Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tarifi zor durum (hazımsızlık)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45928
Tarih: 06 May 2025 Saat 04:36

Konu: Tarifi zor durum (hazımsızlık)
Mesajı Yazan: Austinpowers
Konu: Tarifi zor durum (hazımsızlık)
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2014 Saat 21:48
Sevgili doktorum,

İpeğimiz 4,5 aylık oldu. 
KG si 6,5KG civarında, 64cm boyunda.

Son 4-5 gündür sıkıldığı için mızmızlanma sesinden farkı olarak sızlanma-ıkınma benzeri ama daha çok "ııııhhhhh-ıııhhhhh" biçiminde bir tepki vermeye başladı. Halen sadece anne sütü içiyor, başka bir gıda almıyor.

Benim gaz maceralarımı hekimim olduğunuz dönemden hatırlamıştınız... İçten içe acaba bendeki spastik kolon yada laktoz intoleransı yada sütteki proteini hazmedememe vs gibi şeylerden mi muzdarip gibi çeşitli sorular aklımıza geliyor. Özellikle geceleri üst üste aç olmamasına rağmen uykulu ama sıkıntısı olduğunu anlatır biçimde ağlayarak uyanıyor.

Etrafımızda bizim gibi bebek sahibi dostlar gaita testi yaptırmamı öneriyor. Ama hangisi yada neleri yaptırmamız lazım bilmiyoruz, ne kendimizi ne bebeğimizi oyuncakta etmek istemiyoruz. Sizin öneriniz nedir hocam?

Sina

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2014 Saat 03:30
2cm boyu uzun. 200gram bir eksigi kalmis.
Laktoz entoleransi, cocuklarda OLMAZ... Ergenlikten sonra ortaya cikar.

Eriskinlerin sutu hazmedebilmeleri son 60 000 sene icinde, ilgili "genetic yapinin" olusmasi ile mumkun hale gelebilmistir. Sutun icilmedigi toplumlarda bu gen gelismdigi icin, o insanlarda eskiden kalma "Laktoz entoleransi" devam etmektedir..
Etrafinizdaki, ENAYILERE kanmayin... Onlar kazik yemeye alismislar, her bir b.k'u tahlile goturen insanlardir...Sanki goturmuslerde, bir b.k'a yaramis... Sorun bakalim, bu muthis "Ilmi calismalar" onlara ne kazandirmis!!
Muhtemelen sizden de biraz gecme bir, hazimsizlik problem var... Pankreoflat toz denedinizmi?   

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2014 Saat 15:57
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

2cm boyu uzun. 200gram bir eksigi kalmis.
Laktoz entoleransi, cocuklarda OLMAZ... Ergenlikten sonra ortaya cikar.

Eriskinlerin sutu hazmedebilmeleri son 60 000 sene icinde, ilgili "genetic yapinin" olusmasi ile mumkun hale gelebilmistir. Sutun icilmedigi toplumlarda bu gen gelismdigi icin, o insanlarda eskiden kalma "Laktoz entoleransi" devam etmektedir..
Etrafinizdaki, ENAYILERE kanmayin... Onlar kazik yemeye alismislar, her bir b.k'u tahlile goturen insanlardir...Sanki goturmuslerde, bir b.k'a yaramis... Sorun bakalim, bu muthis "Ilmi calismalar" onlara ne kazandirmis!!
Muhtemelen sizden de biraz gecme bir, hazimsizlik problem var... Pankreoflat toz denedinizmi?   

Sevgili hocam,

Demin Özcan beye kontrole gittik. KG sini ölçtü ve "son 11 günde sadece 130 gram almış, yok gibi birşey" dedi. Boyu da aynı kalmış. 

Size buradan tarifini yaptığım ses için "ıkınma-sindirim sıkıntısı" olarak algıladı. Kaka testi yaptırmamızı istedi. Testte kakadan parazit ve mikroskopik inceleme talep etti. Gelişim Tıp Merkezine numuneyi verdik. Aynı numuneden kalprotektin bakılmasını da ben talep ettim.

Bu arada Özcan bey bio gaia ve Sap verin dedi. Gaz sancıları varken SAP hakkında olumsuz fikrinizi biliyorum. Mevcut durumumuzda hem BIO GAIA hemde SAP hakkında fikriniz nedir?

Bahsettiğim kişilere ne elde ettiniz sonuçlardan ve hayatınızda ne değişti diye sordum. Anne: "Laktoz içermeyen besinler yemem gerektiği ortaya çıktı" dedi. Ayrıca; "Vitaminimiz Multi-taps idi, yerine D-Vit e geçtim" dedi. Test sonucunda bebeğin kakasında bulunması gereken bir protein bilmem kaç iken 800 gibi aşırı yüksek bir değer çıktığını söyledi...

Pankreoflat'ı ilacpedia sitesinden okudum ancak sizden hakkında bilgi rica ediyorum. Yan etkilerini de görünce biraz gerildiğimi itiraf edebilirim.

Saygılarımla,
Sina

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2014 Saat 19:28
Bu kadar kisa zaman suresinde, gelisme DEGERLENDIRILEMEZ...
Yapilan testlerden hicbir sey cikmayacak... Sakin soylenen ilaclatida kullanmayin...
Ilacin hangi "yan etkileri" size gerdiki!!! Ilac, pankreastan tabii olarak salgilanan enzimleri ihtiva eder...O yazilanlarda, milyonda bir bile gorulebilecek durumlar degildir.. Calpol de bile daha fazla yan etki vardir...
HELE EN KOMIGI; MULTItABS'DAN D-VIT3 DAMLAYA GECEN.. Nasilda kandiriyorlar milleti..
Annedeki; "Laktoz entoleransi" anne sutune nasil etki etsin... Annede Laktoz entoleransi varmi imis?? Yani anne bu yasa gelene kadar hic, Dondurma bile yememismi?? Laktoz entoleransi olsa idi, anne Kaymakli dondurma bile yiyemezdi.. Aptal bu insanlar... Boyle insanlarin, boyle doktoru olur...
siz; Dr.Mehmet CAN'A GIDIN.

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2014 Saat 13:51
Sevgili Doktorum,

Kızımıza ait rapor aşağıdaki gibi çıktı;

Dıskının Mikroskobik Incelemesi:

MAKROSKOPIK INCELEME : Dıskı normal kıvamda, mukuslu ,kan gözlenmedi. Makroskopik olarak parazit görülmedi.

MIKROSKOPIK INCELEME : Her sahada 8-10 lökosit ve 1-2 eritrosit görüldü. Giardia ve diger
protozoonların kist ve trofozoid sekilleri görülmedi. Diger parazitler ve yumurtaları görülmedi.

(20 gün sonra da kalprotektin raporu çıkacak)

Yukarıdaki rapor hakkında görüşünüz nedir?

Kilo konusunda geçen aylarda 12-15 günlük sürelerde kilo alımını defterine not almışız, bu sefer ise yerinde saymış. Eskiden alırken şimdi durmuş olmasının anlamı yok mu hocam? (1 ayda kaç KG almalı?)

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2014 Saat 18:45
Bu arada yeni bir vak'amız oluştu: Tek gözde ağlıyor gibi yoğun sulanma ve göz pınarında sarı-yeşil çapak oluşumu. (gün içinde birkaç kez, sildikçe oluşuyor)

Diğer yazılarınızda Tobrased göz damlası tavsiyenizi okudum ancak bizim durumumuzda da geçerli mi yoksa başka bir damla mı kullanacağız?

Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2014 Saat 19:21
1- Bu yastaki bir bebegin; "kaka tahlilinden" ne cikarki!!! Tabiiki hicbir sey cikmayacak.
2- Gozu iltihap kapmis, HER IKI GOZE, Tobrased goz damlasi, gunde:4X1 (5gun) damlatin.
3- Cocuklar buyudukce, her ay aldiklari kilo azalir.
4.5 aylik kilosu: 6.7kg'dir... Acele etmeyin, ve en muhimi ARANMAYIN... Nerden bulursunuz boyle doktorlari anlamiyorum...

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2014 Saat 20:06

1- Bu yastaki bir bebegin; "kaka tahlilinden" ne cikarki!!! Tabiiki hicbir sey cikmayacak.
2- Gozu iltihap kapmis, HER IKI GOZE, Tobrased goz damlasi, gunde:4X1 (5gun) damlatin.
3- Cocuklar buyudukce, her ay aldiklari kilo azalir.
4.5 aylik kilosu: 6.7kg'dir... Acele etmeyin, ve en muhimi ARANMAYIN... Nerden bulursunuz boyle doktorlari anlamiyorum...

Teşekkür ederim hocam.
Geri gelin hocam, herkeste muradına ermiş olur.  
:)

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 20:36
Hocam kalprotektin test sonucu bugün gelişim tıp merkezinden ulaştı.

Testin referans değeri 50 den küçük olarak verilmiş. İpek'in test değeri ise 239 çıktı. 
Aynı dönemde yapılan makro & mikro biyolojide de eritrosit ve lökosit çıkmıştı.

Test sonucunu değerlendirebilir misiniz hocam?

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 21:10
Ugrasmayin demistim......
1- Bu test; Uzun sureli Antibiyotik kullanan ERISKINLERDE,olusan;"Inflammatory Bowel Disease" teshisinde kullanilir.
2- Test yapilacagi zaman, 2 gun evvelinden, Ibufen, Profen gibi ilaclar kesilir.
3- Eger test dogru olsa idi, Kiziniz hala ishal yapiyor olurdu.
4- Korkarim simdi size, bu teste dayanarak, "Endoskopi" ( Kolonoskopi)yapmak isteyecekler...
KACIN....

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 21:49

Ugrasmayin demistim......
1- Bu test; Uzun sureli Antibiyotik kullanan ERISKINLERDE,olusan;"Inflammatory Bowel Disease" teshisinde kullanilir.
2- Test yapilacagi zaman, 2 gun evvelinden, Ibufen, Profen gibi ilaclar kesilir.
3- Eger test dogru olsa idi, Kiziniz hala ishal yapiyor olurdu.
4- Korkarim simdi size, bu teste dayanarak, "Endoskopi" ( Kolonoskopi)yapmak isteyecekler...
KACIN....

Hocam,

Cevap için teşekkürler.

İshalin tanımını yapar mısınız?

Yetişkin olarak benim ishal tanımım sulu yada tam manasıyla su gibi dışkılamaktır. İpek doğduğundan beri bu şekilde kaka yaptığı için yorum yapamıyoruz.

Endoskopi ve kolonoskopi geçirmiş biri olarak en son çare olmadıkça, sizinde onayınız olmadan kızım için kalkışmayacağım bir tetkik.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 22:06
Kaka: Sulu olacak, gunde 7'den fazla olacak!!!

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 22:32
Teşekkürler hocam.

Yakın zamanda 1 takvim ayı dolacak ve kilo alımını sizin ile paylaşacağım.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 22:42
1.2kg ve ustu kilo alimi SAHANE demektir...

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 23:28

1.2kg ve ustu kilo alimi SAHANE demektir...

Söylediğinizin yarısını alırsa bile biz memnun olacağız.
Konunun başında bahsetmiştim, 11 günlük sürede aldığı sadece 130gram idi...

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 17:06
Sabir... Sabir ile "koruk bile Uzum olur"...
En muhimi, ugrasmayin. Senin icin o kadar ugrasmislar, Endoskopiler, Kolonoskopiler, NE ISE YARADI????

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 22:49

Sabir... Sabir ile "koruk bile Uzum olur"...
En muhimi, ugrasmayin. Senin icin o kadar ugrasmislar, Endoskopiler, Kolonoskopiler, NE ISE YARADI????

Sevgili hocam,

Siz hem tecrübeniz hemde doktor olmanızdan dolayı rahatsınız.
Biz, ne ile gerçekten uğraşılmalı neyi önemsememeli ayırt edemiyoruz. O yüzden de size danışıyoruz.

Ben sağlıklılık abidesi bir çocukluk yada gençlik yaşayamadım, yaşayamıyorum. İstiyorum kızım benim gibi olmasın, çelik gibi sağlığı olsun. Yoksa kaşınıyor değilim hocam.

Benim için uğraşıldı, haklısınız hocam. Sonuç olarak spastik kolon teşhisi konuldu bağırsaklarım için. Midem için ise orta derecede ilerlemiş reflü teşhisi konuldu. Yılda birkaç kez 1-2 kutu 40mg Nexium kullanarak toparlanabiliyorum, haricinde ise Gaviscon ile idare ediyorum.

Umarım kızım benim gibi olmaz, çok daha sağlıklı olur.

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 13:40
Sevgili hocam,

Bugün doktora gittik ve 1 takvim ayında aldığı Kilo 500 gram olduğu ortaya çıktı.
Toplamda 6.810 kg oldu İpek ve 5.ayını doldurmuş oldu.
Üst mesajınızda 1kg ile 1.2kg olursa harika demiştiniz, açık ara gerideyiz.

Gittiğimiz doktora da bu durumdan bahsettik, bize şunu söyledi: "her ay 1 kg alması demek, 1 yaşına geldiğinde 13-15 kilolara gelmesi demektir, bu kilo çok daha büyük çocukların kilosudur, eğer sizin dediğiniz gibi her ay 1 kilo alsa ben çocukta bir tümör ararım" dedi. Ayrıca; bu çocuğun yapısı bu dedi. 

Kalprotektin biliyorsunuz çok çok yüksek çıkmıştı, bununla bağlantısı var mı? Üst mesajda bahsettiğiniz gibi ilaç kullanımı vs gibi birşey olmamasına rağmen test sonucunun hatalı olması olası mı?

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 18:50
Muhim olan; KILO ALMASIDIR... Az almasi problem degildir...
Kiz Bebekler; ilk ay        : 1200gram.
              1-2 ay arasi : 700gram
              2-3 ay arasi : 650gram
              3-4 ay arasi : 650gram
              7-8 ay arasi : 300gram
              11-12 ay arasi: 230gram alirlar.

Yani, her ay aldigi agirlik azalir. Oyle sabit; "Her ay 1 kilo lafi, sacmaliktir"....
Onceden kilo alamayanlar ilerki aylarda, bu kilolarin ustune cikarak, arayi kapatirlar...
Aradaki farki anladiniz sanirim... Normal cocuk ile, kilosu geriden gelen cocugun kilo alislari farklidir.
Tabii birde, yapisal olarak zayif olanlar vardir, onlar hep geriden gelir, onlara bir sey pek yapilamaz. Ileri yaslarda; Sipraktin denenebilir.
Kalprotektin'e kafa yormayin.

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 21:28
Hocam cevap için teşekkürler.

5-6 ay için kg oranını yazmamışsınız. Ama anladığım kadarıyla 500 gram gibi bir rakam olurdu diye düşünüyorum. İpek'in babası olarak bende zayıf bir yapıya sahibim (1.74 boy, 31 yaş, 61kg) buda bir etken midir?

Baş çevresini sizinle paylaşmayı ihmal ediyoruz onu da yazıyorum: 40,56cm olarak ölçüldü. Normal midir?

Doktor artık ek gıdalara başlamamızı tavsiye etti. Vermemiz içinde sade yumurta sarısı, meyve suyu, meyve püresi, keçi sütünden ev yapımı yoğurt önerdi. Yumurta sarısı için 1\2 fındık tanesi miktarında başlayın dedi. Son derece hızlı şekilde anlattığı için doğru düzdün de anlamadık. Zaten sizin kararınıza göre ek gıdaya başlayacaksak başlayacağız. Ek gıda başlayalım mı ve neleri, ne miktar verelim hocam?

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 22:40
6 ay dolmadan, hicbir "ek gida" baslanmaz...

Kilo alimlarinda, ayni olan aylari tekrar olmasin diye yazmadim...
3.5kg doganlara gore:
Bas cevresi;1.5cm kisa.. Onemli degil, her ay azda olsa artis oluyorsa, hic onemli degildir.
Su anda, ek gida olarak; SADECE: Kutu sutlerinden verin.

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 23:22
Sevgili hocam,

İpek 2,850kg doğmuştu.

Anne sütü yetiyor ve (çok affedersiniz) kızımız gün içinde 4 saati aşan sürelerde beslenmek istemediği için annenin göğüste ağrıları oluşuyor. Bu tabloya göre kutu sütü hangi sıktıkta ve ne ölçüde vermemizi istersiniz?

Bu arada doktor demir damla vitamini bu aydan itibaren başlayın dedi ve bugün ilk kez verdik. Hatta kakanın rengi siyaha dönecek korkmayın dedi. Sizin görüşünüz nedir?

Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 23:44
1- Oyle; tablo filan yok... Hepsi uydurma... Her cocuk farklidir ve her ayki beslenmeside farklidir. Istedigi zaman beslersiniz. Kutu sutunu, anne sutu yetmedigi zamanlarda kullanacaksiniz...
2- Bu dogum kilosuna gore , kilo alisi iyi sayilir.
3- SAKIN; Demir damlasini vermeyin, o doktor, Cocuklarin "Kan degerlerinden" heberdar olmayan biri.. Gitsin once 5 aylik cocugun "Kan degerlertini" ogrensin, ondan sonra tahlil istesin...

SAKIN;HGB: 10g/dL'nin altina inmeden, Demir filan vermeyin, aman ha dikkatli olun... Sarlatanligin en buyugu bu demir ilaci verme hikayesidir.. Turkiye'de bu SAHTEKARLAR cok fazladir...

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 01:00
Sevgili hocam,

Üst mesajda "tablo" derken bizim durumumuz anlamında kullanmıştım o kelimeyi. :)
Şükür ki şuan anne sütü yetiyor, bu durumda sadece anne sütüne devam edeceğiz.
Kilosunun gidişatında sorun olmadığını yazmanıza memnun oldum.
Demir vitaminini sağlık ocağına kalsa 1 ay önce başlayacaklardı, doktorumuz aşırı erken demişti. Ayrıca sağlık ocağının verdiği demir damlası içinde "çöp" - "merdiven altı mal" demişti.

Vitamin konusunda bile bu kadar fikir ayrılığınız olan bir doktor ile devam etmek evimize yakınlığına rağmen cazip gelmemeye başladı. Doktor tavsiyesi konusunda Mehmet CAN ismini vermiştiniz, kendisine en kısa zamanda mı gidelim yoksa bir sıkıntı olursa mı gidelim ve artık ona gitmeye devam edelim?

Teşekkürler

Mesajı Yazan: irem
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 01:41

Muhim olan; KILO ALMASIDIR... Az almasi problem degildir...
Kiz Bebekler; ilk ay        : 1200gram.
              1-2 ay arasi : 700gram
              2-3 ay arasi : 650gram
              3-4 ay arasi : 650gram
              7-8 ay arasi : 300gram
              11-12 ay arasi: 230gram alirlar.

Yani, her ay aldigi agirlik azalir. Oyle sabit; "Her ay 1 kilo lafi, sacmaliktir"....
Onceden kilo alamayanlar ilerki aylarda, bu kilolarin ustune cikarak, arayi kapatirlar...
Aradaki farki anladiniz sanirim... Normal cocuk ile, kilosu geriden gelen cocugun kilo alislari farklidir.
Tabii birde, yapisal olarak zayif olanlar vardir, onlar hep geriden gelir, onlara bir sey pek yapilamaz. Ileri yaslarda; Sipraktin denenebilir.
Kalprotektin'e kafa yormayin.

Merhaba Dr Bey,
Kilo alimi 12-24 ay arasi nasil?
Önemli olan biraz olsa da kilo almalari anliyorum. Peki bunun üst/ alt siniri varmi?
Cok sagolun

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 05:23
dogum kilosu; 3.5kg dan az olanlarda, hesap yapmasi kolay degildir..eski aylardaki performansina gore degerlendirilir...
3.5kg dogmus bir kiz(cinsiyetini yazmamissiniz) cocugu, 1-2 yaslar arasinda: 2.5kg almalidir.

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 05:36
Sevgili hocam,

Üst mesajda "tablo" derken bizim durumumuz anlamında kullanmıştım o kelimeyi. :)
Şükür ki şuan anne sütü yetiyor, bu durumda sadece anne sütüne devam edeceğiz.
Kilosunun gidişatında sorun olmadığını yazmanıza memnun oldum.
Demir vitaminini sağlık ocağına kalsa 1 ay önce başlayacaklardı, doktorumuz aşırı erken demişti. Ayrıca sağlık ocağının verdiği demir damlası içinde "çöp" - "merdiven altı mal" demişti.

Vitamin konusunda bile bu kadar fikir ayrılığınız olan bir doktor ile devam etmek evimize yakınlığına rağmen cazip gelmemeye başladı. Doktor tavsiyesi konusunda Mehmet CAN ismini vermiştiniz, kendisine en kısa zamanda mı gidelim yoksa bir sıkıntı olursa mı gidelim ve artık ona gitmeye devam edelim?

Demir damlasını vermemiz gerekiyor mu anlamak için kan testi mi yaptıralım?

Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 18:05
Sikintiniz oldugunda gidin.. Eskisinden, daglar kadar farklidir.

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 21:03
Tamam hocam.

Diş çıkarma evresine de girmiş İpek hanım. Saatte 2 kez uyanıyor, çarşaflarını ısırıyor, ellerini kemiriyor. 
O yüzden bize bir krem verdi doktor Dentinox Jel isminde. Diş etini uyuşturarak ağrıyı gidereceği yazıyor içinde. Kendi üzerimde denedim uyuşturuyor ancak 20 dk sonra etkisini kaybediyor.

Bu arada demin eski konularınıza göz atarken bir yazınızda lidokain kullanmayın, bebeklerde çok tehlikelidir yazdığınızı okudum. Madem tehlikeli nasıl piyasada bulunuyor ve bebekler içindir diye yazıyor prospektüsünde inanamıyorum. Bu dentinox'un içinde 3.4mg lidokain hidroklorür mevcutmuş... 

Sizin tavsiyeniz nedir hocam?

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2014 Saat 02:59
20 yas disleri HARIC, hicbir dis cikarken bir sikinti vermez, kasinti yapmaz, huzursuzluk, istahsizlik veya ishal yapmaz... Hepsi Turk doktorlarinin uydurmasidir..

Ilac firmalari yeryuzunde bulabileceginiz en yalanci firmalardir...

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:12
Sevgili hocam,

Son 10 günlük süreçte İpek'in emmediğinden şüphelenerek mevcut doktorumuza giderek tarttırdık. (aynı tartı kullanılsın istedik) Kilo almamakla beraber 60 gram da verdiği ortaya çıktı.

Gündüz ve gece uykuları güzel. Ama acıkmadan dolayı emme talebi hiç olmuyor. Annesi saat tutarak emzirmeyi deniyor. O emzirme de 4 - 5 dakika kesintisiz oluyor, sonra emip bırakıyor, oyun yapıyor, gülüyor sonra tekrar memeyi alıyor şeklinde ama anlaşılan içmiyor.

Doktor bu durum için şu menüyü bize verdi;
Sabahları mama yiyecek (aptamil 6 ay), gün içinde de sebze püresi, meyve püresi, yoğurt, çorba, muhallebi (milupa) verdi. Bunları yedikten sonra anne sütü verebilirsiniz dedi. Bu menü bize garip ve yanlış geldi. Zaten anne sütünü zar zor alan çocuk bunları yerse nasıl anne sütü alacak...

İpek; 67cm - 5,5 aylık - 40,6 baş çevresi - 6.750kg. (kilo hariç bilgiler 10 gün evveline ait)

Ne yapmamızı istersiniz hocam?

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:25
SAKIN; Soylelenlerin hicbirini uygulamayin. sizin cocuk, biraz "Ozel"....
Oncelikle anne sutu verin...Ustune "Kutu sutlerinden" teklif edin. Sut ogunleri; gunde 3 den fazla olursa, sirasi ile kahvalti, yogurt ve corbalardan baslarsiniz. Beslenme ile ilgile eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:28
Hocam,

Kusura bakmayın, süt öğünleri derken ne demek istediğinizi anlayamadım. :(

Eski maillerinizle alakalı söyleminizi sürekli okuyorum, moderatörler bir link verse memnuniyet ile okuyacağım. Beslenme bölümünde ilk 5 sayfadaki tüm sorunları okudum bir şeyler öğrenmek için...

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 06:42
1 gun icinde; anne sutu haricinde verdiginiz sut ogunlerinin sayisi...

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2014 Saat 11:16
Sevgili hocam,

Az evvel 6. Ay aşılarını sağlık Ocağında yaptırmaya gittik. Dün sizin bu konuda yazılarınızı forumda okudum ve 2 ayrı aşıyı ayni bacaktan yapacaklarını söylediklerinde itiraz ettim ve yaptırmadım. Sizin yazılarında uzak dahi olsa ayni bacaktan 2 aşı olursa etkisi azalır dediğinizi okutmuştum.

Yapılan aşılar:
1) 5 li karma (bacak)
2) opv (oral)
3) kpa (bacak)
4) rota-teq (oral)

Yarin yapılacak aşı:
1) hepatit B

Ayrıca koldan yapılmasını istediğimde 1 yasına kadar koldan yapmıyoruz diye cevap aldım. Yarin bacaklardan birinden hepatit B olması uygun mudur?

Sizin kararınıza göre hareket edeceğim hocam.

Saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2014 Saat 20:41
OLMAZ..... En az 1 ay gecmesi lazim... AYRICA: Hepatit-B asisi, kucuk adeleye (omuz adelesine) yapilma mecburiyeti vardir...
1 ay sonra, omuzdan yaptirin..
Hepatit-B asisi; ne ölü asilara, nede canli asilara benzer... Cok farkli bir asidir. Sadece; DNA zinciri ihtiva eder. Bu sebeple, hucre icine giren, DNA zinciri sayisinin yeterli olabilmesi icin; kucuk adeleye yapilma mecburiyeti vardir.. SAKIN: Saglik bakanligina ve personeline inanmayin, itimat etmeyin.. Emin olun bu hususta hicbir bildikleri yoktur... Israrla, omuz adelesinden asiyi (1 ay sonra) yaptirin.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2014 Saat 20:56
Ah hocam ahh ahh...

Vallahi kaçacak ülke arıyorum, kendimden geçtim, kızımın istikbali için istiyorum. Kaldıramıyorum bu laçkalığı. Sağlık deyince akan suların durması, hele hele bebekler ve çocuklar oldu mu 2 kere durması gerekirken bunları görünce kan beynime sıçrıyor, seratonin seviyem yerlere düşüyor.

Allah sizden razı olsun, İstanbul'un göbeğinde bir aşının nereden yapılacağını bileyen, sizden öğrendiğimi; koldan yapılması gerektiğini söylediğimde bile "1 yaşına kadar koldan aşı yapmıyoruz, kaslar buna uygun değil" gibi cevaplar aldığımız hemşirelere evladımızı emanet ediyoruz...

Dediğiniz gibi 1 ay sonra, koldan yapılacak, ancak; bu aşıyı bu sözde hemşireler yapmayı beceremeyecek anlaşıldı, kim yapabilir bu aşıyı hocam?

Bu arada İpek 6 ayını doldurdu, kilosu 7.05 KG, boyu 67.

Saygılarımla sevgili hocam.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2014 Saat 21:22
300gram eksigi kalmis, boyu 2cm fazlaya gecmis.

Eger koldan yaptiramazsaniz, bari "DERIN" adeleye; asiyi yaptirin, deri altina asiyi kacirmasinlar.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2014 Saat 21:47
Kilo konusunda giderek fark açılıyor maalesef. Bu ay sadece 250 gram almış.
Siz önemsemediğiniz sürece bende sıkıntı yapmıyorum hocam.

Baş çevresi 41 cm

Öğrenmek için soruyorum hocam: Hepatit aşısı neden en az 1 ay sonra yapıyoruz? Benim yapılmasına engel olmamdan dolayı mı yoksa başka bir özelliği mi mevcut?

Teşekkürler hocam

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2014 Saat 22:29
Bu tur asilarin; YA AYNI ANDA, yada en az 1 ay ARA ILE yapilmalari gerekir. Bu asilar; "humoral bagisiklikla" yani antikor yaparak calisan asilardir.
Bunlardan farkli olarak; BCG asisi; "hucresel bagisiklikla" calisir, yani Antikor yapmaz. Bu sebeple; BCG asisi ile diger asilar arasinda bir zaman farki olmasi gerekmez.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 17:57
Sevgili hocam,

Uzun zamandır Zymafluor arıyordum, Türkiyede malum yok, bende İtalyadan aldırdım. Henüz elime ulaşmadı.

Yazılarını arkadaşlarımla da paylaşınca onlarda damla olanından 2 kutu istemişti.

Arkadaşlarımız doktor kontrolüne gittiğinde Zymafluor kullanacaklarını söylediklerinde doktorları şu şekilde bilgi vermiş: 

"Zymafluor eski bir üründür, artık onun kullanımına gerek kalmadı çünkü 3 yaşına gelince dişler flor kaplatılıyor. Ayrıca içilerek kullanılan flor beyinde birikmeye sebep olduğu için Amerikada da yarar ve zararları tartışılıyor." demiş. 

Bu söylemlerden sonra arkadaşlar kullanmaktan vazgeçti.

Siz ABD de bulunduğunuz için hakikatı var mı yok mu bilirsiniz.

Saygılar hocam.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 21:06
1- Soylediklerinin tamami YALAN, bir sorsunlar bakalim, o "Flor kaplamanin" maliyeti ne kadarmis ve ne kadar sure koruyormus?
2- Fluor sadece; Kalsiyum molekullerine tutunarak sert bir "apatit" olusturuyor, beyinde birikmesi ancak onlar gibi "kemik kafalilarda" olabilir.
3- Amerikada tartisilan husus, bu sistemi henuz uygulayamayan fakir Eyaletlere, sistemin nasil uygulanacagi hakkinda.

Ilaci isteyen kullanir, istemeyen kullanmaz ve sonuclarina da KATLANIR...
Goruyorsunuz, nasilda ilac yayginlasacak diye korkuyorlar ve telasla desteksiz, mesnetsiz yalanlar soyluyorlar..
Isin en aci tarafi, Turk Saglik Bakanligi'da bu disci tayfasina inanmis ve ilacin ithalatini yasaklamistir.. Boyle devletin, boyle discileri olur..

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 21:36

"Zymafluor ?

Hocam oglum 3 yaşında ve ben bu ilacı kullanmadım ya da anımsayamıyorum şuan
Türkiyede benzeri varmı hangi amacla durumda kullanır?

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 21:55
Maalesef, hicbir benzeri bile Turkiye'de yok. Avrupa ulkelerinden getirteceksiniz...

Bir tek Turkiye'de yoktur, ithalati yasaklanmistir. Bizim saglik bakanligi cok uyanik(!)ya.... Hemen anlamis zararli oldugunu ve halki korumak(!) icin, ithalati yasaklamistir.. Avrupalilar aptal ya, onlar ne bilecekler...!! onlar kullaniyorlar.. Amerika da; durum daha kotu; onlar ICME SULARINA ilave ediyorlar..
Bizim disciler ve Saglik bakanligi su zavallilari da bir irsad eylese!!!

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 22:11

1- Soylediklerinin tamami YALAN, bir sorsunlar bakalim, o "Flor kaplamanin" maliyeti ne kadarmis ve ne kadar sure koruyormus?
2- Fluor sadece; Kalsiyum molekullerine tutunarak sert bir "apatit" olusturuyor, beyinde birikmesi ancak onlar gibi "kemik kafalilarda" olabilir.
3- Amerikada tartisilan husus, bu sistemi henuz uygulayamayan fakir Eyaletlere, sistemin nasil uygulanacagi hakkinda.

Ilaci isteyen kullanir, istemeyen kullanmaz ve sonuclarina da KATLANIR...
Goruyorsunuz, nasilda ilac yayginlasacak diye korkuyorlar ve telasla desteksiz, mesnetsiz yalanlar soyluyorlar..
Isin en aci tarafi, Turk Saglik Bakanligi'da bu disci tayfasina inanmis ve ilacin ithalatini yasaklamistir.. Boyle devletin, boyle discileri olur..

Hocam,

"apatit" hakkında birşeyler öğrenmeye çalıştım ancak tek anladığım bir mineral - kaya olduğu oldu. Apatit oluşmasının insan sağlığına etkisi nedir?

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2014 Saat 22:21
Dis minesinde, satihta cok ince, cok sert bir mineral (apatit) tabakasi olusuyor. Bu sayede dislerin curumesi onleniyor. Vucudumuzda, SADECE, Kalsiyum olan kemik ve dislerde Fluor birikimi olur. Bu sayede, kemikler de asiri saglam olur, kolay kolay kirilmazlar.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 21:42
Sevgili hocam,

İpek anne sütünü güç bela içtiği ve de az içtiği için eşim demir eksikliği olabilir diyerek kan testi yaptırmak istedi. Madem kızımız kan alınma sürecini yaşayacak, bari sadece bu demir için olmasın diyerek aşağıdaki testleri yaptırdık.

Kan sayımının olduğu sayfada sanırım yetişkinlere ait olan değerleri kullanmışlar. Sizin referans değerlerine bakma ihtiyacınız olmadığı için sorun olmayacaktır. Test sonuçlarını değerlendirmenizi rica ediyorum.

Bu arada laboratuvar serum tutuyor elinde, arzu edersek demir ve demir bağlamayı da yaptırabiliriz arzu ederseniz? 

Şuan vitamin olarak sadece muti-taps kullanıyor.

İpek 6,5aylık - 7.1 KG - 68 boy.

http://hizliresim.com/W61Av2">
http://hizliresim.com/bgJA78">
http://hizliresim.com/mr1jAR">

Saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 22:10
Her sey normal. Duzgun bir Laboratuvar. ama goruyorsunuz, "Akreditasyon" harici olan kisimda, hemen Eriskin Referans degerleri kullanilmis. Illaki, tepelerinde sopa olacak...

HGB, bu yasta: 10.5-13.0 g/dL araligindadir. Tahlildeki referanslar YANLISTIR.. LABORATUVARI IKAZ EDIN, BU TAHLILIDE, USTTEKILER GIBI ADAM GIBI VERSINLER.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 22:15
Sevgili hocam,

Bu kan değerlerinin referans aralıklarını nereden öğrenebiliriz. Hepsini teker teker size sormakta olmaz ki...
Formül testinde "eritrositler hafif hipokrom-mikrositer" demişler. Bunun anlamı nedir?
Folik asit üst sınırın üzerinde çıkmış, bir anlam ifade ediyor mu?
Ferritin düzeyini beğendiğinizi varsayarak, demir kullanmamıza gerek olmadığı anlamını çıkarıyorum?

Saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 00:24
   " Formül testinde "eritrositler hafif hipokrom-mikrositer" demişler. Bunun anlamı nedir? "

Ne niyete "yerseniz"!!! HGB:normal sinirlar icinde oldugundan, bunlarin bir kiymet-i harbiyeleri yoktur.
Kesinlikle Demir gerekmiyor. Bunun icin tek basina; "HGB" degeri yeterlidir.
Bu kadar "kapsamli" testlerin yapilmasi, hep su gozu kor olasica; "Performans" yuzunden... Uc kurusluk cikar icin, kafalarinizi karistiriyorlar, bir suru gereksiz islemler yapiyorlar ve en sonunda da, ayip olmasin diye bir cuval ilac yazip, sizi postaliyorlar..

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 10:17
Sevgili hocam,

Bilgiler için teşekkürler.

Laboratuvar ile bu sabah görüştüm, "Hematoloji haricindeki testlere referans aralıklarını yaşa göre verirken, Hematolojidekileri neden yetişkin için veriyorsunuz?" diye sordum. "O değerleri baz almayın, doktorunuz size bilgi verir" dediler. Ben 6,5 Aylık kızıma uygun referans dengelerini istiyorum dedim. Bizde mevcut degil dediler. Kan almak için bebek Hemşiresi tutmuşlar, hakikaten de güzel kan aldı, kızımın ne eli morardı nede cok ağladı ama referans değerleri konusunda bu bilgisizlik hayret verici...

Yani; bu tahlilleri imzalayan / okuyan 4 tane mikrobiyoloji / Biyokimya hekimi var. Onların görevi değilde, gideceğim çocuk hekiminin mi görevi bunları bilmek???

Bu referans dengelerini forumda yaşa göre paylaşsanız cok faydalı olur hocam. Yoksa ordan burdan biz kendi imkanlarımız ile bulacaz, ne kadar doğru olursa oda...

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 19:02
ZATEN; Problem orada.... Cocuk doktorlari boyle bir durumun farkinda DEGILLERKI, Cocuk kan degerlerinin farkli oldugunu bilen DOKTOR YOK!!!
Birakin doktoru: Bilen, Universite yok, DEVLET (Saglik Bakanligi)yok!!!

Bunun en kesin cozumu: Laboratuvarlarin Kan sayimi degerleri yanina, Referans degerlerini HIC YAZMAMALARIDIR... O zaman, o doktorlar da; esssek gibi ogrenirler..

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 19:52
Sevgili hocam,

O eşşek şuan için biz; ebeveynleriz, doktor biliyorum dese bile atıyordur belki diyeceğiz. O yüzden bu referans değerlerini öğrenmemiz gerek.

Zahmet vereceğiz size ama bunları gösteren bir tablo - link bir kaynak paylaşın hocam lütfen.

Saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 22:42
Yazarlar bolumunde, benim, "Yeni doganin Kan degerleri" makalemi okuyun.
Oyle veya boyle; bu doktorlar, bunlari ogrenmek zorundalar..

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2015 Saat 12:35
Sevgili hocam,

İpek (6,5 aylık, 7.05kg) dün öğlen dolu dolu öksürmeye, tek gözde yaşarmaya başladı, gece sık sık uyandı, şuanda ateşlendi. Burun akıntısı yok ama tıkanıklık var. 

Daha evvel gittiğimiz doktorun kontrol muayenesi vardı tesadüf, ona az önce gittik. Bize Ventolin şurup ve netira monodoz göz damlası verdi. Ventolin'in astım için olduğunu bildiğim için doktoru tersledim, oda beni tersledi "çok okuma, tıp okusaydın madem okumayı seviyorsun" gibi sözler sarf etti. Elimden kaza çıkmadan muayenehaneden ayrıldık.

Bu cesareti size olan güvenimden alıyorum, yapmamız gereken nedir hocam?

Saygılarımla.
Sina

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2015 Saat 18:18
Grip geciriyor, Ventolin'i kasten, bronslari genisletsin, virusler daha kolay Akcigerlere insin diye veriyorlar. Ondan sonra da; bitmeyen "hiriltilarla" caniniza okuyorlar.. Yoksa son 9 seneden beri nasil oluyorda, Turkiye'de Astim salgini oldu saniyorsunuz!!!
Ister vIral, ister Bakteriel olsun. HER TURLU enfeksiyon'da Ventolin verilmesi, hastaligin asagilara inmesine, ve hiriltilarin baslamasina sebep olacaktir..

Griplerde, ayni Orta Kulak'da oldugu gibi, olusan odem sonucu "goz yasi kanallari" tikandiginda, goz yasi icerden degil, disariya akar... Ilaidin ile bu odemi cozdugunuzde, bu "Goz sulanmasi" da gecer. EGER< bu devrede, cocugun eli cok gozune giderde, kasirsa, mikrop kacirir, capaklanma olur, o zaman Netira'ya gerek olur...

Simdiki Turk Cocuk doktorlari "tip okuduklarini" saniyorlar ha!!!!
Bunlar, Tip filan okumadilar..... TIP DINLEDILER... Derste hocanin anlattiklari ile sinirli bilgiye sahip olduklarindan boyle salakca isler yapmalari da normaldir...

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2015 Saat 18:54
Sevgili hocam,

Ventolin'i eczaneden almaya tenezzül bile etmedim zaten. Eczaneden Cold Mix aldım muhtemelen verirsiniz diye ancak daha kullanmadım???

Tobrased kullanın diyeceksiniz sanıyordum, siz birşey demeden onu da kullanmamıştım. Tek gözde akıntı ve hafif çapaklanma mevcut.

Şuan burun akıntısı ve dol dolu öksürük bizi ve İpek'i yoruyor. Çünkü öksürünce uyanıyor, uyanınca da ağlıyor. Kısır döngü. Bu konuda ne yapabiliriz?

Saygılarımla
Sina

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2015 Saat 18:58
Yastigini yukseltin, odasi soguk olsun,
Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix'e devam.
Goz yasarmasi devam ediyorsa, Serum fiz yerine Iliadin baslayin(3 gun)..
Gozlerde; Capaklanma baslarsa, Tobrased veya Netira'yi verin.

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2015 Saat 19:16
Sevgili hocam,

İpek 6,5 aylık 7 KG, daha önce bal ve limon ile hiç tanışmadı. Bizde ne ölçüde vereceğimizi bilmiyoruz...

Odası 23,5 derece, nem oranı %35.

Ateşe müdahale etmiyoruz, ateş ile ilgili makalenizi de okudum. Ancak; ateşin bir üst sınırı var mı? Ne zaman ve ne ile müdahale etmemiz gerekir?

Yarın Dr. Mehmet Can için de randevu aldım, sizin vasıtanız ile geldiğimi de ileteceğim hocam.

Saygılarımla,
Sina

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2015 Saat 21:47
Limonlu bali, kucuk cocuklarda, "Limonata tarzinda' verebilirsiniz veya, onun yerine, Mandalina-portakal suyuda olabilir.
Atesin ust siniri YOK....
Mudahale, "sicak carpmalarinda"....
Odasi sicak, 18-20 arasi olsun.

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2015 Saat 02:32
Sevgili hocam,

Şuan TR saatiyle 2:25 am.

İpek uyumak için yalvarıyor ancak çok yoğun boğaz doluluğu, gıcıkvari bir durumu var; yutkunmaya çalıştıkça boğazındaki şeyi yutamıyor o yüzden de uyuyamıyor. Bu sebeple birkaç kez de kustu. Balgamdan dolayı sanırım...

Serum fiz ve Cold-Mix ten başka yaptığımız bir şey yok. Rahatlaması için yapabileceğimiz ne var hocam?

Saygılarımla,
Sina

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2015 Saat 21:34
Sicak su buhari tatbik edin... SAKIN oksuruk surubu vermeyin. Oksurugu kestiginiz anda, butun ifrazat, Akcigerlere iner.

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2015 Saat 23:28
Sevgili hocam,

Higrometre almıştım eve bir ara. Demin baktım da odanın nem oranı %39.
Buhar tatbik edemedik çok ağladığı için ama odanın nem oranını  arttırırsam gece uykusuna fayda edeceğini tahmin ettim? Odaya elektrikli çaydanlık koydum, işe yarar dimi hocam? 

Nem oranı %50 gibi olsa kafi midir?

Saygılarımla,
Sina

-------------
İpek hanım 1 yaşında, 8,3 KG, 78cm oldu. (25.06.15)

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2015 Saat 00:39
Hocam,

Aklımı kaçıracağım, 24 saattir uyku nedir unuttuk. Sürekli, ne yaparsak yapalım ağlıyor. Ne kucakta gezmek nede başka bir şey.

Bu geniz akıntısı, burun akıntısı ve öksürüğü bir süreliğine en azından durdurup uyumasını sağlamamız gerek. Uyku uyumadan da iyileşemez ki hocam böyle.

Ne yapacağımı şaşırdım.

Allah'ım dirayet ver...

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2015 Saat 01:28
ParaNox120 fitil yapin. Yataginin kenarina bir tabure ve onun ustune kaynar su kabini koyup, carsafla yatak ve taburenin ustunu ( cadir gibi)ortun, oyle kalsin. Su sogudunda, yenisini koyun.

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2015 Saat 20:30
Sevgili hocam,

Günde 1 kez kaka yapan İpek, grip ile beraber bunu günde 7 ye çıkardı...
ParaNox 120 yi henüz kullanmadık. Kullanmamızda sakınca var mı bu durumda?
Sadece anne sütü alıyor hastalık dolayısı ile.

Saygılarımla,
Sina

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2015 Saat 22:40
Artisini/eksisini hesaplayacaksiniz... Dogru fitil; gunluk kaka sayisini 1-2 arttirir, daha fazla degil.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 17:30
Sevgili hocam,

İpek 6,5 aylık, 6,85 KG.
5 gündür Akan-tıkanık burun , dolu dolu gıcıklı ifrazatlı öksürük var. Sesi kısıldı. Ateş yok. 

Sadece anne sütü içiyor.

Dr.Mehmet CAN'a gittik, hastalık başlangıcının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen HİÇ iyileşme olmazsa gelin demişti, dün gittik bricanyl şurup verdi. Günde 2 kez 1 ml kullanıyoruz. En fazla 3 gün kullanacaksınız diye de uyardı. Durum yukarıdaki gibi devam ediyor.

Yapılabilecek başka bir şey var mı? (Cold-Mix damlatıyoruz, S.F kullanıyoruz)

Saygılarımla,
Sina

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 21:20
SAKIN; Bricanyl'i vermeyin... Gerisi bildiginiz gibi.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 22:30
Sevgili hocam,

Şurubu zaten  toplam 3 kere vermiştik, vermeyi kestik hemen.
Serum fizyolojik kullanımı hakkında youtube da çeşitli videoları izledim ve kafam karıştı. Video daki kullanım biçimi doğru mu? 

Link: http://www.youtube.com/watch?v=NAiwltvbK3k - http://www.youtube.com/watch?v=NAiwltvbK3k

Saygılarımla,
Sina

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 06:38
Biraz insafsizca... Bir defa yaptiniz- yaptiniz; hele buyuk cocuklarin bu islemi bir daha yaptiracagini saniyorsaniz, aldaniyorsunuz.. Tabii, birde bir sise; hemen 2-3 kullanimda bitecek...

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 08:51
Sevgili hocam,

İpek iyileşmeye başladı yavaş yavaş, bu geceyi biraz daha rahat geçirdik Allah'a şükür.
Size de minnettarız.
İpek iyileşme sürecine girmişken benim günlerdir süren boğaz ağrım artık farenjite döndü. (Uykudan uyandıran cinste boğaz acıması, burun akıntısı, ateş yok). Benim İpek'i tekrar hasta etme ihtimalim var mı?

Saygılarımla,
Sina

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 18:08
Olabilir, aynada dilinize bir bakin, pembe ise, Viral demektir. Koku ve PAS varsa, antibiyotik gerekir.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 19:36
Sevgili hocam,

Dil pembe; Viral.
İpek risk altında mı bu durumda? Benim yapabileceğim ne var hızlı iyileşme için?

Saygılarımla,
Sina

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 22:41
Opme, kucagina alma, bulasmaz.
Hizli iyilesme icin, atesinizi cikarmaniz lazim. Sarip sarmalanin, sicak bir seyler icin, bir ter atabilirseniz, kisa surede duzelirsiniz.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 10:27
Sevgili hocam,

Gece ateşim dereceye bakılırsa 37,5 idi. Sanki içten ateşlendim. Terleme olmadı. Yüzüm boynum ateş gibiydi. Burun akıntım saydam dan yeşile döndü. Dilim halen pembe. Geçiyor mu yoksa dönüşüyor mu başka birşeye?

Saygılarımla,
Sina

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 21:02
Iyilesiyor. Kendini sicak tutmaya devam et...

Mesaj Tarihi: 29 Mar 2015 Saat 21:07
Sevgili hocam,

İpek aşağı yukarı 10 aylık.
Normalde kakasını tam olarak yapardı, en kötü ertesi gün 2.gün mutlaka yapardı.
Son 4-5 gündür kabızlık yaşıyor. Müdahale etmiyoruz ancak endişemiz de var rutini bozulduğu için. Epey ıkınıyor ama yapabildiği ancak parmak ucu kadar.

Yapmamız gereken nedir?

Saygılarımla,
Sina

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 04:06
Az veya kalorisi dusuk gida yedi ise olabilir.. Sut:en az 600ml olsun, biraz portakal, mandalina yedirin. Gene olmazsa, Duphalac; aksamlari 5ml icirin.

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 12:55
Sevgili Hocam,

İpek halen anne sütü alıyor, inek sütü ile direkt tanışıklığı olmadı. Yoğurt - peynir ile inek sütünden üretilmiş şeyleri tüketiyor sadece. Onun haricinde gün içinde çeşitli bizim de yediğimiz gıdalardan alıyor.

Portakal ve mandalinayı deneyeceğiz.

Saygılar,
Sina

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 18:58
Yogurt, peynir, "Hamur isi" gidami??? Onlari alabiliyorsa, sutu de icer!!

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2015 Saat 21:34
Sevgili hocam,

Talihsiz bir durum yaşadık pazar günü.
İpek'in koluna çay döküldü. Hemen silverdin sürdük. 
Ertesi gün resimdeki gibi bir hal aldı ve az önce de patladı su torbası.

Hızlı ve etkin düzelme için ne yapabiliriz?

Saygılar,
Sina

http://hizliresim.com/mGBRP0">

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2015 Saat 22:05
Patladi ve su bosaldi ise, ELLEMEYIN, ustune "Furacin" pomat surup, 2-3 kat gazli bez ile sarin. O deri, alttaki dokuya yapisacak ve hizli bir sekilde saglam deri olusmasina sebep olacaktir. Mikrop kaptirmayin, kizariklik olursa, o derinin alinmasi icap eder ve duzelme suresi uzar. Her iki durumda da; Furacin kullanin.

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2015 Saat 20:51
Sevgili hocam,

İpek hanım artık 1 yaşında. Aşıları ve rutin kontrolleri için Dr. Mehmet Can'a gidiyoruz. Muayene esnasında vajinada kapanma tespit etti ve bizim bez değiştirme sırasında el ile o bölgeyi gerdirerek hafif hafif açılmasını sağlamamızı tavsiye etti, korkacak bir şey yok dedi. Ancak eşim epey endişeli, yeteri kadar gergin yapamadığı için daha kötüye gidebilir diyor.

Sizin tavsiyeniz nedir?

Saygılar,
Sina GÜRAN

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2015 Saat 00:04
SAKIN ellemeyin, cocugun canini bir defa yakarsaniz, bir daha degil ellemek, bakamazsiniz bile!!
Sadece, gunde 3x1 Estriol krem surun, 1 hafta kullanin, 1 hafta ara verin. Sakin ellemeyin.

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2015 Saat 15:02
Sevgili hocam,

İpek'in göz akı kırmızı, hafif çapaklı ve kaşıntılı. Tobrased başladık ama dozunu 4x1 (5 gün) olarak mı yapacağız yoksa farklı bir uygulama mı olacak?

Göz kanalı kapalı ise ağladığında gözyaşının gelmemesinden anlaşılır mı? (Merak ettiğim için soruyorum)

İpek 1 yaşını geçti ve hafif şaşılık devam ediyor. Göz için bir hekim tavsiye edebilir misiniz?

Saygılar,
Sina GÜRAN

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2015 Saat 09:52
1- Tobrased, evet, o sekilde kullanilacak.
2- Goz yasi kanali ile, gozden buruna giden "kanal"( Naso-lacrimal kanal) farkli olusumlardir. Nasolakrimal kanal kapali oldugu halde, goz yasi akar. .
3- Sasilik farkedildiginde, her yasta gosterilir.. Miyop-Hipermetrop icin, gozluk takabilecek yas beklenir.

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2015 Saat 18:14

1- Tobrased, evet, o sekilde kullanilacak.
2- Goz yasi kanali ile, gozden buruna giden "kanal"( Naso-lacrimal kanal) farkli olusumlardir. Nasolakrimal kanal kapali oldugu halde, goz yasi akar. .
3- Sasilik farkedildiginde, her yasta gosterilir.. Miyop-Hipermetrop icin, gozluk takabilecek yas beklenir.

Bilgiler için teşekkürler hocam.

Göz için hekim ismi vermenizi rica edebilir miyim?

Saygılar.

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2015 Saat 10:38
Altunizade; Goz Hastanesi.. Hangi hekim olursa..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat