtti. Bu arada raşitizmden de şüphelenildi ancak röntgen ve kan testleriyle raşitizm olmadığından emin olduk. Ben kendiliğinden düzelmeyeceğini hissediyorum, beklemek ve vakit kaybetmek istemiyorum, bir an önce orteze başlatalım diyorum ama kendiliğinden düzelme ihtimali varsa boşu boşuna çocuğumu zora sokmak da istemiyorum, siz ne düşünürsünüz acaba..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 19:53
Bunlar ya APTAL, yada SAHTEKAR...
Sizin cocugun bacaklarindaki egrilik, "Diz-Ayak bilegi" arasinda...Buna; O-Baine denmez, "Bowleg" denir, bebegin anne karnindaki oturus sekli ile ilgilidir. Tedavi gerekmez, kendiliginden zamanla (2-3 senede) duzelir.
O-Baine: Kalca ile ayak bilegi arasinaki egriliktir, dizler birbirinden ayriktir.
Ayrica da; boyle "tombis" bacaklari olan bir cocukta egrilik olacak ise; O-Baine degil, X-Baine olur. Dizler degdiginde, ayak bilekleri egridir.
Bu konu ile gelen sualleri okuyun, bazilarinda cok guzel ornek olabilecek resimler var.
NOT: "ortez" ne???? Protez olmasin!!!
|
Mesajı Yazan: Luya
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 22:18
Cevabınız içinteşekkür ederim Kadir bey. Bahsi geçen cihaz aşağıdaki linkte görülen şekildedir, ortez yani protez değil.
http://www.ortezprotezgazi.com/product/show/58/80-o-bain-ortezi.html
Inanın o kadar kafaya takmış durumdayım ki başka hiçbirşey düşünemez oldum. 3 farklı profesöre götürdüm çocuğumu, biri hemen takacak diyor, biri biraz bekleyelim diyor.. Bense çocuğumun psikolojisi nasıl etkilenir bu durumdan diye düşünüyorum, 2 yaşında olan en hareketli dönemini yaşayan çocuğa nasıl izah edicem bunları takması gerektiğini... İşten ayrılmayı dahi düşünüyorum bu süreçte oğlumun yanında olmak için.. Röntgen filmlerinde eğrilik derecesi 16 derece çıktı, bu yüksek bir değer değil mi? Kendiliğinden düzeleceğine bir inansam kimseyi dinlemiycem ama ben de aylardır düzelme görmüyorum :(
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 23:51
SAKIN ha... O-Baine olan hicbir hastama boyle sacma sapan bir cihaz taktirmadim. Hepsi de; Dvit3 ampul icerek duzeldiler. O-Baine ve X-Baine sebebi; Dvitamini eksikligidir. D vitamin takviyesi yapmadan, nasil olurda sadece "protez" ile duzeltmeye kalkabiliyorlar, hayret bir sey!!! Kaldiki sizde boye bir durum bile YOK..
Zaten; cocuklara her sene 1Ampul iciriyoruz, hic vermediniz ise, hemen 1 ampul Dvit3 icirin.
"ortez" o firmanin "Protez" den peydahladigi sacma bir terim.
|
|