Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46128
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 15:48

Konu: Öksürük
Mesajı Yazan: denizbartu
Konu: Öksürük
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 10:03
Merhaba, 
81cm boyu, 10,5 kg çıplak kilosu ve 47 cm baş çevresi olan 12 ay 1 haftalık oğlum var. Dünden beri balgamlı öksürüğü var ancak balgam çıkarmıyor. Ateşi yok, burun akıntısı tıkanıklığı yok, iştahsızlığı yok, uykusunda sorun yok, dilinde pas yada ağız kokusuda yok sadece huzurluk var ağlıyor ve kucak istiyor.  Daha önceki maillerinizde belirttiğiniz üzere limon ve bal veriyorum. Sabah portakal suyuna 1 kaşık bal ekleyerekte verdim. 5 gün önce 12 ay aşıları yapıldı bununla bir bağlantısı varmıdır bilmiyorum ancak endişeliyim bu konuda bize önerebileceğiniz birşey varmı yada bir tahlil yaptırmalı yada doktora götürmelimiyiz. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 10:17
Hafif bir burun tıkanıklığı az önce başladı serum fizyolojik kullandım. Bu arada anne sütünü 9 aylıkken bıraktı yazılarınızı okuyarak kutu süte başladık. Süt ve süt ürünlerini günde 1 litreye yakın tüketiyor. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2014 Saat 18:31
7cm boy, 700gram agirlik fazlalari var. Sute devam, ama etinide yesin...
Grip basliyor, asi ile bir ilgisi yok. Ilk sayfadaki Asi ile ilgili yaziyi okuyun.
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 09:11
Merhaba yeniden hocam,

Grip için söylediklerinizi harfiyen uyguluyorum bugün grip olduğu dahada belirginleşti. Gece neredeyse hiç uyumadık. Hocam ısrarla bizden sağlık ocağı kan testi istiyor bense sağlıklı bir bebeğe kan testi yapılmasına karşı çıkarak yaptırmıyorum. 7. Ayından bugüne kadar düzenli olarak hergün 50-60 gr kırmızı eti çorbalarıyla karıştırarak veriyorum ve düzenli hergün 100 gr yakın mevsime göre meyve salatası veriyorum. Sağlık ocağının verdiği demir ilacınıda sizin yazılarınızı okuduğumdan vermedim bugüne kadar vermekte istemiyorum açıkçası.  Çok gerekli olmadıkça ilaç kullanımı desteklemiyorum ne kendim kullanıyorum nede oğluma vermek istemiyorum. Hastanelerede gitmiyorum çünkü sağlık için değil ticari amaçlı olduklarını düşünüyorum. Size 2 sorum olacak cevaplarsanız memnun olacağım.
1- Kansızlık olduğunu anlayabileceğim net bir belirti varmıdır, yoksa kan testini yaptırmalımıyız. 
2- Oğlum alkış, el sallama yada el kol hareketlerini hiç yapmıyor. Otistik olabilir dediler ama ben çok araştırdım yazılarınızıda okudum böyle olmadığını düşünüyorum. İsmine seslenince bakıyor çok güleryüzlü bir çocuk oyunlar oynuyoruz, Cee yaptığımda gülüyor. Geliyor geliyor dediğimde koşup gülüyor gerçekten otistik olabilirmi hocam bu konuda beni aydınlatırmısınız. 

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 18:43
1- Gozunuze SOLUK gorunur..
2- Bir sorun bakalim, cocuklarin yaslarina gore; "Kan degerlerinin" farkli oldugunu biliyorlarmi imis...
3- AKP gelene kadar boyle bir uygulama yokken, simdi; bunu kim k.c.ndan uydurmus...
4- Otizm ile alakasi yok, onlarin maksadi, sizi abone etmek... SAHTEKAR olduklarini soyleyin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat