Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kalp hizlanmasi ve sebebsiz ates

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45307
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 22:57

Konu: kalp hizlanmasi ve sebebsiz ates
Mesajı Yazan: mslmn
Konu: kalp hizlanmasi ve sebebsiz ates
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2014 Saat 14:00
Iyi gunler kadir hocqm.
6 yasindaki kizim bu sabah kalktiginda anne kalbim durmadan tik tak tik tak ediyor. Dedi. Elimi kalbine koydugumda cok hizlinattigini fark ettim. Sonra 5 dk. Sonra normale dondu.simdi ise 38 derece atesi var. Halsiz bir sekilde uyuyor. Hic bir yeri agrimiyor.ne olabilir bu hocam? Ne yapmam gerek?ve su andada kalbi cok hizli atiyor..
Birde hocam benim iki cocugumda ates dereceleri 37 oldugu an cok halsizlesip bitkin dusuyolar.goruntuden zannedersin ki 40 derece atesi var.neden bu kadar az derecede boyle oluyolar?

Hocam biraz karisik sordum ama, kizim 1 haftadir kucuk bir sokak kopegiyle oynuyor hergun. Ondan bi hastalik kapar mi?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2014 Saat 14:04
Kadir hocam birde atesliyken cocugu soymalimiyim? Yoksa eskiler gibi kat kat giydirip terletmelimiyim?

Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2014 Saat 18:56
Hocam su an itibariyla atesimiz bi yukselip bi dusuyor. Su an 39 oldu ve bogazlarim agriyor dedi. Bademcikler kizarmis ve uzerinde iltihabq benzer sey var.dilinin uzerindede hafif bir sari renk vqr. 2 ay once tonsilit olmustu. Sanki yine ole olacqk gibi. Ne kullan mamizi onerirsiniz hocam? Sizin cevabinozi bekliyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2014 Saat 21:52
Ates; kalp ve solunum sayilarinin artmasina sebep olur. NORMALDIR... Bir kalp hastaligi filan YOK...
Ates icin; sadece rahat ettirin, SAKIN soguk tatbiki yapmayin.
Eriskinleri; atesli hastaliklarda, sarip-sarmaliyoruz ama, cocuklarda gereksiz. Sadece atesini dusurmeyin, yeter.
kopekten bir sey olmaz.. Kopeklerin agizi insanlar icin; Sterildir. Onlarin mikroplarinin bizde, reseptorleri olmadigindan, kopeklerden Gecen bakteriler hastalik yapamazLAR. Kist hastaligi, "Kist hastaligi" olan kopeklerden gecen, PARAZITER bir hastaliktir, bakteriel DEGILDIR..

ANTIBIYOTIK KULLANMAYIN, ATESI ILEDE FAZLA OYNAMAYIN. Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat