Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

akut farenjıt

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46278
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 18:51

Konu: akut farenjıt
Mesajı Yazan: prensesin annesi
Konu: akut farenjıt
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2014 Saat 16:51
hocam merhaba 10aylık bir kızım var 10,5kg 74cm. 5gundur hasta ilk 3gun ateş, oksuruk ve burun tikanikligi vardı.4.gun ateşi dustu ancak huzursuz kulağına vurup ağlıyor gece gazı var gibi bacaklarini karnına çekip ağlıyor oksuruk ve burun tıkanıklığı var dr. akut farenjit kansızlık ve idrarda iltihap var dedi antbyotk surup (200mg), fitil ve oksimetazolin hcl burun spreyi verdi. yeni üyeyim makalelerinizi okuyorum ancak emin olamadım hastalık viralmi diye ne yapmalıyım değerli önerilerinizi bekliyorum kan ve idrar tahlili degerleri aşağıdaki gibi.kızım 2gundur bas kısmı terliyor belli saatlerde susmadan ağlıyor bal-limon vermeye çalışıyorum ama su bile içmiyor sadece emmek istiyor wbc 10,2 rbc 4,31 hgb 9,2 hct 28,5 plt 354 pct ,241 mcv 66 mch 21,4 mchc 32,3 rdw 15,8 mpv 6,8 pdw 13 idrarda nitrit negatif,ürobilinojen negatif, keton negatif ve 5-6 lökosit yazıyor değerli cevabınız için şimdiden çok teşekkürler iyiki varsınız

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2014 Saat 20:03
Sadece; Grip geciriyor... Feci kaziklanmissiniz...
Ne "Idrar yolu enfeksiyonu" nede antibiyotik gerekecek, bir enfeksiyonu olmus... Hepsi SAHTEKARLIK... Bu sayede ileriki haftalarda da doktorlara gitmeniz gerekecek. Bu tuzaklardan kurtulmak icin, HEMEN verilen butun ilaclari kesin...Sadece: Limonlu bal(limonata tarzinda), Serum fiz ve ColdMix kullanin....
WBC:10.2 dusuk bir degerdir, Antibiyotik gerekmediginin en guzel isbatidir..
Idrar tahlilinde: "NITRIT" negative olmasida, idrarinin TEMIZ oldugunu gosterir...
Bu SAHTEKARI, COK MU ARADIDINIZ????

Benim yazilarimi iyi okuyun ve ogrenin. Yoksa daha cooook kaziklar yersiniz.

Mesajı Yazan: prensesin annesi
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 01:22
hocam cevabiniz icin cok tesekkurler kansizlik icin ilac kullanmalimiyiz sanirim cok dusuk saylmaz  degerler sizin gibi bilgili ve aciklama yapan dr.lara ihtiyacimiz var cok tesekkurler 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 06:29
Evet, onu atlamisim...
Yasina gore, HGB:10.5g/dL olmasi gerekirken, 9.2g/dL cikmis. Demir ilaci gerektirecek kadar dusuk degil.. Et agirlikli besleyin, kahvaltilarda, yumurta yaninda, sucuk, pastirma yedirin... 1 ay sonra, tekrar bir "Kan sayimi" yaptirip, bana yazin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat