Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

mama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4596
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 15:39

Konu: mama
Mesajı Yazan: mehtan
Konu: mama
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2008 Saat 23:27
 Merhaba Benal Hanım,
 Oğlum 5 ay 12 günlük ,3 aylıkkenden beri doktor tavsiyesiyle günde iki kez anne sütüyle mama alıyor.Ek gıdaya başladık dört gün oldu.Elma püresi verdim.Yoğurt vereceğim.Kahvaltılık tahıllı yulaflı pirinçli kutu kaşık mamaları var bunları ver dedi doktor kahvaltıda.Mama verdiğim için mi acaba,yoksa bunlar yerine kahvaltıda peynir,yumurta mı vermeliyim.Yani kutu mamalarını mı tercih etmeliyim?
  Sebze çorbası vermelimiyim şimdi?
 Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2008 Saat 10:13
Merhaba...
Ek gıdalara başlanırken mutlaka uyulması gereken bir çizelge yoktur. Doktorunuz sizi yönlendirecektir. Sanırım bir süre sonra istediğiniz gibi kahvaltı da hazırlamanızı önerir. Normalde başlanabilir ama belki bir düşüncesi vardır. Hatta isterseniz başlayıp başlayamacağınızı kendisine sorun. Sebze çorbası için de aynı. Sevgiler...

Mesajı Yazan: mehtan
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2008 Saat 13:37
 Tekrar merhaba Benal Hanım,
Sorumda karton kutularda mi... markanın tahıllı,pirinç unlu kahvaltılıkları sizce olur mu,yoksa doğal şeyleri vermem mi olur demişitim ama kutu kahvaltılıklar için bir şey yazmamışsınız.kahvaltıya geçilir demişsiniz ama galiba normal kahvaltı için.
 Ne yapmalıyım,normal kahvaltı mı yoksa kahvaltılık kutu kaşık mamasımı vermeliyim.
  Sevgilerimle....

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2008 Saat 23:30
Merhaba...
Her ikisi de uygulanabilir. Bu nedenle  kararı doktorunuz versin diyorum. Zira o çocuğunuzu takip edecek. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat