Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Döküntü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46473
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 12:17

Konu: Döküntü
Mesajı Yazan: ilgetuna
Konu: Döküntü
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 10:10
Merhabalar hocam kızım 6 Yaşında 1hafta boyunca sadece geceleri olan balgamsız kuru Öksürük geçirdik ateşsiz burun akıntısı yok 15 gün sonra tekrar kuru havlar gibi Öksürük başladı 3 gün sonra 38,5 larda Ateş'i çıktı ama genel durumu çok iyiydi ateş düşürücü vermedim 24 saat olmadan geçti Ateşle beraber Boğaz'ında döküntüler çıktı ve kollar eller Gövdeye yayıldı toplu iğne başı gibi döküntüler 2 gün sonra soldu ama toplu iğne Görüntüsü duruyor geçen yıl kızıl teşhisi kondu ama 3 kere aynı böyle olmuştu boğaz ağrısı kusma ateş döküntü Vücutta Yanık gibi kızarık kıpkırmızı görüntü zımpara gibi daha sonra soyulma en son ayak Altın'da soyulma olmuştu yine tekrarlayacak diye çok korkuyorum kızıl böle her kış mı tekrarlayacak ki siz kızıl bir kere olur demiştiniz kızıl değilse nedir bu boğaz enfeksiyonu olunca hep böylemi olacak ne yapmalıyım hangi bölüme gideyim  nasıl bir yol izleyeyim geçen yıl beta testleride temiz çiktı antibiyotik kullandık deposilin yapıldı bu zaman kadar gayet iyiydi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 20:48
KIZIL dokuntusu, hayat boyu; 1 DEFA OLUR..
AMA, Kizil yapan bakteriler tekrar bulastiginda, dokuntu olmaz, sadece bogaz enfeksiyonu yaparlar , ve; RISK HER IKI DURUMDA DA AYNIDIR...
Streptokoklardaki dokuntu yapan "Toksin" butun Streptokoklarda ayni oldugunda, bir def Bu dokuntu toksinine karsi bagisiklik gelismisse, sadece dokuntu onlenir ama hastalik aynen devam eder.
Bir defa; Strep-A Testi:(+) geldimi, ister kizil dokuntusu olsun, ister olmasin, AYNI TEDAVI UYGULANIR.... Deposilin6-3-3 ignesi yapilir.

SAKIN: Bogaz kulturu yaptirmayin Turkiye'de ( Ozel laboratuvarlar haric) yapilanlarin hepsi SAHTEDIR...
NOT: Ozel dedimse, "kiytirik" ozellerden bahsetmiyorum.. Biruni, Duzen, Buyuk laboratuvar, InterMed, InterTip, Hipokrat gibi laboratuvarlardan bahsediyorum..
Insallah bu sefer bu konu anlasilmistir, zira biktim....

Mesajı Yazan: ilgetuna
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 21:20
Streap a testi negatifti ve 3 kere geçen sene bu senede 2 kere döküntü oldu ben beta ve kızıl hakkında söylediklerinizi tamamen anladım benim derdim bu döküntülerin biri kızılsa diğer dördü ne olabilirhepsinin seyri ayrı bu konuda yardım istemiştim cevabınız için teşekkürler inanın buradaki doktorlarında kızıma bir türlü teşhis koyamayıp anlamayıp o bölümden o bölüme göndermelerinden bizde bıktık hemde ankarada köklü hastanelerde

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:11
Strep-A Testi (-) olan; BUTUN BOGAZ ENFEKSIYONLARI ASLA Kizil degildir... Popolarindan uydurmuslar... Bunlarin hicbir dediklerine inanmayin.
Ankara olmasi ne farkederki!!!! Esas, memleketteki butun sahtekarlari bunlar yetistiriyor...
Yoksa, bu yapilan sahtekarliklar nasil oluyorda; memleketin her kosesinde, tipa-tip aynisi oluyor!!!!

BU KADAR CEHALET, ANCAK TAHSIL ILE MUMKUNDUR... Bunlara resmen bu sekilde ders veriliyor... Zaten kitap okumak yok... Tip talebesi de ne sarlatanlik anlatilirsa, onu dogru bilip hastalarina uyguluyor...

Esas domuzun basi; boyle sarlatanliklari ogreten, universitelerdir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat