Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dondurma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45223
Tarih: 26 Kas 2025 Saat 20:51

Konu: Dondurma
Mesajı Yazan: tunc
Konu: Dondurma
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2014 Saat 22:45
Hocam merhaba kapalı dondurmaların açıkta satılan dondurmalara göre daha masum oldugunu duydum hasta etmesi bakımından nekadar doğru yoksa saçmalıkmı?

-------------
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2014 Saat 23:36
1- Dondurma hastalik yapmaz... Bu yalani; cocuklara dondurma almak istemeyen ebeveynler uydurmuslardir.
Turkler cocuk sevmezler. Bu sebeple cocuklara para harcamak istemezler:
Peyniri az ye, ekmekle katik yap, Zeytin'i iki lokmada ye, ekmek ye karnin doysun, fazla et (sucuk, pastirma dahil) yeme; kurt yapar, cukulata karacigere ( onlarin tabiri ile)dokanir. VE: Dondurma hastalik yapar yalani...Hep bu sevgisizligin sonucudur.
2- Bogaz enfeksiyonu yapan; BUTUN BAKTERILER,soguga dayaniksizdirlar. Bu bakteriler dondurmaya bulassalar bile, hemen olurler, bir "Bogaz enfeksiyonuna" sebep OLAMAZLAR....
3- Dondurmaya bulasan mikroplardan, bir tek: Gram(-) olan bakteriler sogukta yasayabilirler ve bunlarda yapabilirlerse, ancak "ISHAL" yapabilirler.
4- Bir tek, (eskiden vardi, hala kaldimi bilmiyorum) sokakta seyyar dondurma saticilari vardi, onlar kirli olabilir. Yoksa dukkanlarda satilan acik dondurmalar dahil, hicbirinden bir zarar gelmez.   

Mesajı Yazan: tunc
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2014 Saat 00:01
Tşkrlr hocam.ozaman boğazlar şişken dondurmadan zarar gelmez diyebilirmiyiz?çivi çiviyi söker hesabı.

-------------
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2014 Saat 01:05
Bogazinizda, aktif bir hastalik varken dondurma yerseniz, veya soguk havayi uzun sure solursaniz, hastaliginiz agirlasir. Bunun da sebebi; soguk etkisi ile bogazinizdaki kilcal damarlar buzusur ve o bolgeye bagisiklik hucreleri(Lenfositler) ve maddeleri(antikorlar) gelemez, mikrop lehine bir durum olusur. Hasta iken, bogazinizi sicak tutun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat