Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma ve uyku

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45436
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 10:41

Konu: kusma ve uyku
Mesajı Yazan: murge
Konu: kusma ve uyku
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2014 Saat 22:56
Hocam merhaba,
Kızım bugün bütün gün kudurmuş. sonra birden bire anneme karnım çok ağrıyor deyip ovdurmuş. 5 dk kadar karnının aşırı ağrıdığını söylemiş. Sonra da ben uyuyacam deyip anında uykuya dalmış. Ben işten gelince uyandırdım. Derin uyuyordu. Uyumak istediğini söyledi ve yeniden uykuya daldı. Sonra uyandı. Biraz oturdu ve karnın ağrıdığını söyledi ve ardından öğlenden beri yediği herşeyi kustu. Sonrasında ,biraz durdu ve yeniden uyudu.
Birdenbire uyuması ve derin uyuması beni endişelendirdi Hocam.
Bu neden olur ? bana bir yol gösterin lütfen.
Bu arada kızım 51 aylık.
Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2014 Saat 05:54
Yedigi-ictigi bir gida dokunmus, arkadan ISHAL gelecek, SAKIN ilac/Antibiyotik vermeyin.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2014 Saat 13:00
Birden ve derin bir uykuya dalınca çok endişelendim Hocam.
internette de uyku hali için çok hoş şeyler yazmıyordu. Size danışmak istedim o yüzden.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2014 Saat 20:02
Takip edin.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2014 Saat 22:45
Hocam kusura bakmayın ama son bir şey daha sormak istiyorum konu ile ilgili. Eğer bu kusma beyin ile alakalı ise ne gibi belirtileri olur uyku halinden başka?

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2014 Saat 05:58
Dustu veya kafasinimi carpti???
Beyinde olan bir hadisede, cocuk uyanmaz.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2014 Saat 13:57
Yok Hocam düşmedi ya da kafasını bir yere çarpmadı. Ama internette beyinde tümör, enfeksiyon veya başka bir nedenle kafa içi basıncının artmış olması kusma nedeni olabilir diyor.
Bu kusmanın beyinle ilgili olduğunu uyku halinden başka ne gibi belirtilerle anlarım?
Yorumlarınız bizim için çok değerli.
Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2014 Saat 20:00
1- BEYIN tumorleri: Uykudan cok once, cocuklarda denge bozuklugu, eriskinlerde, siddetli isik carpma hisleri ile kendisini gosterir. Uyku bunlarda TERMINAL safhada olan bir hadisedir...
2- Beyinde olan HER OLUSUM;ister "kanama" ister "tumor" olsun, o kitlenin baski yaptigi beyin kismina gore farkli belirtiler verirler. Muhim olan, bu hadiseler devamli ve ARTARAKmi oluyor, yoksa ara ara mi.... Ara ara olanlar onemsizdir.
3- Enfeksiyonlarda; (Menenjit veya Ensefalitlerde) gene uyku, en son belirtilerden biridir... Kusma veya Uykuya gelene kadar, cocuk kazik gibi kasilir, cenesini gogusune degdiremez, desteksiz oturamaz, yuruyemez. Ates, hicbir sekilde dusmez....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat