yüzde çizik ve yara izi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46061
Tarih: 08 May 2025 Saat 04:21
Konu: yüzde çizik ve yara izi
Mesajı Yazan: fundagc
Konu: yüzde çizik ve yara izi
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 14:12
Doktor bey, 19 aylık bebeğim 1 ay önce yüzünü çizdirmişti. (burnunun üst hizasından başlayıp dudak hizasına kadar). o günden beri bepantol merhem ve ara ara da kantaron yağı sürüyorum. 1 haftadır da contractubex sürmeye başladım iz kalmasın diye. Uyurken müsaade ettiği kadar masaj yapmaya çalışıyorum. Masaj yaparken ince bir çizgi olarak o kısmı hissediyorum. Ama gülerken orası içine çöküyor (gamze gibi). Dışarıdan hafif kırmızı - kahverengi bir çizgi gibi görünüyor. Belli belirsiz küçük bir çizgi var. Herhangi bir göçük yada kabarıklık yok. İz kalmaması için ne yapabilirim? Cilt dr.una yada estetik cerrahi uzmanına göstermeli miyim?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 19:09
EGER: cizik hatti, "derm tabakasinin" altina kadar indi ise, iz kalacaktir. Kanama oldu ise, derin ve iz kalacak demektir. AMA merak etmeyin, o cizgi zamanla belirginligini kaybedecek.. Kullandiginiz Kremlerin hicbirinin bir faydasi olmayacak.. 2-3 sene guneste yanma ve kisin sonme sonucu azalacak...
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 00:22
Teşekkürler Hocam..Peki mimik yaptığında, gülerken-ağlarken gibi, o bölgenin içe çökmesi de azalır ya da geçer mi zamanla?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 17:09
Evet, o kadar azalacakki, sadece siz farkedebileceksiniz..
Bu sebeple, boyle tehlikeli cisimlerin oldugu ortamlara cocuklari salmayin. Tedbir alin.. Unutmayin, bu Asirda bile;hala herseyin tedavisi yok...
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 18:17
İlginize çok teşekkür ederim Hocam. Aslında farklı bir ortamda ve ya yalnız değildi ama bir anda olmuş. Ne çizdi onu bile anlayamadık. Ama haklısınız keşke hiç olmasa..
|
|