Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anne sütü sağma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45194
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 01:12


Konu: anne sütü sağma
Mesajı Yazan: hulya125
Konu: anne sütü sağma
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 18:43
merhaba hoham

5 aylık kızım var işe başladım ben olmadıgım zamanlarda bıberon verıldı. 3-4 gundur emmıyor. gunde uykulu olarak 1-2 sefer harıcınde. emmeye zorladıgımda emmıyor ağlıyor gun boyu aç beklıyor. bende artık zorlamayıp sütümü sağıp verıyorum.
1) anne sutu havayla temas oldugunda bazı vıtamınler ölüyormuş.( e vitamını gıbıymış) anneden emdıgı gıbı yarar olmuyormus. dogrumu?
2) sağlıklı olsun dıye cam bıberon kullanıyorum anne sütü cam bıberondan verılınce yararlı lökositler cama yapışıp kalıyormuş. bıberonu degıstırelımmı dogrumudur?
3)bebek emmeyınce sütünü sağsan bıle zamanla azalıp bitermiş. bitmesin hocam ya:( çift sağım elektrıklı pompa kullanıyorum. en iyi bu sekılde verım alınıyor diye en az 6-7 ay daha sağarak beslıyebılırmıyım 3-4 saatte bır sagıyorum.
4) 5 aylık kız saatlık ve cc olarak ve de toplamda ne kadar süt içmeli?
 çok teşekkurler saygılarımla



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 20:01
1- Yanlis...Bazi vitaminler degil sadece hava ile temas eden yuzeyde; Cvitamini parcalanir, sutun tamaminda degil.
2- Palavra. Cam biberonlar, kirilma riski tasidiklari icin, Plastik biberonlar yapilmistir. Plastik biberonlar hakkinda soylenen iddialarin tumu palavradir.
3- Siz bakmayin o palavracilarin sacmaliklarina, sagabildiginiz kadar surece sagin; oldugu kadar, gittigi kadar.
4- Toplam gunluk miktar; en az 600ml olmali. Ogun sayisi, cocuktan cocuga degisir. Bu miktarlarin ustunde almasinin da bir sakincasi yoktur.
NOT: Artik, 4 ayini gectigi icin, anne sutu yetmediginde, "kutu sutlerini" kullanabilirsiniz.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat