Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım (ek gıda)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45306
Tarih: 12 Ağu 2025 Saat 10:59

Konu: kızım (ek gıda)
Mesajı Yazan: melisapoyraz
Konu: kızım (ek gıda)
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2014 Saat 13:52
merhaba hocam,
kızım 9 aylık, hep anne sütü aldı ve ek gıdalardan da emzirdikten sonra zorlamadan yerse vermeye çalıştım ama çok da severek yemek vs yediremiyorum. Sütüm yetiyor diye de çok üstelemiyorum açıkçası.Sağlık ocağına götürdüğüm de kilosu 7800 gr boyu 63 cm çıktı ( doğum kilosu 3060 gr). 
Hemşire ayına göre çok zayıf olduğunu söyledi. Mama başlamam gerektiğini gelişimin geri olduğunu söyledi.(son üç ayda 500 gr almış).Size danışmak istedim nasıl bir yol izlemeliyim? 
Diğer sorum ise kızamık aşını 10 aylıkken tekrar yapacaklarmış ama aşı takviminde böyle bir aşı yok.1 yaşında bir kez daha yapacaklarmış.Bu aşıyı yaptırmalı mıyım? 
Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2014 Saat 21:25
1- 3060gram dogmus bir kiz icin, 7800gram NORMALDIR... Dogumda da 500gram eksik varmis, simdide, 500gram eksik var.. Siz onlarin, HICBIR dediklerine inanmayin. Ayricada, "mama" ne oluyor!!! Gerekeiyorsa, Kutu sutu verilir.
2- Bir yasindan evvel yapilan hicbir Kizamik asisi bir ise YARAMAZ, hepsi nafile asidir, sakin bu sacmaliklara inanmayin, 1 yasindan sonra yaptirin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat