Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

muzminlesen öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46480
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 08:37

Konu: muzminlesen öksürük
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: muzminlesen öksürük
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 15:33
Merhaba hocam. ...
Gecen hafta 14 aylik oglumun el ayak ağız hastalığını sayenizde atlatmıştik. Dökünütler kurumaya başladı. .
Ancak el ayak ağız hastalıği öncesinde de var olan öksürüğü bir buçuk aydır geçmedi. .başlarda balgamlı olan öksürüğü artık çatır çatır sesler çıkaran ve öksürük sonrası inleyen bi hal aldi..  cok yoruluyor ve göğsünü agritiyor sanırım. .
Daha önceki yazilarinizda perebron şurup onermistiniz.boyle kuru öksürükte de uygun olur mu. .. balgami gecen hafta hep söktü ama öksürük bitmedi. ... .... sizin tavziyelerinizi xaten hep yapıyorum ama geçmedi hic... ne yapmalıyım.. cok cani acıyor artık. .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 21:26
Perebron, denenebilir. Gereksiz verilmis olsa bile bir zarari olmaz.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:05
Hocam ne kadar vermeliyim die prospektuse bakim dedim de 2 yas altındaki çocuklarda halusulasyona sebep oldugu icin kullanılması uygun değildir yazio..oğlum 14 aylik...kullanmamalimiyim

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:22
Gunde; 3xyarim olcek (2.5ml) TOK KARNINA verirseniz, olmaz... Ac karnina alindiginda, buyuklerde bile olur. Bu yuzden, ( kalici bir zarari yoktur ama) cok SART OLMADIKCA, kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2014 Saat 20:45
Hocam, iki gün perebron u kullandik..ama öksürük yine gal değiştirdi. .. cigerlerinden gelen ekolu hale döndü. . Genel durumu iyi ama öksürük tutunca uzun süre öksürüyor. . Ve en son artık nefessiz kalır gibi oluyor. ..astimli bi tanidigim var da onun öksürüğü gibi çıkıyor sesi..
 çok uzun sürdü bu öksürük durumu ve hergün farklı hale geliyor. .. astima filan doncek die korkuyorum. ...
14 aylik. ..

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2014 Saat 02:03
Atesi olmuyorsa, hicbir ilaci vermeyin. Sadece: Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin... Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2014 Saat 07:08
Hocam bir yıldır sizi ve eski yazılarınızı takip edip okumaya çalışıyorum zaten... abisi anaokuluna başladığı için iki kis boyle surecek biliyorum. .. ama cok zorlandığı için öksürürken size sorup yardım almak istedim...  
Abisi de öksürüyor ama ufak olan kadar kötü değil durumu. .. sıkıştim kaldım öksürükler arasinda... dedigim gibi birsey olabilirmi hocam... öksürüklu hastaliklar sonrası ciğerler yipranip aatim filan olabilir mi? 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2014 Saat 22:19
"   öksürüklu hastaliklar sonrası ciğerler yipranip aatim filan olabilir mi? "

Boylesine muhtesem(!) bir ILIM, bir tek Turk Cocuk doktorlarina mahsustur.
Bir insan; Astim olacaksa, olur, hicbir tedavi bunu ONLEYEMEZ...
Bir insan, Astim olmayacaksa, ne yaparsaniz yapin; Astim OLMAZ...

Bir tek; Turk Cocuk doktorlarinin, ilaclarla yarattiklari astimlar zaman icinde iylesirler, hakiki Astim, ASLA iyilesmez, hayat boyu, Krizler seklinde kendini gosterir...
Bizde; her oksurene, Astim veya Bronsiolit denildiginden, halkta da, boyle sacma dusuncelerin gelismesi NORMALDIR...

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2014 Saat 23:21
Esasen  ne olduğunu bilmiyoruz ki.... hadi biz bilmiyoruz simdiki dr.lar da bilmiyor.. 
Daha önceki yazilarinizda astım ve bronşit için ciğerlerin toza veya virüse verdiği aşırı tepki demiştiniz. .. ben de bu tepki roniklesirmi die yorumladim ama yanlış yorumladim sanırım. .

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2014 Saat 00:03
Dogruda; o esnada, Akcigerlerde, bir "harabiyet" yoktur... Harabiyet, cok farkli bi durumdur..
Verem, Stafilokok enfeksiyonlari akcigerlerde harabiyet yaparlar ama allerjiler yapmaz...
Ayrica da, Verem veya Stafilokok enfeksiyonu geciripte, Astim olmus kimsede yoktur..
Haklisiniz, bunlar cidden zor konulardir. Zaten; Verem ve Tifo hastaliklarini tam layiki ile bilen bir Cocuk doktoru, doktorlugun yarisini ogrenmis demektir.. Bunlar o derecede zor ogrenilen konulardir, ama ogrenilmeleride SARTTIR...

Maalesef; Turkiyedeki "Kitapsiz" egitim ile ancak bu kapasitede doktor yetisebiliyor.

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2014 Saat 00:46
Halimiz harap... yanmisiz...bi sonraki nesilin durumunu düşünemiyorum. ..

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2014 Saat 00:59
Hicam bronşitte sıkıntılı nefes verme durumundan bahsetmiştiniz... boyle bir durumda bizim anlamamuz mümkün olurmu gercekten astım yada bronşit mi olduğunu?  Yoksa klinik bir bulgusu varmı röntgen yada tahlil folan...

Ve astım ve bronşit ici  bricalyn Ventolin gibi ilaçları mi kullaniyoruz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat