YENİDOĞAN
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46300
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 15:49
Konu: YENİDOĞAN
Mesajı Yazan: muhterem
Konu: YENİDOĞAN
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 17:05
Merhaba hocam , 55 günlük kızım 3700 gr doğdu ilk ay cok guzel emdi ve4700 gr oldu . 40 günlük iken yüzünde sivilceler çıktı ve artmaya başladı . Atopik dermatit teşhisi koyuldu ve tedaviyi kortizonsuz kremle geçirdik. Bende süt ve süt urünleri yumurta diyeti yapıyorum . Asıl sorun kızımın 30 günlükten ititbaren emmeyi istememesi , 4-5 saatte bir istiyor o da 3-4 dk filan emiyor . Şimdi 5100 gr 25 günde sadece 400 gr aldı. Dr idrar yolu enf şüphelendi ama idrar yapmadı bugun beklemedeyiz , sizce sebep ne olabiir ? Ne yapmamı önerirsiniz ? Kız emmek istemiyor bazen 6 saat aç kaldığı oluyor ağlamaktan yorgun düşüyor yine de emmiyor
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 21:31
O teshislerin HEPSI YANLIS....
Yuzdeki dokuntuler, asiri sicak tuttugunuz icin oluyor. Turk doktorlari; Allerjiden baska bir "kus" bilmedikleri icin, her bir halta "Alleji, Atopik dermetit hatta Astim" derler...
Serin tutun, az giydirin, basi terlemesin, bir daha o dokuntuler olmaz. Her kis bu mevsimde hep sizin gibi bu sualleri sorarlar... Seneye de soracaklar...
SAKIN: Diyet filanda uygulamayin, soylenenlerin tumu PALAVRA....
YENI DOGAN DONEMINDE HICBIR SEYE KARSI ALLERJI OLMAZ....
Sakin, IYE filanda baktirmayin, tahlil filan yaptirmayin, zira bu aylarda OLMAZ... O cins doktorlar, idrarda;2-3 lokosit var diye IYE teshisi koyan kerizlerdir...
Ilk ayda hizli kilo alanlarin sonraki aylarda istahsizlasmalari normaldir.. SAKIN karismayin, mudahale etmeyin, istediginde memeyi verin.... KARISMAYIN... Beslenme ile ilgili mailleri okuyun.
|
Mesajı Yazan: muhterem
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 23:44
cevabınız için tesekkur ederim hocam , yalnız ben bugun peynır yedim ve ayran içtim hemen sac dipleri ve alnı kızardı
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2014 Saat 06:42
Siz bebegi sicak tutmayin, yeter.
Birde; emzirirken ustu acik olsun. Bebekler en fazla, emerken terlerler, ondan sonrada "camur" annelere atilir...
|
|