ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46121
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 22:30
Konu: ateş
Mesajı Yazan: imrann
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2014 Saat 22:26
|
iyi akşamlar hocam benim sorum 3 yaşındaki oğlum sık sık ateşleniyor çok rahatsız olmadığı sürece düşürmüyoruz mesela şu anda 39.1 ve uyuyor . Arkadaşım ( 30 yaşında) kalp romatizması doktoru küçükken çok mu ateşlenirdin diye sormuş yani ateşin ilerde böyle sorunlar yaratması mümkünmü
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 05:11
Yok canim, o doktorun bir sey bildigi yok, sadece; "Bulanik golde balik avliyor"...
Kalp romatizmasini yapan; ATES DEGILDIR... Streptokok enfeksiyonlarina karsi vucudun urettigi bagisiklik maddelerinin, Streptokok zannederek, Kalp zarlarina hucum ederek, zarar vermesidir..
Ayrica da; her Streptokok bu mekanizmayi calistirmaz... "Kardiyojenik tipte Streptokok" olmasi sarttir...
30 yasindan sonra, Kalp Romatizmasi olunmaz... Ancak, 15 -20 yaslarda oldu ise, o baska... Daha evvel, "Kalp Romatizmasi" ile ilgili bir sikayeti olmadi ise, hemen o doktordan KACSIN...
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 18:46
Goruyorsunuz, KITAP okumadan, sadece; "dersde not tutarak" yapilan Tip egitimi ne sonuclar doguruyor... Ne demekmis: " diye öğrettiler " !!! Hic Kitap okumamismi??
O arkadasiniza,
Nelson'un Pediatri kitabini
Red Book'u
Sodeman&Sodeman'in Pathophysiology kitaplarini okumasini tavsiye ederim.. SAKIN; Turk hocalara itimat etmesin, guvenmesin...
Su andaki Turkiye'deki "Tip Drami" nin sebebi bu aptal, beceriksiz ve muhteris Prof.lardir...
|
Mesajı Yazan: tugbaderin
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 15:03
hocaw bu kitaplar hep ingilizcewi.türkçe çevirisi varwı.bu kitapları okuwak için doktor olwaya gerek yok sanırıw.zira artık şart oldu biz annelere
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2014 Saat 02:28
Bir Tip kitabinin, Tukce'ye cevirisi demek; en az 10 sene geriden gelmek demektir. Yazari YABANCI olan, Turkce'ye tam cevirisi yapilmis olanlarda hic yoktan iyidir.
Ben her 4 senede bir Nelson'un Pediatri kitabini alirim, ama benim esas bilgilerim, takip ettigim, 4'u "kagit baski " olan, 12 den fazla mecmuadan gelir.
Doktorlar; okumuyorlar.. Mecburen sizler okuyacaksiniz...Yoksa, cok kaziklar yemeniz bir tarafa, cocugunuzun basina bir is bile gelebilir.
|
|