Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İki kez Ateşli Havale

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45728
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 23:01

Konu: İki kez Ateşli Havale
Mesajı Yazan: ArenCan
Konu: İki kez Ateşli Havale
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 10:11
10.07.2012 doğumlu bir oğlum var ilk havalesini 17 aylıkken boğaz enfeksiyonuna bağlı geçirdi kısa süren bir nöbetti tekrarlamadı . İlaç tedavisi almadı.Eylülün 28'inde 26 aylıkken ikinci kez enfeksiyona bağlı ateşli havalesini geçirdi 15 dk yada 20 dk sürdü. Klinik bulguları Akut tonsilit Farenjit ve R56.0 Febril Konvülziyon ile yattı( WBC 15 ) . Luminaletten 2*1,5 TB. başlandı. İki hafta sonra EEG için çağırıldık fakat başka bir doktor bu ilacın ve EEG nin şuan için gereksiz olduğunu söyledi.Bende çektirmedim . Oğlumun genel durumu iyi hareketlerinde , davranışlarında bir problem yok gayet sağlıklı görünüyor ama ben cok tedirginim nasıl bir yol izlemeliyim. Bilgilerinizle beni aydınlatmanız dileğiyle çok teşekkür ediyorum . İyi çalışmalar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 18:59
Ikinci doktor DOGRU SOYLEMIS...Boyle; namuslu, bilgili bir doktoru bu zamanda, Turkiye'de bulmak cok zordur, sakin sozunden disari cikmayin.
Bu konu le ilgili mailleri okuyun.
Bir daha da;"havale gecirdi" diye, ne Hastaneye yatirin, nede Serum baglatin.
Sitemizin ilk sayfasinda; "Yazarlar" bolumu var orada benim ates ile ilgimi makalemi okuyun. Ayrica, "Eski makaleler" listesini de acin orada en alttaki Ates ve havale ile ilgili makaleyi okuyun. Birde "atesin yan etkileri" diye bir 3. makale daha var, onuda okuyun.

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 21:41
Sitedeki bütün mailleri ve Makalelerinizi okudum. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. İnanın herkes bu konuda farklı birşeyler söylüyor ve etkileniyorsunuz ya hasar kalırsa ya gec kalırsan epilepsi olursa vs EEG çektir ısrarlarına rağmen sizin söylediklerinizin dışına çıkmayacağım tekrar teşekkür ederim . İyi çalışmalar Saygılar

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 22:31
Ates den olan havale; ASLA Epilepsiye donusmez...Boyle bir sey yok.. Unutmayin, bu memlekette, EEG cekerken bile cocuk oldurebiliyorlar.

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 10:40
EEG çekilmesi gerekiyor dediklerinde ilk aklıma gelende o ölümdü. nöroloji uzmanına sorduğumda 26 aylık olduğu için biraz uykusuz bırakın bizde hafif zararsız bir surup veriyoruz uyutuyoruz cevabı olunca ilacı kabul edemem dedim ve hemen tavırlı bir şekilde o zaman git araştırma hastanesinde anesteziyle uyutsunlar oldu :( Bundan sonraki hastalığında umarım ateşi yükselmeden tedavi ettirir ve bu yaşadıklarımızı bir daha yaşamayız.

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 19:18
Makalelerim arasindaki ates ile ilgili 3 makaleyi MUHAKKAK okuyun...

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 15:23
Merhaba Kadir Bey, 08.11.2014 saat 22:10 da ikinci bebeğim ( erkek )normal doğumla dünyaya geldi Kilo 3610 gr ,Boy 51 cm Baş Ç. 35 cm . Hafta sonu olduğu için sadece topuk kanı ve aşısı oldu. 11.11.2014 te işitme testi yapıldı geçti .Doktor Tartıda 200 gr kayıp olduğu için iki tüp kan aldırdı ve göbekte az kanama olduğu için   K vitamini iğnesi yaptırdı . Kan değerlerinden HGB 20,6 çok fazla olduğunu böyle devam ederse sarılık başlayacağını iki gün sonra tekrar kan ve tartı için gelmemiz gerektiğini söyledi. HCT 58,5 ,PLT 190 bu değerlerde cok yüksek dedi.Mamaya başlayın dedi sütüm ikinci gün gelmeye başladı emiyor bir sorun yok kakası idrarı normal. İki günde mamayla kan değeri düşermi yada 200 gr nasıl alır ? Ne yapmalıyım . İyi günler SAygılar

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 21:31
1- Bu doktor ; YA COK SALAK, YADA SAHTEKARIN ONDE GIDENI....
Acsinda bir kitap okusun. Her bebek dogumdan sonra, 300-400 gram kaybeder. 15.gunde, tekrar Dogum Kilosuna erisir. Bu kadar basit bir bilgiyi bilmemesine imkan yok, sirf sizden uc kurus daha fazla tirtiklamak icin yapilmis bir sahtekarlik...
2- SALAK: Gene; Yenidoganlarda, HGb degerinin: 15-20g/dL oldugu bilmiyor... Sakin farkli bir islem, tahlil veya tedavi uygulamayin...
3- UYANIK: Akli sira mama firmalarindan "komisyon" alacak. SAKIN mama baslamayin, kakasini takip edin. Altin sarisi ve hardal kivami kaka yaptigi surece, normal besleniyor demektir. Tabii, bu kaka ilk yapilan "Mekonium" kakasindan sonra olacak olan kaka seklidir.
4- 1-2 haftada: HGB: 12.5-18.5g/dL,
   1-6 ayda   : HGB: 10-13g/dL
   7ay-2 yas ; HGB: 10.5-13g/dL
   2 yas-5 yas: HGB: 11.5-13g/dL olacak...

Yok, bu sahtekar degil, SUZME SALAK.... HICBIR SEY BILDIGI YOK... Tibbiye'ye "Ot olarak girmis, ot olarak cikmis"...

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 04:25
Merhaba Kadir Bey , 08.11.2014 Doğumlu oğlumun göbek bağı 11.11.2014 ( K vitamini yapıldı ) akşamı düştü. Ertesi gün hafif kan pıhtısı vardı temizledim iki gün sonra tekrar pıhtı gördüm doktora gittim bir sorun olmadığını nemli bezle temizleyip kurutmam gerektiğini söyledi. Sizin maillerinize baktım göbeği silip biraz tuz zerresi koydum ama şuan yine azda olsa kan pıhtısı var . Şişlik yada akıntı yok . Ne yapmam konusunda bilgilendirirseniz sevinirim . Saygılar

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 06:06
Kanama; bezinde; bas parmaginizin tirnagindan daha buyuk iz birakiyorsa, Kvit tekrari gerekebilir. Nemli bezle DEGIL, kolonyali "Gazli bezle" temizleyin, yoksa mikrop kaptirirsiniz.
Tuz; gobek deliginde, "Granulom" oldugunda kullanilir...

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2014 Saat 21:18
Merhaba Kadir Bey,Oğlumun Doğum kilosu 3610 gr, Boyu 51 cm ,baş çevresi 35 cm di . Bugün 16. gününde Kilo 4000 gr Boy 54 cm Baş çevresi 36 cm olarak ölçüldü. Sözde Yenidoğan uzmanına kalsa mama vermem gerekiyordu . Dün itibariyle Devit başladım 5 damla sizin tavsiye edeceğiniz gerekli olan vitamin varmı ? Birde Doktoru sol omzunda tıbbı ismini hatırlamıyorum ama doğum sırasında bir çatlağın olduğunu ama 2 ay içinde düzeleceğini röntgene gerek olmadığını söyledi. Doğumdan sonra iki doktor kontrol etti nasıl farkedilmedi bende inanamıyorum , Doktor önemli değil zaten kireçlenme olmuş dedi ama aklıma takıldı bir sorun olurmu sizce ? 28 Aylık oğlum içinde devit kullanmaya devam etmelimiyim . Boyu 94 cm Kilo 14 . Saygılar

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2014 Saat 22:45
1- Turkiye'deki; "Uzmanlik" PALAVRASINA sakin kanmayin... Oglunuzun, dogum kilosuna yetisip, gecmesi bile olagan ustu bir kilo alimini gosterir.. Artik sizler bile ogrendiniz; "Butun bebekler, dogduktan sonar, "Fizyolojik" bir kilo kaybina ugrarlar ve 15. gun tekrar dogum kilosuna yetisirler. Siz ilaveten, 800gram aldirmissiniz. Bu doctor, ya sayi saymasini bilmiyor, yada sopa yememis...
2- Klavikula kirigi veya catlagi olmus-olmamis, hic bir onemi yoktur. Akli sira, "bilgiclik' taslayacak... Uyduruyor olmasi kuvvetle muhtemel...

1 yasindan sonra; Senede bir defa (her sene); 1 ampul Dvit3 icirin, eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2014 Saat 20:14
Merhaba Kadir Bey,öncelikle tüm sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

İkinci oğlum 23 günlük oldu. Doğdugu günden beri sarılık olmasın diye çok sık emzirdim , olmadı da ama çok sık emmeye alıştı sanırım ben mümkün olduğunca 1 1,5 saat süre geçiriyorum 2 saate çıkarmaya çalışıyorum çünkü kakası altın sarısıydı hafif yeşille karışık bir renk olmaya başladı. Birde hergün olmasada arada öğürüyor gibi bir hareket yapıyor çok yediği içinmi ? Şimdiye kadar da iki üç kez kustu.

Asıl sorum 28 aylık oğlumuda günde iki kez emziriyorum tüm karşı çıkışlara rağmen sanırım bende vazgeçemiyorum . ikinci oğlum için sütün içeriği değişirmi . İkisinide emzirebilirmiyim bir sakıncası olurmu ?

