Kan değeri çok düşük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46148
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 17:18
Konu: Kan değeri çok düşük
Mesajı Yazan: ömer mirza
Konu: Kan değeri çok düşük
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 16:17
Kadir hocam merhaba 13 aylık oğlum için bugün kontrol amaçlı tahlil yaptırdık kan değeri çok düşük çok fazla süt içiyor haftada 5 kg sütü bitiriyoruz ama sadece uyuturken veriyorum herşeyi yer haftada en az bir kere balık yeriz oda severek yiyor.Kan değeri düşüklüğü ne gibi sonuçlar doğurur oğlum yaşıtlarına göre çok sakin nasıl anlatsam diğer çocuklar nerde yaramazlık yapsam diye bakar oda koyduğum yerde kalır poposunun üstünde sürtünüyor şuan kuzeni var 1gün ara ile doğdular o gelir hiç ilgilenmez kendi kendine oturur etrafna bakar dikkatlice bu durumu normalmidir bilemiyorum.kan değerini yükseltmek için ne yapmamız gerekir.
Gözündede kayma var demiştim siz ikinci bir doktordan fikir alın demiştiniz bugün doktor baktı bazı çocuklarda 2 yaşına kadar kayma olur kendinden geçer,bazılarında da bozukluğa bağlı kaymalar olur dedi damla verdi 3 gün kullan ateş yapabilir dedi 4.gün tekrar gideceğiz o zaman karar verecek bozukluk olup olmadığına hocam lütfen yardım edin tahlil sonuçlarını yüklüyorum.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 16:30
Kadir hocam söylemeyi unuttum oğlum dün akşam ateşi çıktı çok huysuzdu ağladı sürekli calpol verdim gece 1'de ondan sonra daha ateşi olmadı bugün gün içindede çıkmadı ama öksürük var sonucu etkilermi onuda belirteyim dedim.
Saygılar...
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 19:44
Grip geciriyor, SAKIN antibiyotik vermeyin.
HGB dusuk, ama enfeksiyonlarda kismi bir dusukluk olabiliyor..
Atesli devre gectikten sonra, baska bir Laboratuvarda, yeni bir Kan sayimi yaptirip bana yazin.
Grip ile ilgi Alt Forum yazilarimi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 18:51
Kadir hocam merhaba yukarıda önceki konuşmalarımız mevcut bugün tekrar kan sayımı yaptırdım ama hgb değeri çok düşük çok endişeliyim.Sütü çok içiyor bugünkü doktorda söyledim oda yapar dedi herşeyi yer oğlum yemek seçmez haftada en az 2 defa balık yeriz ve severekte yer lütfen bir yol gösterin.
Birde oğlumun burnu tukalı gibi sürekli, uyurken rahat değil doktor burnumu tukalı dedi evet uzun zamandır böyle dedim serum fizyolojikle açıyoruz ama yine aynı rhınfant sprey verdi doktor 5 gün kullan dedi.
Cevabınızı bekliyor saygılar sunuyorum.
|
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 19:16
Sut icmek yapmiyor, cok sut ictigi icin, az et yediginden oluyor..
Evet, HGb dusuk. Demir ilaci gerekir. Gunde40mg.dan fazla olmasin...
13 aylik bir cocukta; (7ay-2yas arasi), HGB: 10.5-13g/dL araliginda olmalidir. Her iki raporda da; ERISKIN, "KAN DEGERLERI" yazilmis...12-16 araligi, ERISKINLER icindir...
Bu konuyu bu aptal Laboratuvarcilar ve Doktorlar ne zaman ogrenecekler acaba....
EGER; bu sorumsuz Laboratuvarlar, cocuk; "Referans degerlerini" yazmaktan ACIZ iseler, hic yazmasinlar daha iyi... Belki o zaman bu ahmak doktorlar bir zahmet bir kitaba bakarlar da ogrenirler...
Kabahat bu doktor ve laborantlarda degildir... Bunlari yetistiren, SALAK PROF.lardadir.... Bunlar; Kenan Evren profesorleridir.. Onun cikartigi kanunlarla, sadece bekleyerek, Docent ve Profesor olurlar...
|
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 19:33
Hocam siz hangi demir ilacını önerirsiniz
|
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 19:53
Turkiye'de ne marka satiliyor, bilmiyorum.. O yuzden, sadece ust dozu belirttim..
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2014 Saat 11:26
Peki kadir hocam kan ilacını vereceğiz ama hep aklıma takılıyor bu kadar herşeyi yiyen bir çocukta nasıl böyle çıkıyor sanki bütün çocuklar hep etmi yiyor bizimki eti az yese de yumurtasını balığını ve diğer gıdaları sever ve en çok düşündüğüm bu durumun çocuğa ne gibi zararı olur kan düşüklüğü nelere sebep olur lütfen biraz bilgi verin düşünmekten kendimi yiyip bitiriyorum.
Ayrıca burun tıkanıklığı için doktor rhınfant vermişti kullanayımmı uyurken resmen horluyor burnunu s.fizyolojik ile temizliyoruz ama bir faydası yok lütfen suallerimi cevaplayın düşünmekten bi hal oldum.Şimdiden teşekkürler....
|
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2014 Saat 18:50
Artik, Turkiye
de herseyden suphelenir hale geldim... Etrafta o kadar cok CAKAL varki, her turlu sahtekarliklar beklenebilir...
EGER: Hele birde cocuk gozunuze "soluk" gorunmuyorsa, BASKA bir laboratuvarda testi tekrarlayin...
Merak etmeyin, siz sormadan ben soyleyeyim, Losemi veya Kan hastaligi DEGIL...
|
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2014 Saat 12:29
Kadir hocam sonucunu gösterdim doktora Ferrosanol verdi günde iki defa 5'er cc vereceğim.Bir ay sonra tekrar bakalım dedi sizede bilgi vereyim dedim ne diyorsunuz uygun mudur?
|
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2014 Saat 18:24
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 11:35
http://i.hizliresim.com/l0jPnl.gif
Kadir hocam tekrar merhaba nereden başlayayım bilmiyorum ama maddeler halinde anlatayım sıkıntımızı.
1.Oğlum 15 aylık kan değeri çok düşüktü (8,3)bir aydır ferro sanol kullnıyoruz günde 5ml.sizinde onayınızla tabilki.Bugün tekrar kan verdik 10,6 ya çıkmış şuruba devam edeyimmi bırakayımmı?
2.Oğlum damak yapısı dar gece gündüz ağzı açık durur ve gece horluyor bugün KBB'ye gittik doktor baktı boğazına geniz eti ve bağdemcik çok büyük dedi bende gördün boğazında fındık kadar et parçası vardı.Bu yaş çocuklar için ameliyat çok önermiyoruz dedi NASACORT diye bir sprey verdi ve 20 gün kullan tekrar bakalım dedi.Siz ne diyorsunuz bu konuda o boğazındaki et parçası nasıl gidecek.
3.Oğlumun aşırı derecede burnu akıyor ama öyle böyle değil bir bakıyorsun su gibi, bi bakıyorsun sarı bali gibi ateş öksürük yok ama anlam veremedim sürekli burnunu siliyoruz çocukta bizde bunaldık doktora sordum fakat tatmin edici bir cevap alamadığım için söylediği aklımda kalmadı açıkçası.Birde oğlumun burnundan sümük ile birlikte yediklerinden geliyorsu siz damak yarığından şüphe ettiniz ama resim çekemedik doktora söyledik boğazı tıkalı olduğu için yedikleri yukarı gidiyo dedi :) damak yarığı felan yok dimi dedim hayır öyle bişey yok dedi zaten bende elimle yokladığımda birşeye rastlamamıştım.
4.Kulağına da baktı orta kulakta sıvı birikmesi var dedi bu işitme kaybıda yapar dedi ama ne yapabileceğimiz konusunda bişey söylemedi.
Kadir hocam çok uzattım ama lütfen yardım edin bu konuda ki sizin fikirlerinizi biliyorum kesinikle ameliyat yok ama yavrum o boğazındaki et parçasıyla nasıl rahat edecek bunun başka bir çözümü yokmudur.Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum Saygılarımı sunuyorum,İyiki varsınız
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 19:15
1- Artik Demir ilaci vermenize GEREK YOK...
2- Hadise, damaginin dar olmasi... Ameliyat olsa bile duzelme olmayacak. SAKIN; Nasocort'u kullanmayin... Kortizon etkisi ile, "SAHTE" bir iyilik hali olusacak ama, Ameliyat iste, ondan sonra; kacinilmaz olacak..
3- Grip geciriyor, ona bagli akinti..... 2-3 hafta surer,
4- Cocuk; "kulak agrisi" ile yeri-gogu yikmiyorsa, kulaklarda hic bir halt yok demektir.....
OLURSA; Iliadin damla ile ( Gunde:2x2'ser damla) 3gun de duzelir.
SAKIN; Ameliyati bir "cozum" olarak gormeyin... Yaptirirsaniz neler olacagini anlatayim...
3 yasinda; Geniz eti ameliyatina alacak, ve geniz etini alamiyacak (yasi cok kucuk) onun yerine bugunden , sizi hazirladigi "orta kulakta sivi" sacmaligini bahane edip, hic gerekmedigi halde, kulaklara tup takacak, Geniz eti icinde, 6 ay sonrasina gun verecek..
Geniz etini aldiracaksiniz, iyilesme olmayinca, Bademcikler mevzu edilmeye beslanacak, gene hicbir ise yaramayan, antibiyotikler ve ilaclar verilecek, tabiiki iyilesme olmayacak, siz iyice bikmis ve bunalmis olarak, Bademcik ameliyatina da razi olacaksiniz.... Gene iyilesme olmayacak, "az almisiz, traslamak lazim" diyecekler...
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 10:14
Hocam öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.Sizi yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum ve tanıdığım günden beri oğluma calpol dışında ilaç vermedik.Aslında söyleyeceklerinizi tahmin ediyordum.Ameliyat konusunda kesinlikle yaptırmayacağım ama oğlum grip değil ve burnu 1 aydır akıyor endişelenmelimiyim bilemiyorum (zavallı oğlum artık sildirmekten bıktı bizim çocukluğumuzdaki gibi koluna sıvıyor gidiyor :) )
Ayrıca o boğazındaki et parçası bunun bir çözümü yokmudur.Ben 28 yaşındayım 10 yaşın iken bende bağdemcik ameliyatı olmuştum o zaman benim sürekli bacaklarım ağrırdı,halsız olurdum hatırladığım kadarıyla ama ameliyattan sonra düzeldim sanki bu durum böyle etkiler yaparmı ağrı,halsizlik sonuçta çocuk konuşamıyor derdinide anlatamıyor.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 19:03
Anadolu'da koyleri bir dolasin, sokaklarda hep sumuklu cocuklari gorursunuz... Allahtan bunlarin hicbiri Doktora gitmediginden, hicbirine; AstiM veya Zaturre tanilari konulmaz VE O SAHTEKAR ILACLARININ HICBIRI VERILMEZ... Bu sahtekarliklar hep "SEHIRLI" cocuklarin basina gelir.
Tabii, kabahatin buyugude, sehirdeki ailelerde, AKP sayesinde, ucuz doktoru buldular diye boyle simarirlar da, sumugu akiyor diye doktorlara giderseniz, onlarda sizleri boyle OYARLAR...
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 12:21
Kadir hocam bende hep eski usulden yanayım.Asla burnu akıyor diye doktora götürmem zaten normaldede çok sık doktotra giden tiplerden değiliz ben bile kolay kolay ilaç içmem sadece sordum yapabileceğimiz birşey varmı diye...
Ayrıca yukarıda bağdemcik ile ilgili birşey sormuştum bağdemcikler vucutta ağrı, halsizlik yaparlar mı? Birde hep kafama takılan birşeyi sormak istiyorum size sümük akarken burnun tukalı olma gibi bir durumu olurmu olmaz ise neden oğlumun burnu hırıl hırıl bağdemcik ve geniz etimi neden oluyor buna burnu akarken serum fizyolojik ile temizlememizin bir anlamı olmaz değilmi?
Teşekkürler...
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 19:42
Bademcikler; birer LENF BEZLERIDIR... Cocuklarin kendi Antikorlari (bagisiklik maddeleri) olusana kadar, vucut mikroplarla, bu Lenf bezleri ile mucadele ederler. Lenf bezleri vucuda her mikrop girdiginde aktif hale gelerek buyudugu icin, 2 sene kadar hic kuculmeye firsat bulamazlar (yazin tatil oldugunda, biraz kuculurler)...Lef bezleri bir yandan mikroplarla ugrasirlarken, bir yandan da, bu mikroplara karsi, Bagisiklik Maddeleri(Antikorlar) hazirlarlar..
Iste bu bagisiklik maddeleri yeterli sayiya ulasip, mikroplari yok etmeye basladiginda, Lenf bezlerine fazla is dusmez ve bunlar kuculurler..
Anladinizmi simdi, KBB niye 7 yasindan evvel Bademcik ameliyatlari icin, sizi zorlarlar, korkuturlar ve yalanlar soylerler??
Bademcikler, Lenf bezleridir. Ne agri yaparlar, nede hastalik.. Kalp Romatizmasini Bademcikler yapmaz, "A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklar" yaparlar.. Ama sahtekar KBB doktorlari sirf sizi korkutmak icin, YALAN SOYLERLER... Bakin ben bunlara o kadar hakaret ediyorum, YALANCI diyorum, hic itiraz edenini gordunuzmu??? Neyin ne oldugunu, onlarda "Domuz gibi" biliyorlar..
Geniz akintisi, bademciklerin ve Geniz etinin buyumesi, Sinuzitler, oksuruk; hepsi VIRULERIn isi... Ama bunlari bu sekilde anlatmak, KBB'nin isine gelmez...
|
|