ateş ve öksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46109
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 08:51
Konu: ateş ve öksürük
Mesajı Yazan: nisansu
Konu: ateş ve öksürük
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2014 Saat 06:31
Merhaba hocam 13 aylık oğlum hicbirseyi yokken dun sabah ilk defa düdük sesli şekilde okşürmeye başladı ve akşamına ateşi çıkmaya başladı pedifen şurup verdim 5 saat sonra ateş tekrar yükseldi ve öksürüğü çoğaldı ve sesi dahada çok düdük gibi olmaya başladı doktora götürücem ama biliyorum ki antibiyotik verecek bu durumda iken antibiyotik vermeliyim ne yapmam lazım hocam?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2014 Saat 18:00
SADECE: yarim ampul; Decort, I.M. vurdurun yeterli olur.. SAKIN; Antibiyotik vermeyin, hepsi virutiktir. Bakteriel olani, 5'li Karma asilar icindeki "ActHIB asisi" sayesinde gorulmemektedir..
Baska hicbir tedaviyi uygulamayin... Sadece: Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix kullanin. Eski mailleri okuyun...
|
Mesajı Yazan: semuna
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2014 Saat 23:12
Hocam meraba arkadasım doktora götürmüş ben suan kendisinin yerine yazıyorum.decort degılde prednal vermıs 3/4 sizin maılınızı gormemiş. Havlar tarzda okusurugu var. Prednol yaptırmış bıraz öksürüğü açılmış . Dr ab vermıs ama kullanmıyor. Prednolu da öksürüğü kesılene kadar yaptır demiş. 5 kere falan. Ama bir kere yaptır dedim. Sımdı hocam decort yapturmalımı prednol yaptırması yanlış mı oldu. Bundan sonra ne yapmalıyız teşekkürler .
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 05:35
Prednol etkisi, cok kisadir. Yarin aksam gene hastanelik olacak... Anladinizmi niye 48 saat etkili Decort'u yapmiyorlar!!!
Insafsiz, birde yedigi halti biliyor, 5 defa yaptir demis... Assagilik herif... Hemen Decort'u yarim ampul yaptirin.
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 19:20
Hocam sımsi hastaneye götürdük decortyapturnaya recetesix yapmıyorlar . Muayene ettirdik ciğeri intihaplanmış dedi. Kan testi ve akciğer filmi çekilin dedi. Biz yaptırmadık napalım hocam prednolu vurduralımmu tekrar . Tek basına decortyapturnaya tedavi olmaz denildi.
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 19:50
Hocam birde ilk doktor elle kontrol ettiğinde dalagında büyüme var bi lan testi yaptıralım Akdeniz anemisi için dedi.ne yapalım hocam prednolu tekrar vurdurmak zorunda kaldık
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 21:34
Sakin, o sahtekarin hicbir dedigine inanmayin... Sahtekar, resmen "zarf atiyor"...
Cocuk anemik gorunuyor ise, once bir "Kan sayimi" yapilir...
Niye; Decort'u yaptirmadiniz??? Prednol. 20 dakikada etkisini kaybeder.
Belliki size abone etmek istiyor... Artik hergun oradasiniz.. Hergun bir hastalik uyduracak.
Siz, benim ismimi verin ve yaptiginin sahtekarlik oldugunu soyleyin..
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 21:40
Hocam bugün kan testi yapıldı. Başka bi Doktıra götürdük decort yapılmadığı ıcın kötü olmuş ciğerleri dolmuş dedi. Decort yapıldı ve havada verdi. Zatürreye çevirmiş virutük dedi.ciğerleri cok dolmuş. Bugün 3. Gün ateş yok 2 gündür .decorta 3 gün devam etcez ciğerleri böyle olduğu ıcın birde 3 gün novosef verdi iğne. Kan restini yolluyum bır değerlendirir mısınız hocam.
http://hizliresim.com/B9k4MV">
http://hizliresim.com/Z10JVg">
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 23:02
Al birini, vur otekine......
CRP: 2.3 (cok dusuk)
WBC: 10.80 (cok dusuk)Hadise: Viraldir, ve bu keriz hala Antibiyotik verme sevdasinda...
Bu hastalik, ASLA cigerlere inmez, salak salak konusmasin...
Decort; TEK DOZ yeterlidir, SAKIN baska Decort yaptirmayin... Allah askina, sizin oralarda, akli basinda adam gibi bir tane bile doktor yokmu!!
SADECE; benim anlattiklarimi uygulayin, kimsenin lafina kanmayin.
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 23:06
Hocam antıbiyotik vermedi novosef ab mi.hocam ama ciğerlerinden gelen ses ne steroskopla dınleyınce iki ayrı Dr da ciğerlerinin dolu olduğunu söyledi. Acaba teshiş mi yanlış olabılır .eğer gercekten ciğerleri doluysa o zaman ne verıyırsunuz hocam
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 23:18
Novosef, Antibiyotiktir. Hemde, Menejit tedavi edebilecek kadar kuvvetli bir antibiyotiktir.
Cocugun cigerleri dolu olsa, solunum sayisi; dakikada 40'in cok ustunde olurdu.. Salliyorlar.
Ayricada, madem cocugun cigerleri dolu.... NASIL OLUYORDA, CRP ve WBC dusuk cikabiliyor???
Ya cok cahiller, yada SAHTEKARIN onde gidenleri... Bunlari yuzlerine vurun, hic cekinmeyin..
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 23:37
Hocam şimdi bunlar yanlış tedavi ediyorlar bunların verdiği teşhise de guvenmıyorum . O zaman.hocam öksürük ara atsa gelıyor ve boğulur gibi oluyor . Hastanede hava verirken de öksürük nöbeti geldi morarır gibş oldu. Dekortu 1 de yaptırdım. Dekorttan ne kadar sure sonra düzelmesi lazım.Aksam 7 gibi de öksürük nöbeti 1 dakika boyunca kesintisiz oksurdu. Şimdilik uyuyor . Eğer bu geceyi rahat geçirirse teşhis doğru . Gercekten krup. Dekort yaptırmıyorum bırdaha zaten. Ama bunların ciğerlerinden duydukları neki acaba bronsları mı daraldı. Ateş yok yada cocuk bronsiyolıt mi olduysa bunlar. Ciğerde bisey duydular.eger gecede kötü geçerse başka bişey e gerek varmı.şimdiden cok teşekkürler hocam
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 06:03
Bundan sonrasi, siradan, basit bir Grip gibi seyredecek..
Lutfen eski mailleri ve makaleleri okuyun, bu konu cok uzadi..
|
|