Teşekkürler , Saygılar

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2014 Saat 22:02
Cok emzirmenin; Sariligi onledigi bilgisini de KIM UYDURDU!!!!
Herhalde; bulasici sarilik (Hepatit-A) ile karistiriyorlar... Neyse, o bahane ile sutunuz iyi geliyor.
Ogurme hareketleri, kakanin renginin yesile calmasi, cok yedigini ve bir muddet sonra, "gaz sancisi" gibi sikayetlerin artacagini gosterir.

Abiyi, iki defa emzirmenizin bir zarari yok, bilakis o daha kuvvetli emdigi icin, daha fazla sutunuz gelir...
Anne sutu, en son dogan bebege gore Kimyasini degistirir.. Onun da abiye bir zarari yoktur. Bos verin elaleme!! Emin olun, hic bir halt bildikleri yok... Bilselerdi, Turkiye; bebek-cocuk olumlerinde, Avrupa sampiyonu olurmu idi??? En fakir Avrupa ulkesi bile bizden kat-kat iyi durumdadir..

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2014 Saat 18:38
Merhaba Kadir Bey , Oğlum ( 29 Aylık ,14 kilo ,95 cm )dün akşam birkaç kere öğürdü sabahta tekrarladı. Daha oncede faranjıt oldu ve ateşlendi ikisindede havale geçirmişti .Bugün Doktora götürdük faranjıtın yeni başladığını söyledi. Kan sayımı yapılmadı Azomax ( günde 1 kez tok 5 ml) , profenid ve serum fizyolojik verdi. Bu ilaçlarla ilerlemeden durdurabilirmiyiz tekrar ateşlenmesinden korkuyorum . Ateş yok , Ağız kokusu yok , Dilinde beyazlık var birde dünden beri çok az bir öksürük var. Ben Ada çayı , limonlu ballı su ve serum fizyolojik uyguluyorum . Sizin tavsiyenize ihtiyacım var .Ateşlenip 3. kez havale geçirmesinden çok korkuyorum.

Birde ikinci oğlum 1 aylık oldu ona geçmesinden korkuyorum çünkü kardeşini hep öpüyor

Teşekkürler Saygılar

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2014 Saat 19:38
Insallah, Azomax'i vermediniz.... 20 kilo altina, BU DOZDA VERILMEZ...
Grip geciriyor, verilen ilaclarin HICBIRINI kullanmayin, basiniza isler acilacak...
Ates'den ve havaleden korkmayin, Yazarlar kisminda, benim makalelerim arasinda. ATES ile ilgili 3 makale var, onlari okuyun.
Iyi kaziklanmissiniz..

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 14:47
Merhaba Kadir Bey , neyseki siz varsınız kazıklanmıyoruz artık :) Azomaxsı kullanmadım doğal yollarla geçirmeye çalıştım Ada çayı ballı su vs. Ama iki gün önce tekrar yemek yemeye başlarken esnemeye ve öğürmeye başladı . Doktor Augmentin BID 400 verdi onu rahatlatacağını söyledi . Sizin fikrinizi almadan başlamadım . Birkaç sorum olacak

1- bu ilacı kullanmalımıyım sizce ? Ben kendi korkularım yüzünden çocuğuma iaç vermek istemiyorum hiç ilaç kullanmayan biri olarak ama bir taraftandan ateşlenip 3. kez havale geçirmesini istemiyorum . Bana kızacaksınız şimdi mailler makaleler hepsini okudum fakat hasar bende kaldı. Bu faranjıtın hafiflemesini sağlayacak ilaç dışında bir şey yokmu :(

2- Birde oğlum bağırmaktan çok hoşlanıyor oyun oynarken koşarken şimdide kardeşini uyandırmak taciz etmek için daha çok bağırıyor bu yüzden boğazı kızarıyor ve faranjıt teşhisi koyuyor olabilirlermi ?

3- Kendimlede ilgili bir şey sormak istiyorum başımın sol üst kısmında uyuşma var uyuşma günde birkaç kez oluyor birde gidip gelen bir ağrı , yattığımda başım dönüyor . Yorgunluktan olabilirmi ?

Teşekkürler , Saygılar

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 19:05
1- Sakin ha!!!
    Antibiyotik baslamak icin:
    -Once: Ates olacak...
    -Sonra; Agizda koku ve dilde pas olacak, (yapilirsa), kan sayiminda : WBC yuksek olacak, ondan sonra, BELKI antibiyotik gerekebilir.
2- Turk doktorlari icin, bogazin kizarik olmasi sart degildirki!!! Onlar her hastaya; "Bogazi kizarik" derler ve Antibiyotigi dayarlar..
3- Yorgunluktan da olabilir, Stres'den de olabilir. Gecmezse, bir Dahiliye'ciye gorunun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat