süt allerjisi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46002
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 20:55
Konu: süt allerjisi
Mesajı Yazan: selcen
Konu: süt allerjisi
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2014 Saat 19:42
Hocam benim kızım 4 aylik, koligi var. Ilk ayinda doktor allerji yapabilir diye bana sut ve süt urunlerini yasakladi. Ama kızımda hic degisiklik olmadi. 3.aykikken sordum tuketmememi soyledi. 4.ayimizi gectik. Hala kolik ve gaz sancisi çekiyoruz. Ben hala sut ve süt ürünü tuketmiyorum. Sizce ne yapmaliyim, geçen hafta yine sordum mirin kirin etti. Ben de 1 bardak ayran içtim. Bebeğimde bir farlilik olmadi. Size sormak istedim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2014 Saat 22:06
1- SAKIN; O "turk yapimi" yalana inanmayin... Baska bir halt bildikleri yok, varsa-yoksa, "SUT DUSMANLIGI"...
2- Keriz olan doktorlar, "Bebek sancilarinin" sebebini bilmezler.
Bebeginiz YA COK YIYOR: Kilosu: 6.4kg dan fazladir, YADA: Hala gazini iyi cikaramiyorsunuzdur.. Bu durumdada; Hickirik ve alttan yellenme cok artmistir.
Istediginiz gidayi; tuketin, yiyin, icin ve bu; turk yapimi yalana SAKIN inanmayin...
O salak doktora bir sorun,,Bu dedIgi konuyu yazan bir KITAP GOSTERSIN....tabii eger, hic bir "TIBBI KITABI" OLDU ISE..
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2014 Saat 22:41
Tesekkur ederim hocam için rahatladı gerçekten. Peki bebeklerin kac aya kadar gazini biz cikaririz, benim kızım daha dönmüyor: )
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2014 Saat 22:48
Zaten; bebek gazinin sebebi; HAREKETSIZLIKTIR... Donmeye basladiktan 2-3 hafta sonra duzelir..
AYNI SEBEPLE: Ameliyat sonrasi koca insanlari kaldirip, YURUTUYORLAR... Yurumeyenlerde, KESIN, gaz oluyor... O geri-zekali doktorlar boyle hastalara da o SARLATAN ILACLARINI (Sab-Simplex, Grip Water gibi)verseler ya!!!
Eskilerin bebek gazini hic bilmemelerinin sebebi; O zamanlarda, bebeklerin BESIK ve SALINCAK ta yatirilmalarindan oturudur... Devamli hareket halinde olduklarindan, o zamanki bebeklerin gazi olmuyordu.. Ne zamanki bebekler; "SABIT YATAKLAR"a yatirilmaya baslandi, bebeklerde gaz da basladi..
Bunlari Turk Cocuk doktorlari dusunemezler... Illede ilac yazip, komisyon alacaklar..
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2014 Saat 22:57
Hocam son bi sorum olacak, kızım sirt üstü yada yan yattığı yattığı zaman kolları ile kendini sürekli uyandiriyor, sadece yuzustu yattığı zaman rahat uyuyor. Yüzüstü yatirmamizin bir sakıncası var mı?
|
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2014 Saat 05:35
Hayir, YOKTUR... Siz hic tabiatta, "sirtustu" yatan tek bir tane canli gordunuzmu???
Ani cocuk olumlerinin yatis sekli ile HICBIR alakasi yoktur.. Ani bebek olumu, "Asiri sicak tutulma" nedeni ile olur.
|
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2014 Saat 07:30
Bizi aydinlattiginiz için çok Tesekkur ederiz hocam iyi ki varsınız
|
|