Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızarıklıklar veya döküntü ???

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46289
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 02:21

Konu: Kızarıklıklar veya döküntü ???
Mesajı Yazan: Ben de anneyim
Konu: Kızarıklıklar veya döküntü ???
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 09:31
Merhaba,
Kızım 3,5 yaşında ve 13 kilo
3 aydır kreşe gidiyor ve haftanın 5 günü hasta 2 günü iyi.
Şu anki sorunlar:
-Burun ve geniz akıntısı ilk günden sarı ve yoğun kıvamlı başladı
-Hemen arkasından öksürük (geceleri uyutmayacak kadar şiddetli, gündüz daha hafif)
-Ateş yok (37,2 lerde)
-5 gündür böyle
-Vücudunda belirli bölgelerde özellikle bacakta irili ufaklı yuvarlak-daire şeklinde kızarıklıklar (gölge şeklinde gibi, elinizle bastırıp çekince soluyor.)bacağına ve kollarında dokundugunuzda sadece o bölgelerde bi sıcaklık hissediliyor.
-Bütün yukarıda yazdıklarım başlamadan önce boğaz enfeksiyonu sebebiyle 10 gün Augmentin kullanmıştı ve 2 gün önce bitmişti.
-Hep, özellikle ense-boyun ve baş tarafı gece gündüz uykuda aşırı terler. (d vitamini değeri düşük çıktığı için her gün 4 damla devit alıyor son 6 aydır)
-Son 8 aydır günlük 35 cc duphalac kullanıyor.

Değerlendirmelerinizi rica ederim.Teşekkür ederim.İyi çalışmalar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 20:40
1- KRESE, her baslayan cocugun;ilk 2 senesi (kisi) hastalikli gecer..Normaldir..Bu hastaliklarin; Allerji ile, Astim ile en ufak bir alakalari bile yoktur... Ama, Turkiye(!) gibi ulkelerde, doktorlar; cocuklarda, Gripten fazla Astim teshis ederler..
Sizin cocugunuzda, Grip geciriyor. Benim grip icin anlattiklarimi uygulayin. SAKIN; Peditus, Actifed, Sudafed, Zyrtec, Ventolin surup, Asist surup, Nasonex veya Nasocort sprey, Flixotide sprey, KULLANMAYIN...
2- SAKIN, Antibiyotik kullanmayin...
3- 3.5 yasinda bir cocukta, gunde4 damla Dvit3 ile HICBIR YERE VARAMAZSINIZ... O salakca uygulamayi birakin, 1 ampul, Dvit3 icirin.. VE HER SENE TEKRARLAYIN...
4- Kabizligi icin, once: Pirinc,Patates, Muz ve Elmayi kesin... Armut, murdum erigi, kayisi Kurusu tedirin veya hosafi icirin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat