boncuk-Acilll-
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45955
Tarih: 08 Ara 2025 Saat 15:01
Konu: boncuk-Acilll-
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: boncuk-Acilll-
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2014 Saat 13:02
|
Merhaba kadir bey kızım 3 yaşında küçük şeffaf boncuk yuttu ne yapmalıyım lütfen acil bir yol gösterin
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2014 Saat 19:08
|
Hicbir sey yapmayin... Kaka ile cikar.
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2014 Saat 10:37
kadir bey boncuğu yuttuktan 2 saat sonra 1 defa 4 saat sonrada 1 defa olmak üzere toplam 2 defa kakasını yaptı afedersininiz klozete yaptığı için göremedim çıkmışmıdır
aksilikler üstüste geldi dün göz altını göz altı torbası kısmını masaya çarptı morardı ve şişti hemen buz tuttuk ama yine de morardı ve hala mor ara arada ağırıyor diyor ne yapmamı tavsiye edersiniz? görme ile ilgili bir problem oluşturur mu yani gözüne bir zararı olur mu
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2014 Saat 18:37
|
Goz cevresindeki kemikler gozu korur.. Tehlike, bu kemiklere temas etmeden dogrudan goze gelen darbelerdir.. Gozde bir "zarar" olsa, goz akinda kanama olur. Varsa, Goz doktoruna gidin.
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2014 Saat 09:45
|
göz kenarındaki kemik çarpmış gözüküyor o morluk baya dağıldı göz altı kırmızlaştı baya, göz akında herhangi bir kanama yada kırmızılık yok.
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 04:11
|
Merhaba kadir bey. Kızım 36 aylık. Boncuk yutma hadisesinin üzerinden 10 gün geçti. Yuttuğu günü ve ertesi günü olmak üzere 3-4 defa kakasını yaptı, boncuk çıkıp çıkmadığını anlayamadık. 3 gündür sürekli ateşli iştahı yok. Sadece su ve ılık bir kaç yudum süt içiyor çok azda bu 3 gün içinde çikolata sürülmüş ekmek yedi. Bu 3 gün içinde sürekli ateş ve burun tıkanıklığı var. Burnuna illadin ve okyanus suyu kulanmama rağmen zor nefes alıyor uyurken horluyor 3-4 defada kustu. Kadir bey boncukla alakali olabilir mi? Burun akıntısı yok sadece burnu tıkanıyor ve sürekli ateşli enfeksiyon kapmış olabilir mi? Bu zaman zarfında kongest, calpol ve iburamin cold isimli şurupları kullandık kullanmaya devam edelim mi ne tavsiye edersiniz? Dudakları da çok kuruyor ve tabi ağzıda...
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 05:51
Grip baslamis, boncuk ile alakali degil.
" -Bu zaman zarfında kongest, calpol ve iburamin cold isimli şurupları kullandık"
Iyi halt ettiniz... Ben size o kadar zamandan beri anlatiyorum...
Kongest ve benzerleri ve sonu:"-Cold" ile biten ilaclari ASLA kullanmayin. Bu konuyu eski maillerden okumadan sual sormayin.
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 08:35
|
Ne deseniz haklısınız hocam. Çalıştığım için bir an önce iyileşsin diye yapıyoruz bu defada kaş yapayım derken göz çıkarıyoruz. O ilaçları hiç vermiycem. Burnu ileri derecede tıkalı okyanus sutu, cldmix kullanıcam, illadin de kullanalım mı? Ballı limon vereyim başka vermemi istediğiniz bir şey var mı? İltahsızlık, burun tıkanıklığı nefes zır alıyor ve halsizlik çok fazla. Değişik bir grip geçiriyor. Çünki burun akıntısı hiç yok..
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 17:54
|
Kadir bey ben böyle tıkanıklık görmedim nefes almakta zorlanıyor cold mix ve okyanus suyu kullanıyorum yarım saat sonra nefes almakta zorlanıyor dudakları kupkuru çatladı ve yara oldu. Burun akıntısı da yok sadece anlayınca hafif akıyor burun tıkanıklığı nedeniyle uyuyamıyor da ağrılarıda oluyor dün geceden beri sizin mesajınızınn Üzerine şurupta vermiyoruz dün den beri su dışında hiçbir şey ağzına vurmuyor napcağımı bilemiyorum
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 19:05
|
Merak etmeyin, burundan nefes alamazsa, agizdan nefes almasini ogrenir... SAKIN, Turk doktorlarinin verdigi hicbir surubu kullanmayin...
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 19:07
|
Hocam ishal de başladı dudakları yara olduğu için yaklaşık 3 saattir suda,içmiyor
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 19:11
|
Siz ara ara teklif edin, ihtiyaci varsa icer.. Tek basina ishalde su kaybi olmaz... Ishal+Kusma beraber olmasi SARTTIR...
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 01:03
|
Kusma günde 1 kere şeklinde oluyor o da sanki balgam var yoğun bir şekilde ondan kaynaklanıyor sanki. Hocam horluyor burundan çok fazla ses çıkıyor haliyle yarım saatte bir uyanıtor ağlıyor okyanus suyu ve cold mix fayda vermiyor sanki şaşırdık kaldık ilk defa bu derece tıkanıklık var, ağzıda açık durmasına rağmen hırıltılı nefes alıp veriyor
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 02:39
Su kaybi olmadi, olmayacak...
Grip geciriyor; 2-3 hafta surecek.. Grip ve ishal/kusma beraber olmasi: "Domuz Gribi" lehinedir, bunun da tedavisi yoktur. Antibiyotik alanlarda dahada agir seyreder..Sadece: Serum Fiz. Limonlu bal ve ColdMix kullanin.
Eski mailleri okuyun...
|
|