Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Raşitizim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46357
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 00:26

Konu: Raşitizim
Mesajı Yazan: Fertu
Konu: Raşitizim
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 22:31
merhaba hocam...
14 aylık erkek bebek bugün doktora götürdüğümde bacaklarında gördüğüm yamukluğuda gösterdim.Raşitizm olabileceğini bi endokrinoloji uzmanına götürmemi tavsiye etti..D vitamini damlasını çok düzenli kullandığım söylenemez.Sizin önerdiğiniz gibi ampül kırıp vermem yeterli olur mu yoksa endokrinoloji uzmanına götürmelimiyim....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2014 Saat 04:14
Hangi yamukluk??? Ben gordummu? Bugunku ve eski maillerde bazi bacak resimleri var, onlara bir bakin.

Daha evvel resim gondermismi idiniz? Gondermedinizse, ayaklari bitisik halde iken olan bir resim gonderin.

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2014 Saat 22:22
hocam ayakları bitişik resim çekmeme mümkünü yok izin vermedi umarım bunlar yeterli olur...

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2014 Saat 22:53
Diz-Ayak arasi olan EGRILIK: Anne karnindaki oturusa bagli, o kendiliginden duzelir...
AMA: sanki ayak bilekleri degdiginde, dizleri ayrik duracakmis gibi... EGER oyle ise, 1 ay ara ile 2 ampul Dvit3 icirin. Subat basi tekrar arayip, durumu bildirin.. Kucuk yasta oldugundan sizin cocuk cok daha hizli duzelir. Bacaklari muayene ederken, altinda bez olmasin.

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2014 Saat 23:47
Bezsiz kontrol ettim hocam dizler birleşmiyor.Çok teşekkür ederim önerilerinizi uygulayıp şubat ayında döneceğim size..
Hocam bide 1 aydır geçmeyen öksürük geniz akıntısı var ballı limon ve fiz.serum kullanıyorum.oğlum itp hastası kontrol için hemogram baktırdım.tahlili değerlendirirseniz sevinirim.wbc si biraz yüksek değil mi doktorumuz hiç bi ilaç vermedi.uyguladığımı devam etmemi söyledi şimdiden teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2014 Saat 03:42
Ne bicim; ITP hastasi??? PLT:248 000 , eger ITP icin ilac filan kullaniyorsaniz, hepsini kesin.

WBC: bu yasta, 17'e kadar normaldir. Cok az bir yukseklik var, bu kadar yukseklik, Antibiyotik baslamaya gerekce olamaz.
EGER: Agizda pis koku ve dilde pas varsa o zaman gerekir.
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2015 Saat 22:38
Hocam merhabalar...
Şubat başında görüşelim demiştiniz...Lakin 2-3 aydır devit-3 ampülü ancak bugün bulabildim.Ampül bulamadığım içinde hergün 10 damla devit-3 verdim...Size resim tekrar yolluyorum önerdiğiniz gibi birer ay arayla 2 ampül vereyim mi?

(bu arada sizinle görüştükten sonra doktora gittimizde bacakları yamuk değip tahlil istemişti doktor.bide kolundan röntgen istemişti anlam veremesemde...kalsiyum ve d vitamini deposu güzel kemikte hafif bi yamukluk var 3 ay 4 damla devit-3 ver demişti..)

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 02:08
Hala var, Dvit3 ampul gerekiyor..
Dvit3 ampul niye bulamiyorsunuz???

DEVA ilac fabrikasina Telefon acip sorun.
Telf: 0(212) 444 33 82

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 02:13
Hocam 3 aylık bi arayış sonunda bugün buldum.Hemen 2 ampul aldım...bir ay ara ile 2 ampulu vereyim mi.1 ampul verip tekrar görüşelim mi?

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 03:06
1 ay ara ile iki ampulu icirin, Mayis ayinda tekrar resim gonderin.

Mesajı Yazan: asyaeren
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 10:09
Hocam Devit3 bir süredir bulunamıyor. Ben bir kaç ay önce sizin yönledirmenize istinaden ecz. sordum piyasada yok getirtemiyoruz dedi ama tanıdık olduğum için elinde tek kalan devit3ü bana verdi.  Balık hapı yerine senede bir kullanın diye yönlendirmiştiniz. oğlum 15. ayında artık şimdi vermem uygundur dimi? 1 yaş geçsin diye beklemiştim.

-------------
Asyaerenn

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 17:49
Olabilir...
Dvit3 ampul icin, DEVA'yi arayin, sikayet edin.
0(212) 444 33 82

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat