merhaba Hocam kızım 5.5 yasında.4 yasında alerjik astım teshisi kondu. bu yasına kadar 3kere şu şikayetlerle acile gittik. solunumun 60 a çıkması, solunum sıkıntısı, inleme,ciddi genel durum bozuklugu, balgamlı kusma. ilkinde bronşit diyemeyiz spazm geçiriyo, diyafram sıkışmış dediler. kortizonlu iğne ve ventolın hava verdiler.ikincide benzer. sonuncuda 1 gece hastanede kaldık. karbondioksit yukselmiş. ventolin, pulmicort hava verdiler. çocuk alerji uzmanına gittik. ev tozuna alerji çıktı. kanda ıg e yuksek cıktı. alvesco,nazonexsprey ve deloday sp verdiler. alvesco ve nazonex kullanamadı. deloday sp 3 ay kullandı. hocam annemde alerjik astım var.ondaki durum kesik kesik veya bogulurcasına öksürük ve nefes darlığı.sıkıştığında ventolin inh kullanıyor. kızımdaki nefes darlığı gripten sonra oluyor. gribin 2. günü solunum sıkıntısı başlıyo. grip olmadığı zaman solunumda sıkıntı yok. bende de mevsimsel olmayıp yıl boyu devam eden alerjik rinit var.aileye cekim olabilir diye belirtmek istedim.ben uzun yıllardır kortizonlu spreyler ve levmont tb kullanıyorum. ama şikayetlerim geçmiş değil. kızımdada bir kaç yıldır bogaz, damak kasıntısı burun tıkanıklığı var. şu sıralar geceleri burun tıkanıklığı ve kaşıntısıyla uyanıp ağlıyor. bır tek serum fizyolojik kullanıyoruz. yatmadan ve gece uyandığında burnuna sıkıyoruz. gece yatmadan cold mıx ve su aralar belki faydası olur diye viks suruyoruz, 1 ölçek deloday sp veriyoruz. ama yinede son ıkı haftadır sürekli dayanamıyorum burnuma diyip aglıyarak kalkıyor. 1. alerjik astım teşhisi doğrumu? 2. gece burun tıksnıklığına uyanmaması için ne yapılabilinir? 3.uzun sure antihistaminik ilaçlar kullanmanın zararlerı nelerdir? 4. bugun birine ''bu yaşta(5) alerjik rinit olmaz'' diye yazmışsınız .a.rinit en erken kaç yaşta görülür. hastalığın öyküsünü anlatıcam diye uzattım. kusura bakmayın.
|