Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

El ayak ağız

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45391
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 06:56

Konu: El ayak ağız
Mesajı Yazan: ayemel
Konu: El ayak ağız
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2014 Saat 00:43
Merhaba hocam 
2 yaşındaki kızımda yaklaşık 1 aydır gripten kalma bir öksürük ve balgam vardı. 
Dün 39.5 lara çıkan bir ateş oldu. Herhangi bir ilaç vermedim.  Bir günlük inişli çıkışlı ateş sonra kayboldu. 
Bu arada kuzeni 3 yaşında sürekli beraberler bi ara ateş lensi ve ayak altında döküntüler oldu. Daha sonra kardeşi de ateş ve ağız içi bogazlari elleri ayakları döktü. Salyasini bile yutamiyor ağzında bekletiyor. Baya kötü durumda Dr.  Goturmusler 
El ayak ağız demiş doktor. 
Bugün eve gelir gelmez ben hemen kızıma baktım.  Onunda ağız etrafında bezinin olduğu bölge kolları ve bacaklarinin bir kısmında döküntüler başlamış.  
Soru 1 biz de mi el ayak ağız olduk
Soru 2 Kawasaki olma veya olmama ihtimali ve benim ayırt edebileceğim bir belirtisi var mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2014 Saat 07:26
1- Dokuntuler; Avuc ici ve ayak tabanlarinda olacak..
2- Kawasaki hastaligi; Kizil hastaligina cok benzer, cok agir bir hastaliktir...

Dokuntulerinin bir kac resmini gonderebilirmisiniz!!

Mesajı Yazan: ayemel
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2014 Saat 11:21
Hocam ağız kenarlarında avuç içlerinde ve bez kenarlarının geldiği tek bir bacakta döküntüler oldu.
Ama 3 günde solmaya başladılar bile.
Herhangi bir ilaç kullanmadım. Ama bu 1-1,5 ay süren ve genelde gece öğlen uykusunda ve uyanınca artan balgamlı öksürük beni mahvetti. Hırıltılı ses var nefes alıp alırken ve burun hep tıkalı. şiddetli öksürük...
sürekli nane yağı bal limon serum fiz. kullanıyorum ama bi türlü geçmiyor.
Şimdi yine burun akıntısı su şekline dönüştü.
Bu kadar uzun sürer mi bi grip. Başka bi şey varda ben anca grip tedavisi mi uyguluyorum.
bende aynı şekildeyim 1,1,5 aydır.
şimdi okula da başladı bu arada yaşı 2.ne yapalım hocam..endişeleniyorum

Ayrıca Antibiyotik gereken bi durum olursa ve biz bunu anlamadan kullanmazsak bir şey olur mu?

Kawasaki bulaşıcı mıdır ... 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2014 Saat 08:36
Evet, surer... 2 kisiniz bu sekilde gececek. Eski mailleri okuyun.

Kawasaki bulasmaz. Herkezde olmaz. Vucudun bagisiklik sisteminin farkli tepkisi sonucu olusur..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat