Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oral diazapen

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46527
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 14:29

Konu: Oral diazapen
Mesajı Yazan: Yasminal
Konu: Oral diazapen
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2014 Saat 19:14
Hocam havale hakkındaki görüşlerinizi biliyorum ve makalelerinizi geçmiş soruları belki en az iki kez okudum . yabancı sitelerde günlük olarak ilaç kullanımının zararları açıkça anlatılmış ve çok sık havale geçiren çocuklara günlük ilaç yerine ateşliyken oral olarak valium verilmesinin tedavi olarak seçilebiliceğini belirtmiş . Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nedir .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2014 Saat 21:45
Meslek hayatim boyunca, hic ihtiyacim olmadi... Bazi Literaturlerde, zaten "Mental geriligi" olan hastalarda, cok sik havale oldugu ve Valium( Diazepam) verilmesi hakkinda yazilar var..
Dogrusu; 3-5 defa Havale gecirdi diye, Valium baslanmasini hic tasvip etmem... Hele Turkiye gibi, sirf ailelerin gozunu boyamak icin, ilac kullanmayi firsat bilen doktorlarin oldugu yerlerde, bu uygulamalar cigrindan cikabilir...

Gunumuzde; her oksurene; Ventolin ve Nasonex gibi kortizonlu spreylerin verilmesi.
   Her onene gelene; MR, Tomografi, Mamografi cekenler, her gebeye; Seker yukleme testi yapanlar hep bu cins doktorlardir..
Ben ilaclardan degil, bu ilaclari suistimal eden ( edecek olan) Turk doktorlardan cekinirim...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat