Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

soguk yiyecekler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45693
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 19:06

Konu: soguk yiyecekler
Mesajı Yazan: nurkiz
Konu: soguk yiyecekler
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 18:02
Hocam merhaba.. Size danismak istesig soğuk yiyecek ve içecekler.. 2 yasindaki oğlum yoğurdu çok seviyor ancak soğuk seviyor.. Disarida bekletilmiş ilik yoğurdu sevmiyor.. Sizce bu boğaz enfeksiyonuna sebep olur mu.. Etrafimda herkes bu yaptigima tepki gösteriyor zararli diye.. 
Bir diğer merak ettiğim konu da ceyranda kalmak hasta eder mi.. Karsilikli acilmis pencere ya da kapilaein arasında durmak hasta eder mi..
Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 20:35
Hastaliklar, SOGUK ile degil, mikroplarla olur. Soguk ancak, hastalik varsa, hastaligin derecesini arttirir. Tek basina ASLA hastalik yapamaz... Mikrop olmasi SARTTIR...
Usutmekle veya Cereyan ile, Dunyada bir tek Turkler hasta olur. Disarda esintide, hasta etmiyorda, kapali alanlardami ediyormus??
Boyle sacmaliklarla ugrasmayin. Cok okuyun.
Turkler bu asirda bile hala Mikroplari kesfedememislerdir. Hastaliklari hala: usutmekle, Ceryanla,terinin ustunde sogumasi ve nazar ile izah ederler..

Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 10:00
Hocam konu tam bu kısımla ilgili olunca bende ayrı soru başlığı açmak istemedim. Kızım kreşe gidiyor 3 yaşta. Bazen yemek yerken kıyafetlerine döküyorlar. Yada oyuna dalıp çişini geç söylüyor ve altını ıslatıyor. Haliyle görevli personel çocukları alıp yatakhanede üzerlerini değiştiriyorlar. Ben bu konuyu öğretmenleriyle görüşeceğim. Uyku odaları hava alsın diye pencereler açık oluyor. O soırada bir çocuğun üstü değişecekse pencereyi kapatıp mı giydiriyorlqar bilmiyorum. Eğer kapatmadan çocukların üstlerini değiştiriyorlarsa o sırada açık camdan gelen soğuk hava bu durumda hasta edermi ? Öğretmenine üstleri değişirken camların kapalı olunmasına dikkat ediliyor mu diye soracam? Havalar soğudu yaz olsa neyse . Hasta olma ihtimalleri var mı peki hocam ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat