Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Minyon Bebekle Ek Gıda

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45727
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 14:58

Konu: Minyon Bebekle Ek Gıda
Mesajı Yazan: pınarpınar
Konu: Minyon Bebekle Ek Gıda
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 10:11
Merhaba Kadir Bey,

Oğlum 2500 gram, 46 cm doğdu. Şu an 9 aylık, kilosu 7370 gram, boyu 69 cm.

Çorbalarını blender ile püre yapıyorum, aksi takdirde öğürüp yemiyor veya kusuyor.

Doktorumuz mutlaka çatalla ez, blender yapma, çiğnemeyi öğrensin diyor. Gerekirse bu ay kilo almasın ama çiğnesin diyor.

Kilosunu önemsemeyip ısırıp çiğnemesini mi öğretmeye çalışayım, yoksa zayıf diye blender yapıp devamlı yedirmeye mi çalışayım?

Çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 18:53
Cigneme kabiliyeti, yurume, dis cikarma gibi; SAHSI BIR KABILIYETTIR....Kimisi erken, kimisi gec yapar.
Cignemeyi ogretmek diye bir sey YOKTUR...
Cocuklar, ne emmeyi ne de cignemeyi,annelerinden veya doktorlardan ogrenecek DEGILLERDIR... Bebek, daha anne karninda iken bile parmak emer ve dogar dogmazda annesini emer. Hadise, icguduseldir.. Boyle SALAKCA iddialara kanmayin, inanmayin.
Cignemeyi ogretmek: Seneler evvel, "Kaybolmayan Sakiz" diye bir sakiz reklami vardi, orada bir egitimci,topluluga; "Ac-Kapa" diye komut veriyordu, ancak oyle "komedi-Reklamlarda" olur...
SAKIN boyle sacmaliklarla cocugu uzmeyin. Unutmayin, TABIAT, bebekleri 2 sene meme emecekler diye yaratti... Nereden bilebilirdiki,Turk doktorlarinin dogar dogmaz "ek gida" baslayacaklarini!!!

Mesajı Yazan: pınarpınar
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 20:13
Vakit ayırdığınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

Müsaadenizle son bir sorum olacak, şuanki boyu ve kilosu telaşlanmamızı gerektirecek ölçülerde midir?

Besleyip, akranlarını yakalamasını umut etmekten başka yapabileceğimiz veya yapmamız gereken bir şey var mıdır?

Çok teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 20:34
1cm boyu kisa, 1.4kg kilosu eksik...
Gunde;2xyarim olcek (2.5ml) Sipraktin 5 gun verin, 3 gun ara verin. Gerekirse, tekrarlayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat