Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Wbc düşüklüğü altıncı hastalık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45374
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 19:06

Konu: Wbc düşüklüğü altıncı hastalık
Mesajı Yazan: Bilmel
Konu: Wbc düşüklüğü altıncı hastalık
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2014 Saat 23:10
Merhabalar
15 aylık Oğlumun 5eylülde yapılan tahlillerinde ferritin 7 wbc 9,15 hgb 11.6..çıktı 
Sonra 13 eylülde 11 inde ateşlenmesi neyicesinde tekrar tahlil yapıldı ve crp 6.40 hgb 11.3 lökosit 3.06 nötrofil 1.58 trombosit 159.40 bazofil 1.33 monosit 14.15 çıktı. Tahlil yapılmadan bir gün önce antibiyotik iğne yapılmıştı ve 1 ölçek aynı gün antibiyotik vermiştik ve novalgin iğne yapılmıştı. Ayrıca demir şurubu kullanıyorduk.
Oğlumun ateşi en fazla 39.5oldu ve 15 eylülde sona erdi. Bu süreçte tahlilden sonra viral enfeksiyon olduğu söylendi antibiyotik kullanımını kestik. Calpol ve pedifen dönüşümlü kullandık. Oğlumda birkaç gün ciddi halsizlik vardı. Başını yere koyup popoyu kaldırıyordu vs. Ki normalde çok hareketlidir kafasını bile kaldıramıyordu. 
Dili de beyaz durumda hala.
İştahı hiç yok zorla besliyoruz genelde çok nadir istekli yiyor.
Ama anne sütü alıyor ve alımı iyi şimdilik.
Bu süreçte çok doktora gittik çünkü annemlerin yanındayız ve kendi dr umuz burda değil. Sonuç olarak dün bi doktora gittik alanyada özel ve altıncı hastalık olduğu söylendi. 
Sorum şu şekilde; wbc ve nötrofil gibi değerlerinin düşük olması beni çok korkuttu bazı doktorlar da hematolojiye gidin vs diyerek bu korkumuzu arttırdı. Biraz araştırınca çok ciddi şeyler olabileceğini gördüm ve korktum. Y.e nin ikinci hastalığı. Birincisinde 1 hafta viral denilerek antibiyotikle müdahale edilmedi nurofen ve calpol dönüşümlü kullandık 1 hafta sonunda kulak iltihabına dönüştü ve antibiyotik tedavisi uygulandı bebeğimiz 8 aylıktı.
 Bugün neşesi yerşndeydi ama 3 kere hıçkırık oldu ve sık su içiyor idrar yapıyor. Herşeyi kötüye yoruyorum eşim hata yapıyrsun diyor anlatamıyorum da düşüncelerimi. Ekstra demir eksikliğinin olması da beni ayrıca korkutuyor. Lütfen yardımcı olur musunuz? Hemen bir tahlil daha yapalım mı? Nasıl bi yol izleyelim? Bugün neşesi yerşndeydi ama 3 kere hıçkırık oldu ve sık su içiyor idrar yapıyor. Herşeyi kötüye yoruyorum eşim hata yapıyrsun diyor anlatamıyorum da düşüncelerimi. Ekstra demir eksikliğinin olması da beni ayrıca korkutuyor. Lütfen yardımcı olur musunuz? Nasıl bi yol izleyelim? Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2014 Saat 06:03
1- Hematolojik olarak HICBIR KORKULACAK durumunuz, YOK... Son derecede CAHIL doktorlar yuzunden, bosuna uzuldunuz.
2- Daha ilk ateslendiginden beri; Viral enfeksiyon.... Hangi geri zekali o igneyi Verdi ise, iyi halt etmis!!!
3- Esas, bu yasta, boyle Pedifen ( Nurofen ile ayni ilac) ve Calpol'un donusumlu kullanim sacmaligi ki, dunyada bir esi olmayan geri zekalilik urunudur ve cok sakincalidir.

4- Ayricada; 7ay-2 yas arasi cocuklarda; HGB:10.5-13g/dL sinirlari icindedir... Yani sizin zaten DEMIR kullanmaniz, SAKINCALI....

EGER 6. HASTALIK ISE; ATESIN DUSTUGU GUN, BUTUN VUCUDUNDA DOKUNTU BASLAR.

Ne diyeyim, bu doktorlarla, Allah yardimciniz olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat