Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

üfürüm

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46349
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 00:49

Konu: üfürüm
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: üfürüm
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 19:37
Merhaba  Kadir  Hocam.

18 ağustos  2007  doğumlu kızım  2.5 yaşındayken  tesadüfen bulunduğumuz ilçedeki çocuk dr.u  kalbinde üfürüm olduğunu söyledi...Daha önce hiç bir dr söylememişti,sanırım gribal enf.esnasında daha kolay duyuluyormuş...Denizli  PAÜ den bir çocuk kardiyoloji uzmanının özel muayenehanesine götürdük hemen...Masum olduğunu düşünüyorum dedi.8 yaşında tekrar gelin,masum üfürümler 8 yaşında geçmiş oluyor dedi.Behçet uz Hast.de de aynısını söylemişlerdi...

Fakat kızım bu hafta hastaydı,boğazla başlayan enf.Gözlerine geçti,gözleri iltihap aktı,kapandı.Dr a götürdüğümde merak edip sordum,üfürümün duyulduğunu söyledi.Ağustosta 8 yaş olacak hocam.

Geçmeyecek sanırım:( henüz beden dersleri yok 2.ci sınıfta ve hava şartlarından.Koştuğunda nasıl olacak bilmiyorumCryCryCryhayatını ne kadar etkileyecek?biz ne yapabiliriz?

kızım 26 kilo  123 cm.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 21:21
Bazi kaplerde, hastalik olmadigi halde "ufurum" duyulabilir... O doktor, "Masum ufurum" ile "Hastalik ufurumu" nu dinleyerek ayird edemiyorsa, gitsin pazarda Limon satsin...

EGER: Bu ufurum hastalikli bir kalpten geliyor olsa idi, beraberinde, cocukta "Gelisme geriligi" olurdu.
Bazen gecer, bazen gecmez, hic onemli degildir......

EN MUHIMI: Cocugunuz, "Kalp hastasi" DEGIL...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat