anne sütü
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46400
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 13:37
Konu: anne sütü
Mesajı Yazan: ipek__
Konu: anne sütü
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 09:55
kızım 2 aylık hep anne sütüyle beslendi. 2.ay kontrolümüzde 700 gram almıs yani 4700 olmus. anne sütümü sagıyorum cok beyaz yagsız çıkıyor ama doyuyyor uyuyor. acaba yeteri kadar beslenmiyormu hocam. tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: selcen
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 12:50
Izninizle ben de bi soru eklemek istiyorum. Anne sütü ön sut, son yagli sut olarak ayriliyor mu gercekten?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 18:59
Palavra.... Anne sutundeki farkliliklar, AYLARA GORE, BEBEGIN IHTIYACINA GORE degisir...
Danalar ve Kuzular hep ayni gunlerde dogduklarinda, onlardada bu degisiklikler olur, ve bu sebeple, "Yag ve Peynir yapma mevsimleri" farklidir... Proteinden zengin oldugunda, Peynir, yagdan zengin oldugunda, "Tereyagi" yapilir...
Oyle; yok "ilk emilen sut" baska turlu, "son emilen sut" farkli diye bir sey, sadece Turk doktorlarinin uydurmasidir... Anne sutude, AYLARA gore farkliliklar gosterir... Bazen sari, bazen beyaz bazen su gibi olur... Uydurmasinlar!!! gitsinlerde bir Ingilizce kitap okusunlar.. Fizyoloji'den haberleri yok...
|
Mesajı Yazan: ipek__
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 19:14
hocam bişey daha sorucam. 5 gündür kaka yapmıyor ama kabız degil. fitil koydum yinede yapmıyor 2 aylık tam neden olabilir
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2014 Saat 19:18
Okusaniz, bilirdiniz... Anne sutu alan bebekler, 30. gunden sonar. 5-7 gunde bir kaka yaparlar. Ikinmadigi surece mudahale etmeyin ve en muhimi SAKIN bu konuda, Turk doktorlarini dinlemeyin...
Yeni dogan ozellikleri ile ilgili yazilari okuyun...
|
|