Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HAVUZA KARŞI AŞI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46141
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 15:27

Konu: HAVUZA KARŞI AŞI
Mesajı Yazan: FİLİZA
Konu: HAVUZA KARŞI AŞI
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 07:25
Sayın hocam,

Kızımı haftada 2 kere havuza götürüyorum. 2008 tarihinde dünyaya geldi ve bu yıl ilkokula başladı. Tüm aşıları tamam. Buna rağmen korkuyorum. 1 -Sarılık yada başka bulaşıcı hastalıklara karşı kızımı nasıl koruya bilirim. Aynı havuza yetişkin kadın ve erkeklerde giriyor. Yetkililer bakımı yapılıyor diyor.
2- Aşı tekrarı yapsak koruyuculuğu olur mu?

öNERİNİZ VAR MI HOCAM

Saygılarımla,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 18:38
1- Havuzdan hastalikmi bulasiyormus??? Hangisi bulasmis simdiye kadar???
2- Yazin gittiginiz; Tatil koyunde de bu "tedbirleri" almayi dusunuyormusunuz???
3- Tatil koylerine gelen: Rus, Alman, V.S. ulkelerden gelenleride asilatmayi dusunuyormusunuz???

Mesajı Yazan: FİLİZA
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 17:31

Hocam yaz okuluna gittiğimizde ateşle birlikte göz enfeksiyonu ve bogaz enfeksiyonu geçirdi kızım. Goz ve çocuk doktoru havuzdan geçmiştir dedi. Sarılı ve mantarla ilgili ise internet sayfalarında dolaşan yazıları biliyorum. Bizzat tanık olduğum bir durum yok.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 22:25
O Goz ve Bogaz enfeksiyonlari diger cocuklardan veya Havlulardan bulasiyor... Ayricada bunlarin hicbirinin ASISI YOK!!! O Cocuk ve Goz doktoruna sorun bakalim bu hastaliklarin bir asisi varmi imis???

Sarilik: Hepatit-A virusu bulasabilmesi icin, Hepatit-A hastasi bir baska cocugun havuzun icine, (kibarcasini soyleyeyim)kaka yapmasi ve sizin cocugun, fazla miktarlarda havuz suyunu yutmasi ile olabilir.
Mantar: Havlu, terlik ve ciplak ayakla banyo zeminine basmakla olur... Sudan bulasmaz...

Ayricda, NIYE SADECE OKUL HAVUZLARI TEHLIKELI DE, TATIL KOYLERINDEKI HAVUZLAR DEGIL???? Soyledikleri aptalca onerileri: Elin;Alman, Rus, Ingiliz vs Turist cocuklarina da uygulasalar ya!!! Aptal bunlar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat