Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Viral barsak enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45518
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 17:36

Konu: Viral barsak enfeksiyonu
Mesajı Yazan: nukusev
Konu: Viral barsak enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2014 Saat 17:28
Hocam merhaba..şuan itibariyle hastaneden Cıktık..Oglum 41 aylık 16 Kilo sabah bulantı karın agrısı ve 2 kez kusma şikayetiyle geldik hastaneye.Viral barsak enfeksiyonu teşhisi kondu..ve idrar tahlilinde KETON POZİTİF cıktı...bu nedemektir hocam????
Birde verilen ilaçlar ; Motilium 1 mg ve Probiyotik atp kullanalım mı hocam????
Teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2014 Saat 19:30
SAKIN: Yazilan hicbir ilaci kullanmayin.
Viral ishallerin ozelligi, once kusma olur, sonra ishal baslar. Diger ishallerde oldugu gibi, ishal baslayinca,kusma kesilmez, KUSMA DEVAM EDER.. Hicbir ilaci yoktur, sadece su kaybini onleyin, kusma cok olursa, Emedur100 fitil kullanin. (En fazla 2x1)

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2014 Saat 19:41
cok saolun hocam..zaten sizden cevap gelene kadar kullanmak istemedim vermedim cocuga..

hocam dr kusmadan çok korkuttu bizi..cok önemli kusma dedi...birde hocam sabahtan beri sadece bir kere tuvalete cıktı oda gayet normaldi..ishal tahminen ne zaman başlar..?? ishal olmazsa teşhiş yanlış olabilir mi?yediği bişiyden olamazmı acaba kusma :((

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2014 Saat 21:53
EGER: Kusma cok etkili oldu ise ve mikroplarin tamami atildi ise, ISHAL hic olmayabilir...
Bu sebeple, kusma ve ishal kesicileri cok sart olmadikca vermyin diyorum.
Teshis, tabiikide YANLIS olabilir, orasi Turkiye!!!!
EGER; ishal olmazsa, ishalden sonra kusma devam etmezse, teshis kesin YANLISTIR...

AMA< ne turlu olursa olsun, farkli bir sey yapmayacagim icin, teshis o kadar onemli degil. HIcbir ishal-kusma turunde; ilac/Antibiyotik kullanmayin..

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2014 Saat 23:25
Cok teşekkür ederim hocam iyiki tanımışız sizi Allahıma şükürler olsun ki sizin gibi drlarımız var..

Şuan takipteyim ve kusma yada ishal hiçbişiyi yok cok şükür.yemek konusunda hiçte zorlamıyorum bikaç kaşık yoğurt ve corba verdim ve tabiki su içiriyorum sık sık..

Hocam peki bu KETON POZİTİF nedemek oluyor?  onu cok merak ettimde..

Sabrınız ve cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2014 Saat 19:21
Kusan, HER cocukta gorulur. Seker hastaliginda ise: Idrarda Glukoz:++++ olanlarda cikar. Glukoz:(-) olanlarda, kusmaya baglidir.

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2014 Saat 22:40
Cok teşekkür ederim hocam saolun...
Glukoz negatif dediğiniz gibi..
Bugun itibariyle ishal başladı fakat kusma hiç olmadı..Hiçbir ilaçta vermiyorum hocam..takipteyim..
Cok teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 02:06
Demekki, "Viral ishal" DEGILMIS.... 1 hafta degil, hemen 2-3 gunde duzelecek.
SAKIN; ilac/antibiyotik VERMEYIN....

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 20:04
hocam merhaba..3 gün önce kusmayla başlayan hastalıgımıza bugun itibariyle grip semptomlarıda eklendi..hapşırık ve burun akıntısı var..öksürük ve ateş henüz yok..

1.gün sadece 3 kez kusma oldu
2.gün sadece ishal oldu
3.gün hiçbir şikayetimiz yoktu
4.gün (bugun)sadece  hapşırık ve burun akıntımız başladı..

hocam bu duruma şuan için domuz gribi diyebilir miyiz?şimdiden sonrası için yapmam gereken bişiy var mıdır??

şimdiden teşekkürler.. 

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 20:07
Farketmez... Ister Domuz Gribi deyin, Ister "duz ishal" ister "duz Grip" nasil olsa her 3 durumdada, ilac kullanilmayacak.
SAKIN: Hicbir ilaci veya Antibiyotigi kullanmayin...

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 20:15
cok teşekkür ederim hocam..sayenizde bilinçlendiğimiz için hiçbir durumda kolay kolay ilaç vermiyorum zaten..sadece meraktı benimkisi.. ve yaklaşık 20 gün önce grip aşısıda yaptırmıştım ama ( 4'lü aşılardan ) şimdi hemen grip olmasına şaşırdım..

inşallah hafif atlatırız..tekrar teşekkürler.. hayırlı bayramlar..ellerinizden öpüyoruz edizle birlikte :)

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 22:08
Grip asolari, SADECE; Influenza Tipi Grip viruslerini onler... Bunlarin haricinde, asisi olmayan: RSV, ECHO, Rhino, Coxsackie, EBV gibi viruslerde, Grip benzeri arazlar yaparlar.

Sizlerin de; Kurban Bayrami kutlu olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat