Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Stafilokok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45572
Tarih: 06 Kas 2025 Saat 23:17

Konu: Stafilokok
Mesajı Yazan: zeynepp
Konu: Stafilokok
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 21:16
Hocam kizimda yeşil burun akintisi ve balgamli oksuruk vardi.10 gün ilaç kullanmadik ama gecmeyince hastaneye goturduk dinleme sesleri iyi dendi bir de oksurtulup kültür alindi sonucunda stafilokok bakterisi üremiş .Macrol antibiyotik verildi.İnternette tehlikeli bir bakteridir diyor endiselendim neden olmuştur bu ve ne yapmaliyiz?Saygilarimla...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 21:22
Hocam bu arada yaşi 6 kilosu 22 .CRP 1.6 Wbc 14.6 cikmisti

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 22:38
Stafikoklarin pek cok cesitleri vardir...
Oyle: "Stafilokok bakterisi uremis" diye RAPOR verilmez... O kultur sonucunun tamamini yazin.
Tehlikeli olanlar, Koagulase(+) ve Metisiline direncli olanlardir. Internetteki her yazilana kanmayin.
Ayrica da, Hakikaten Stafilokok enfeksiyonu olsa cok yuksek ates olurdu.
Siz birde Kan sayimina bir bakin. Stafilokok enfeksiyonu olsa; WBC:14.5'dan cok daha fazla olurdu.

Bana biraz "ufurukten" bir kultur raporu gibi geldi.
SAKIN; Saglik bakanliginin laboratuvarlarina guvenmeyin...   

Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 11:31
Hocam raporumuz şöyle;Koagulaz pozitif Stafilokok .Duyarlilik;Eritromisin ,gentamisin,Linezolid,Klindomisin ,Osasilin,Teikoplanin,Vankomisin,Trimetoprim duyarli Siprofloksasin orta duyarli,Penisiline dirençli.
Kan sayimina da tekrar baktim Wbc 14.5 diğer degerleri normal bir tek lym normalden 2 birim yuksek.CRP de 1.6 normal sinirlarda.
En tehlikeli hali mi mevcut bizde.Doktor tedavi edilmezse bir anda çocuğu çok hasta edebilir dedi yalniz bu sure zarfinda hic ateş ya da halsizligimiz olmadi.
Bu bizim genel sorunumuz aslında hocam griplerimiz hep ateşsiz ayakta oluyor hep ama bitmek bilmiyor yoğun balgamli öksürük burun tikanikligi oluyor grip ne zaman geçiyor ne zaman yenisi basliyor anlamıyorum kis boyu boyle gecen senelerde yazin da oluyordu ilk kez bu yaz gripsiz geçti. 
Biz simdi ne yapalim gerçekten çok korkuyorum hocam .Saygilarimla...

Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 19:40
Viral bir enfeksiyon geciriyor..
Stafilokoklarin yaptigi Zaturre, son derecede agir bir enfeksiyondir. Cok yuksek ates yapar, ates dusuruculerle bile ates dusmez, CRP 400'un ustune cikar. ... DAIMA; Hastanede tedavi edilir, eve gonderilmez.
Oyle etrafta; "Lay-lay lom" dolasan, atessiz bir cocukta, ASLA olmaz. Sizi iyi keklemisler...Kesin bu doktor ile Laboratuvar ortak cete halinde calisiyorlar.

Her kres/yuva ilk baslayan cocugun ilk 2 kisi devamli hastaliklarla gecer. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 20:54
Hocam çok sagolun.Kizimin şükür keyfi yerinde .Boyle bir bakterinin tasiyicisi olma gibi birşey ne kadar doğrudur acaba.Bize anlatılan bakteri yerleşebilir bagisikligi düştüğü an agir hastalık yapabilir.Belki de lab da bir bakteri gorduler ama yanlis tanimladilar bilemiyorum.Yeter ki kizima zarari olmasin.

Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 22:14
O Laboratuvar, her hangi bir sey gormedi... Sadece doktorla anlasmali olduklari sekilde rapor Verdi...
Meraklanmayin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat